Theatraal Stadsspektakel

Het Verhaal van Vlaardingen

In het najaar wordt het Theatraal Stadsspektakel opgevoerd als onderdeel van de Vlaardingen 750 activiteiten. Joris Lutz, Ger Otte, Sharon Kips, Jordy Dijkshoorn en maar liefst 250 acteurs vertellen het verhaal van Vlaardingen tijdens een spectaculaire openluchtvoorstelling langs de haven. In negen scènes komt het verhaal tot leven, begeleid door een professioneel orkest en in een decor dat past bij de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.

Bekende en onbekende personages uit het verleden van Vlaardingen verrassen met zang, dans en theater. Natuurlijk mag hoofdpersoon Floris V (gespeeld door Joris Lutz) hierbij niet ontbreken. Ervaar zowel kleine- als spektakelscènes die alle zintuigen op scherp zetten. Het spektakel vindt namelijk aan alle kanten van het decor plaats en wordt opgevoerd op een unieke locatie: dichtbij het Stadsstrand op de Oosthavenkade en Waterleidingstraat.

Geniet met een groot aantal bezoekers van een multimediaal en multidisciplinair theaterspektakel vanaf de (overdekte) tribune. Verwacht beeld, geluid, projecties die het verhaal extra kracht bijzetten en zorgen voor een waar Stadsspektakel. Vier samen Vlaardingen 750 jaar!

Over Vlaardingen 750
Op 14 mei 1273, 750 jaar geleden, kreeg Vlaardingen stadsrechten van Graaf Floris V. Dit jubileum wordt feestelijk gevierd onder de noemer ‘Vlaardingen doen!’. Het hele jaar wordt daarom gevuld met activiteiten en evenementen. Via sport, cultuur, kunst, erfgoed en andere maatschappelijke initiatieven brengen we Vlaardingers actief met elkaar in contact om samen verder te bouwen aan een mooie stad. Bekijk het volledige programma op www.vlaardingen750.nl

Speelduur
± 1 uur en 45 minuten (geen pauze)