Op visite in de Surinaamse huiskamer

Onderdeel van het Moestuin Festival

'Op visite in de huiskamer van...' is onderdeel van het programma van het Moestuin Festival, waarbij het hele theater omgetoverd wordt tot een wereld vol muziek, theater, dans, eten en drinken uit alle windstreken. Met jouw festivalkaartje krijg je toegang tot het gehele programma, waaronder dit kijkje in twee huiskamers.

Bekijk hier de speciale Moestuin pagina met meer informatie en promotiemateriaal

Wees welkom in de Huiskamer voor een intieme en persoonlijke kennismaking met een Surinaamse familie. Meld je aan bij de informatietafel in de Boven Foyer voor een tijd (16:30 uur,17:30 uur,18:30 uur of 19:30 uur) en stap letterlijk een andere wereld binnen door plaats te nemen in de traditioneel ingerichte huiskamer.

Je wordt ontvangen voor een verjaardagsfeestje in de landstaal, waarna de familie in het Nederlands graag iets meer over haar eigen huiskamer vertelt: de traditionele kostuums die zij dragen, de muziek die gespeeld wordt, de inrichting van de kamer en de daarin aanwezige kunst. Ook geniet je van een hapje en drankje zoals dat in het thuisland gebruikelijk is.

Maak kennis met de veelzijdigheid van een land waarmee we al eeuwen lang nauwe en warme banden hebben, maar waarvan we zo weinig weten!

Elke ontvangst duurt zo’n 30 minuten, waarna het publiek gerust nog even rond mag kijken. Elk halfuur wordt een groep gasten van maximaal 20 personen tegelijk binnengelaten. Eventuele vragen kunnen daarna gesteld worden, of achteraf bij de informatietafel bij de ingang van de Huiskamer. Daar zijn ook boeken verkrijgbaar.