Zelensky hier

Door Patrick Nederkoorn, Arjen Arnoldussen en De Spelersfederatie

Deze voorstelling is geprogrammeerd in het kader van de Geuzenmaand, in samenwerking met Stichting Geuzenmaand.

Toet. Het is Oekraïens voor Hier. ‘Wij zijn hier.’ Dat zei president Volodomyr Zelensky kort na de inval door de Russen in een filmpje op zijn telefoon. ‘De president is hier, onze strijdkrachten zijn hier, de burgers zijn hier.’ Toet.

Zelensky hier is de eerste voorstelling over het leven van Zelensky, de man die acteur, auteur en komiek was voordat hij president van Oekraïne werd. De Spelersfederatie, cabaretier Patrick Nederkoorn en theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van hun voormalige collega. Hij was komiek, tv-kok, de stem van Beertje Paddington, kandidaat bij Dancing with the Stars en acteur in een serie waarin hij iemand speelt die president van Oekraïne wordt.

Op basis van speeches, interviews, liedjes van Zelensky’s cabaretgroep Kvartal 95 en nieuwe scènes van fictieve ontmoetingen tussen de spilfiguren van dit verhaal, wordt de mens achter de politicus getoond. De Spelersfederatie is hier. Jij bent hier en samen zoeken we in deze komische vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon uit wat die oorlog daar betekent voor ons hier. 

Speelduur 
Nog niet bekend 

Credits 
Tekst: Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen  
Concept: Patrick Nederkoorn, Arjen Arnoldussen en De Spelersfederatie  
Spel: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever 

Over de Geuzenmaand & Geuzenpenning
De maand maart staat in Vlaardingen in het teken van het geuzenverleden. Ieder jaar wordt tijdens deze maand de Geuzenpenning uitgereikt aan mensen en organisaties die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor democratie of tegen dictatuur, discriminatie en racisme. Ook worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder deze voorstelling, die de betekenis en de onderliggende waarden van de Geuzenpenning versterken. Via kunst en cultuur willen de initiatiefnemers van de Geuzenmaand de Vlaardingers meer bekend maken met deze waarden, en hen inspireren en motiveren in hun dagelijks denken en handelen. Ga voor meer informatie naar www.geuzenmaand.nl