Vlamousse

Saampies

Vlamouse, bestaande uit Brigitte van Bakel en Maya van As, studeerde in 2018 af aan de Koningstheateracademie en besloten saampies verder te gaan. In 2019 winnen ze meteen de allereerste Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival en worden ze omschreven als “schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes”.

Nu gaat Vlamousse saampies op tour met Saampies, waarin ze saampies alles benoemen totdat er werkelijk niets meer te benoemen valt, oftewel: ‘Maak het bespreekbaar!’ Het moet namelijk eens een keer klaar zijn met de angst voor de medemens en het is de hoogste tijd om excuses te maken aan mens, dier en geslachtsdeel en steun te betuigen aan minderheden. Er moet en zal geluisterd worden!

‘Ongemak’ komt niet voor in het woordenboek van Vlamousse. Geen onderwerp is te pijnlijk om op tafel te smijten. Zij worstelen zich vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, door de thema’s van nu, want er moeten gewoon dingen opgehelderd worden, zodat we daarna saampies door kunnen.

Speelduur
Nog niet bekend

Credits:
Foto:
Soul2Soul photography (publiciteitsbeeld) en Daantje Bons (scènefotografie.