Wereldmuziek door Codarts

Onderdeel van het Moestuin Festival

Wereldmuziek door Codarts is onderdeel van het programma van het Moestuin Festival, waarbij het hele theater omgetoverd wordt tot een wereld vol muziek, theater, dans, eten en drinken uit alle windstreken. Met jouw festivalkaartje krijg je toegang tot het gehele programma, waaronder de shows Codarts.

Bekijk hier de speciale Moestuin pagina met meer informatie en promotiemateriaal

Tijdens het Moestuin Festival is de Harmonie de wereld van Codarts Rotterdam. Studenten van de opleiding Wereldmuziek nemen alle festivalbezoekers mee op reis tijdens vier verschillende optredens. Kom ook op bezoek en geniet van Tango, Latin, Hiphop, Jazz en nog veel meer.

HET PROGRAMMA

16:30 uur – Anna Choi:
Een heerlijke selectie van tango muziek gebracht door het Mousike duo, op het Codarts Wereldmuziek centrum gespecialiseerd in tango. In een intieme setting weten deze musici het betoverende geluid van de stem, de cello en de bandoneon tot uiting te brengen. Geïnspireerd door de ritmische speelsheid, melodische volheid en expressieve kwaliteiten van tango. Bekijk hier een voorproefje!

Ilein Bermúdez – Zang en Cello
Anna Choi - Bandoneon

17:30 uur – Ayal
Ayal is een multicultureel, all-women, muzikaal ensemble, die samen volksliederen spelen van vrouwen met een breed scala aan tradities en afkomst. Ze doen hun best om de vergeten of nooit eerder gehoorde stemmen te versterken van vrouwen die zelf nooit het bereik of het platform hebben gekregen die ze verdiende, vanwege systematische of sociale beperkingen. Bekijk hier een voorproefje!

Emine Tokail – Leadzang
Lucie Lelauren - Fluit, Duduk
Khorshid Dadbeh - Tar, Tambur
Eirini Zogali - Oud, Baglama, Buzuki
Flavia Escartin - Cello
Marta Palma - Percussie

18:30 uur – Crudo:
Crudo is een kleurrijk collectief met musici die het aandurven om anders te denken. Zij combineren soulvolle instrumentale composities en verfrissende samenwerkingen met dope zangers, rappers en andere musici.

Crudo betekent rauw in het Spaans, maar als je naar de muziek van Crudo luistert moet je niet verwachten dat er een rauwe bleus of rockband op zal treden. Het is namelijk compleet het tegenovergestelde. De band wordt grotendeels door jazz, hip-hop, neo-soul en verschillende Latin stijlen geïnspireerd. Bekijk hier een voorproefje!

‘Als een arbeider op een cacaoplantage de pure cacao oogsten, weten de meesten niet eens dat er in het westen die heerlijke fluweelzachte chocolade van gemaakt wordt. Wanneer wij onze muziek maken willen we daarom nooit vergeten dat het allemaal begon met een cocaoplant.’

Noam Wallé - Gitaar
Siegfried Hart - Drums
Robert Smith - Bas
Niek Verloop - Toetsen

19:30 uur – Beatriz
Een band bestaande uit jonge mensen die verbonden zijn door een gemeenschappelijke droom: Latin muziek. Dit project is ontstaan vanuit het idee om de herkomst van de leden te beschermen en de wens om iets nieuws en verfrissends te creëren. Verenigd door deze missie zijn de bandleden dit avontuur aangegaan. Bekijk hier een voorproefje!

Laura Beatriz Argudin - Piano, componist, muzikaal leider
Steven Brezet - Percussie
Patricia Mancheño - Bas
Daan Arets - Drums