The Dashboard Danglers

Take me home

Muziek

De voorstelling Take me home is de eerste theaterproductie van The Dashboard Danglers, de nieuwe band van Jaco van der Steen. Na 14 jaar met de Dutch Eagles langs volle zalen te hebben getrokken in binnen- en buitenland vond hij het tijd voor iets nieuws. Dit nieuwe avontuur is hij aangegaan met The Dashboard Danglers; een band die uitsluitend bestaat uit rasartiesten die als geen ander de countryfeel weten op te roepen! Geboren uit liefde voor het betere country-lied met meerstemmige vocalen. 

Het laatste wapenfeit van Jaco met de Dutch Eagles was het album Even Weg. Een samenwerking met Boudewijn de Groot. De kracht en de pracht van deze samenwerking krijgt een fraai vervolg met The Dashboard Danglers. De muziek die van der Steen voor deze band componeerde past als een handschoen om de, nu Engelstalige, teksten speciaal door Boudewijn geschreven.  

De voorstelling Take me home is een reis naar de eigen muzikale identiteit van de muzikanten. Verhalen bij bekende hits, nieuwe, soms biografische, teksten die leiden tot nieuwe songs met een vertrouwd geluid, vertolkt door topmuzikanten met prachtige stemmen die weergaloos samensmelten. Na het eerste seizoen werd de voorstelling al overladen met positieve reacties van het publiek. De band is hard bezig zich voorgoed in het muzikale landschap te settelen. 

Gouden hits van artiesten als Dolly Parton, Kenny Rogers, John Denver en Linda Ronstadt staan hoog in het vaandel en worden op eigen wijze met eerbied voor de traditie gespeeld en afgewisseld met hun krachtige eigen werk. De eigen songs van de band voegen zich gemakkelijk samen tussen de bekende wereldhits. The Dashboard Danglers nemen je mee op een theatraal-muzikale reis! 

Speelduur 
± 1 uur en 25 minuten (zonder pauze)  

Credits 
Productie: Music Nuts muziekproducties  
Muzikanten: Marcel de Groot (gitaar en zang), Leon Klaasse (drums en zang), Martin Bakker (bas en zang), Jaco van der Steen (gitaar en zang) en Rebecca Bakker (gitaar en zang) 
Foto: Bullet-Ray Photography