The Billy Joel Experience

The Album Tour

Bekend van het SBS6-programma The Tribute: Battle of the Bands! 

The Billy Joel Experience: The album Tour is een show waarbij jij zelf de setlist bepaalt door op je favoriete Billy Joel nummers te stemmen. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? The Billy Joel Experience staat onder leiding van de veelgeprezen Alexander Broussard, bekend van o.a. Najib Amhali en Crazy Pianos.  

Voor de pauze spelen ze één van de twaalf albums van Piano man Billy Joel, daarna coveren ze een aantal van z’n greatest hits. En het leuke is: de show is interactief! Via een speciale webpagina (www.billyjoelexperience.nl/stemmen) bepaal jij als bezoeker vooraf de setlist van de avond. Het is heel gemakkelijk: eerst geef je aan welk album je wilt horen, daarna maak je een top 10 van je favoriete Billy Joel-hits. Zo wordt het publiek écht onderdeel van de voorstelling.

Ondertussen is het album gekozen, namelijk: The Stranger (1977). Voor de top 10 na de pauze kan nog gestemd worden.

Speelduur 
2 uur en 20 minuten minuten (incl. pauze) 

Foyerprogramma
Voor en na de voorstelling zullen de Soprano's muziek verzorgen om de avond compleet te maken. Ook interesse om in ons foyerprogramma te staan? Klik hier voor meer informatie.

Credits 
Muzikanten: Alexander Broussard: (Piano & Lead Vocal), Danny de Louw (Drums), Dennis Servais (Toetsen & Backing Vocal), Freek Volkers (Gitaar & Backing Vocal), Marcello Briganti (Bas & Backing Vocal), Robbert Tuinhof (Saxofoons, Fluit, Mondharmonica, Gitaar, Piano, Accordeon)  
Regie: Alexander Broussard 
Foto: Robert Smit 
Tekst en muziek: Billy Joel