Terras Theater

In de Vlaardingse binnenstad!

Aanstaande zondag, 16 augustus trekt de Stadsgehoorzaal de Vlaardingse binnenstad in!

De binnenstad van Vlaardingen barst van de gezellige cafés en terrassen, maar het kan natuurlijk altijd nóg leuker! Tijdens Terras Theater trekken drie verrassende acts door de historische binnenstad om de sfeer op de terrassen nog een beetje te verhogen. Op het programma staan de kleurrijke act Colors, de komische verschijning Poubelle én de mobiele variétéshow Cabaret d’Amour door Dave van der Wal en David Severins. (hieronder volgt meer info over de acts en tijden)

Zorg ervoor dat je op deze dag, vanaf 13:00 uur een plekje op één van de Vlaardingse terassen bemachtigd en geniet met een drankje in de hand van al wat langskomt. Op deze manier steunen wij gelijk de Vlaardingse terrassen.

Daarnaast willen wij júist in deze zwaardere tijden een positief geluid brengen in Vlaardingen. Met dank aan de inzet van veel vrijwilligers, de steun van de gemeente, van fondsen, bedrijven en ook particulieren, kunnen we onze rol dit jaar, weliswaar bescheiden, blijven pakken. Het Terras Theater is daarnaast ook een manier om de hele stad te vertellen dat het ons is gelukt om een spetterend corona-proof najaarsprogramma te maken! We nemen de dag van het Terras Theater onze kersverse theaterprogrammakrantjes mee, iedereen mag het weten. Sterker nog, we hopen dat jong en oud zin krijgt om, natuurlijk op een veilige manier, in het najaar weer te komen genieten van al het moois dat theater je kan brengen. De kaartverkoop is inmiddels gestart en loopt gelukkig boven verwachting!

COLORS
Colors valt niet over het hoofd te zien. De drie steltlopers in felgekleurde en door de wind walsende gewaden zie je namelijk al van verre aankomen. Zodra zij dichterbij komen lijken de sierlijke bewegingen en dynamische kleurpatronen in elkaar op te gaan tot één organisme. De dans op muziek is een lust voor het oog en het oor en zal een blijvende indruk achterlaten.

POUBELLE
Poubelle, Frans voor prullenbak, bestaat uit twee gedreven straatvegers. Zij hebben een enorme passie voor het recyclen van straatafval en doen er dan ook alles aan om de plekken die zij bezoeken schoner achter te laten dan ze aangetroffen werden. Denk vooral niet dat het bij een prikker en een vuilniszak blijft, de passie gaat namelijk zo ver dat zij eigen recyclecreaties hebben gemaakt en soms het duel aangaan voor bepaald losliggend afval. Poubelle is een act waardoor het publiek voor altijd anders naar vuilnismannen zal kijken.

CABARET D'AMOUR
Dave van der Wal en David Severins zijn geen onbekenden voor het Vlaardingse theater, begin dit jaar toverden zij de Harmonie op Valentijnsdag om tot een sfeervolle variété-tent tijdens Cabaret d’Amour. Tijdens Terras Theater brengen zij dit gevoel mee naar buiten om de terrasbezoekers te vermaken met een divers programma wat bestaat uit zang, muziek en verschillende jongleeracts.

TIJDSCHEMA
Tussen 13.00 en 17.00 uur trekken de drie acts langs de zeven terrassen. Het startschot wordt gegeven bij Eetcafé Stam op de Markt, waar vervolgens om 13.00, 14.00, 15.00 en 15.45 uur naar de verschillende acts gekeken kan worden. Ieder optreden duurt ongeveer 15 minuten. Dit geldt ook voor Eetcafé De Waal aan de Waalstraat, waar de acts om 13.30, 14.30, 15.30, 16.15 en 16.45 te bewonderen zijn. De derde locatie is de Visbank waar de acts om 13.30, 15.30 en 16.30 uur in 30 minuten langsgaan bij de terrassen van d’Oude Stoep, Malle Babbe, The Irish Pub, Matinee en Plein34. Tussen de acts door kunnen bezoekers genieten van de heerlijke drankjes en gerechten van de terrassen én kan er door de programmakrant van het theater gebladerd worden. Deze wordt namelijk tijdens het evenement voor het eerst verspreid.