Sven Hammond met Peter Beets & New Jazz Orchestra

Jazz in Town

Sven Figee werd bij een groter publiek bekend door zijn optredens bij De Wereld Draait Door en als solist voor het Metropole Orkest en Residentie Orkest, met zijn band Sven Hammond is hij op het hoofdpodium van Europese festivals te vinden. Deze avond slaat hij de handen ineen met de 18 koppige bigband New Jazz Orchestra o.l.v. Peter Beets. Verwacht verrassend solo- en samenspel, muzikaal avontuur en gezonde, maar vlijmscherpe swing en eigentijdse bewerkingen met een eigenzinnige draai.

Over Jazz in Town
Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town, een samenwerking tussen poppodium De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad: Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Jurre Nijman. Met de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek naar Vlaardingen te halen. Van intiem en ingetogen tot groots en meeslepend. Laat je tijdens Jazz in Town verrassen door de jazzlegendes van nu en van de toekomst!

Foyerprogramma
De Colombiaans/Nederlandse gitarist Roenik Roa Espinosa en Catalaanse bassist Simon Osuna leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam en spelen enkele van hun favoriete stukken uit het Great American Songbook en straight ahead jazz repertoire. Het duo was vorig jaar te horen op het Grachtenfestival en komt nu spelen in de foyer van de Stadsgehoorzaal. Het duo zal je voorafgaande aan de voorstelling verwelkomen met hun heerlijke muziek en ze zullen na afloop ook spelen.

Speelduur
± 2 uur (incl. pauze)