Valentina Tóth

Wildbloei (reprise)

Cabaret

Deze voorstelling is genomineerd voor de VSCD Cabaretprijzen 2024. 'Wildbloei' maakt kans op de Neerlands Hoop. De prijs voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. Meer informatie.

Rising star Valentina Tóth brengt met haar tragikomische, muzikale en over the top onewomandebuutshow Wildbloei een ode aan de hysterische vrouw. Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy verkent ze de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij. Ze zet verschillende hysterische vrouwen in de schijnwerpers, zoals een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire, een body positive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf. Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze je met Wildbloei onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

Over Valentina Tóth
Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nadat de ‘rising star’ door de Volkskrant werd uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023 is haar eerste avondvullende voorstelling Wildbloei door zowel NRC als de Volkskrant bekroond met een vijf sterren-recensie.

Speelduur:
Nog niet bekend

Een unieke performance van een megatalent. Kan er echt zoveel talent in één persoon zitten?!

Een overweldigend debuut over de hysterische vrouw