Van Merwijks Latin Soul en Salsa!

Een spetterende muziek- en dansshow

Dans , Muziek

Het begon allemaal in 1980. Lucas van Merwijk, toen nog punkdrummer, vertrok van de provincie naar de grote stad Amsterdam om door te breken. Hij kwam in contact met de salsa muziek van de in Amsterdam wonende Latino's uit New York en raakte al snel verslaafd aan de rijkdom van deze ritmes. 

Een levenslange zoektocht naar de oorsprong bracht hem naar de wijk Spanish Harlem in New York, waar Salsa voor de NY Latino's hetzelfde was als Soul voor de Afro Amerikanen.

In Latin Soul en Salsa! wordt de 100 jarige geschiedenis van deze muziek blootgelegd met een knallende band, drie topzangers en tien innemende en betoverende dansers en danseressen.

Cast:
De dansers
De dansgroep staat onder leiding van topdansers Rianne Foekema en Miguel Arduin en bestaat verder uit professionele internationaal bekroonde salsadansers die alle verschillende latin dansstijlen tot in de perfectie beheersen.

De zangers
De drie vocalisten, Yma America (Venezuela), Gianna Tam (Nederland) en Nando Vanin (Colombia) hebben hun sporen in de latin en soul wereld in Nederland en buitenland ruimschoots verdiend. De latin diva Yma America is één van de hedendaagse ‘leading ladies’ van de huidige salsa muziek en komt speciaal naar Nederland.
De Nederlandse Gianna Tam zingt in vele Nederlandse formaties en zal binnenkort in The Ladies of Soul als zangeres en percussioniste te horen zijn.
Nando Vanin is een top zanger en danser die in vele latin bands zingt. Hij is tevens zangdocent aan het conservatorium in Rotterdam.

De band
Spetterende live salsa band bestaande uit zeven van de beste latin musici in Nederland.
Lucas van Merwijk • Drums, muzikaal leider (Nederland)
Oscar Cordero • Trompet (Venezuela)
Ilja Reijngoud • Trombone (Nederland)
Juan Viloria • Percussie (Venezuela)
Abel Marcel • Piano (Cuba)
Samuel Ruiz • Bas (Venezuela)

Arrangementen: Ilja Reijngoud (Nederland), Abel Marcel (Cuba), Oscar Cordero (Venezuela) / Choreografie: Rianne Foekema en Miguel Arduin (Vivendi Dance Collective) / Historische adviezen: Ira en Harriette Goldwasser / Geluidstechnicus en geluidsontwerp: Julio Hernandez / Lichttechnicus en lichtontwerp:
Xandra Schenke / Styling: Ton Hermans Make-over Factory Amsterdam / Visagie: Raquel Headly / Productie: Roosje den Hertog en Lucas van Merwijk