Yentl en de Boer

Modderkruipers (try-out)

Bij een confict komt iedereen op een tweesplitsing: vechten of vluchten. Nou, modderkruipers weten het antwoord wel. Deze conflictvermijdende vissen verstoppen zich bij het eerste teken van gevaar diep in de modder om er pas weer uit te komen als de rust wedergekeerd is. Vallen er klappen? De vliegt de modderkruiper ervandoor. Moet er een ingewikkeld gesprek gevoerd worden? Dan roept de vette aal ‘Duiken!’. Er bestaat werkelijk geen enkel vraagstuk waar de modderkruiper ontspannen antwoord op geeft. Het enige wat je hoort is ‘blup blup’ van de zuurstofbelletjes die door al de dikke derrie heen ontsnappen.

Dit wonderlijke dier vormde voor cabaretduo Yentl en de Boer de inspiratie voor een nieuwe avondvullende en muzikale voorstelling over heldenmoed en vluchtdrang. Hoe je eigenlijk gewoon altijd lekker in de warme blubber zou willen blijven liggen, terwijl de wereld snakt naar helden.

Yentl Schieman en Christine de Boer staan bekend om fantasierijke theaterprogramma’s en talige liedjes waarmee ze regelmatig in de prijzen vallen. Ook maakten ze afgelopen seizoen een uitstapje naar de wereld van de televisie en maakten ze een vierdelige muzikale comedyserie. Met twee Annie M.G. Schmidtprijzen (voor het beste theaterlied) op zak keren ze nu weer terug naar het toneel en halen ze de ware Modderkruiper in elkaar naar boven.

Speelduur 
± 1 uur en 30 minuten (geen pauze)

Credits
Muzikanten:
Charly Zastrau en David Gram
Foto: Thijs Meuwese en Daan Colijn