VIS!

Met viskenner Marco Kraal

VIS! vindt (in tegenstelling tot wat er op verkochte kaarten vermeld staat) plaats in de Grote Zaal zonder vaste zitplek. Drankjes mogen deze avond mee de zaal in. 

Jazeker je leest het goed: VIS! in het theater! Je gelooft het misschien niet maar VIS! staat garant voor een avond vol hilarische, bizarre en spannende verhalen over dat fascinerende dier met kieuwen én over mensen die er soms letterlijk álles voor over hebben om een vis te vangen. 

In een anderhalf uur durend spektakel sleurt Marco je mee onder water en laat hij je kennismaken met reusachtige meervallen, reislustige palingen, geheimzinnige snoekbaarzen, leergierige karpers en tal van andere vissen die je in Nederland vaak ‘om de hoek’ kunt aantreffen.  

"Maar vissen zijn toch oninteressante, koude, slijmerige en stinkende dieren?", horen we je denken. En is het vangen ervan niet een ongelofelijk saaie bezigheid, iets met een hengel waar aan beide kanten een dooie pier aan bungelt? Niets is minder waar. Vissen zijn uitermate boeiende dieren die in een mysterieuze wereld leven. Een wereld waar behalve vissers en duikers niemand weet van heeft. Het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen!