Étoiles Électriques

Onderdeel van het Moestuin Festival

Étoiles Électriques is onderdeel van het programma van het Moestuin Festival, waarbij het hele theater omgetoverd wordt tot een wereld vol muziek, theater, dans, eten en drinken uit alle windstreken. Met jouw festivalkaartje krijg je toegang tot het gehele programma, waaronder de show van Étoiles Électriques.

Bekijk hier de speciale Moestuin pagina met meer informatie en promotiemateriaal

De 14-koppige festivalband Étoiles Électriques vermengt muziek uit het Midden-Oosten met funky popmuziek en creëert zo een culturele en muzikale explosie die stilstaan onmogelijk maakt. Arabische, Koerdische en Perzische muziek smelten samen met Amerikaanse en Europese klanken. Fayrooz meets Motown, Googoosh schuurt tegen James Brown en Barobax flirt met DJ Shantel. Stampende Koerdische dansen en knetterende grooves versmelten tot een nieuw geluid.

Bij een live show van Étoiles Électriques stap je in een culturele achtbaan. De zangers raken je met hun muzikale verhalen en hun emoties hebben geen ondertitels nodig. De muziek neemt je mee op reis; van een ongrijpbare improvisatie naar een exploderende collectieve energie. Eén ding is hierbij zeker: er zal gedanst worden!

De muzikanten hebben hun talenten al losgelaten op podia in Damascus, Diarbakir en Libanon. Nu bouwen zij, samen met funky blazers uit bands als Gallowstreet, Chef Special en Valvetronic, aan nieuw repertoire in Nederland. En een stop op het Moestuin Festival kan dan natuurlijk niet in de lijst ontbreken.

Koop dus snel je festivalkaartje en ga mee op reis met Étoiles Électriques tijdens het Moestuin Festival.

 

Het Moestuin Festival wordt mede mogelijk gemaakt door De Club van 200, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Gemeente Vlaardingen en de Van der Mandele Stichting .