Willem Junior (8+)

Onderdeel van het Nationaal Theaterweekend

“Wilhelmus va-ha-han Na-sau-we, ben ik van Duitse bloed” – Duitse bloed? Maar Willem is toch Willem van Oranje? Onze Vader des Vaderlands? Wat heeft Duitsland daar dan mee te maken? Enne, hoe zat dat ook alweer met die Spaanse koning? En dan nog wat, als hij Willem de Zwijger heet, waarom praat hij dan zo veel?! En hoe komt het toch dat we bij élke voetbalwedstrijd een lied over hem zingen?  

In Willem Junior reizen twee nieuwsgierige jongens via een magische app terug in de tijd en ontmoeten ze de jonge Willem van Oranje. Ze proberen de mysteries rondom deze “Grootste Nederlander Aller Tijden” te ontrafelen, iemand waar we allemaal ooit van gehoord hebben maar waar we eigenlijk niet zo heel veel van weten.  

Een energieke jeugdvoorstelling vol humor, leuke liedjes én spannende momenten waar je waarschijnlijk ook nog wat van opsteekt. Toch mooi meegenomen!  

Speelduur
± 50 minuten (geen pauze, eindtijd 14:20 uur)  

Credits 
Regie: Florus van Rooijen 
Foto: Annemieke van der Togt  

Nationaal Theaterweekend
Deze voorstelling is onderdeel van het Nationaal Theaterweekend, waarmee meer dan 80 theaters in Nederland de pracht van theater vieren met verrassende (toegankelijk geprijsde) voorstellingen én vele gratis activiteiten. Kaarten voor alle voorstellingen die dit weekend plaatsvinden kosten €10,-. Ga voor meer informatie naar www.nationaaltheaterweekend.nl