Étoiles Électriques

Onderdeel van het Moestuin Festival

Festival , Muziek

Étoiles Électriques is onderdeel van het programma van het Moestuin Festival, waarbij het gehele theatergebouw omgetoverd wordt tot een wereld vol muziek, theater, dans, eten en drinken van over de hele wereld. Met jouw festivalkaartje krijg je toegang tot het gehele programma, waaronder de show van Étoiles Électriques.

De 14-koppige festivalband Étoiles Électriques vermengt muziek uit het Midden-Oosten met funky popmuziek en creëert zo een culturele en muzikale explosie die stilstaan onmogelijk maakt. Arabische, Koerdische en Perzische muziek smelten samen met Amerikaanse en Europese klanken. Fayrooz meets Motown, Googoosh schuurt tegen James Brown en Barobax flirt met DJ Shantel. Stampende Koerdische dansen en knetterende grooves versmelten tot een nieuw geluid.

Bij een live show van Étoiles Électriques stap je in een culturele achtbaan. De zangers raken je met hun muzikale verhalen en hun emoties hebben geen ondertitels nodig. De muziek neemt je mee op reis; van een ongrijpbare improvisatie naar een exploderende collectieve energie. Eén ding is hierbij zeker: er zal gedanst worden!

De muzikanten hebben hun talenten al losgelaten op podia in Damascus, Diarbakir en Libanon. Nu bouwen zij, samen met funky blazers uit bands als Gallowstreet, Chef Special en Valvetronic, aan nieuw repertoire in Nederland. En een stop op het Moestuin Festival kan dan natuurlijk niet in de lijst ontbreken.

Koop dus snel je festivalkaartje en ga mee op reis met Étoiles Électriques tijdens het Moestuin Festival.