Op visite in de huiskamer van de Oekraïne en Suriname

Onderdeel van het Moestuin Festival

Festival , Special

'Op visite in de huiskamer van...' is onderdeel van het programma van het Moestuin Festival, waarbij het hele theater omgetoverd wordt tot een wereld vol muziek, theater, dans, eten en drinken uit alle windstreken. Met jouw festivalkaartje krijg je toegang tot het gehele programma, waaronder dit kijkje in de huiskamer van Oekraïne en Suriname.

Bekijk hier de speciale Moestuin pagina met meer informatie en promotiemateriaal

Wees welkom in de Huiskamer voor een intieme en persoonlijke kennismaking met twee families. Meld je aan bij het kraampje in de Boven Foyer voor een tijd (17:00 uur, 18:00 uur, 19:00 uur en 20:00 uur) en stap een andere wereld binnen: het dagelijkse leven in de Oekraïne en Suriname. Landen waar Vlaardingen sterke banden mee heeft, maar waar we eigenlijk niet zo veel van af weten.   

Je wordt ontvangen in de landstaal, waarna de families (om de beurt) in het Nederlands graag iets meer over hun eigen huiskamer: de traditionele kostuums die zij dragen, de muziek die gespeeld wordt, de inrichting van hun kamer en de daarin aanwezige kunst. Ook geniet je van een hapje en drankje zoals dat in hun thuisland gebruikelijk is.

Elk bezoek duurt ongeveer 2 x 20 minuten, met een wisseling halverwege. Elk heel uur wordt een groep gasten tegelijk binnengelaten. Vanwege de beschikbare tijd kunnen eventuele vragen achteraf bij het kraampje bij de ingang van de Huiskamer gesteld worden. Daar zijn ook boeken verkrijgbaar.