Robin Hood (6+)

En het Koninklijke geheim

Puur Vlaardings

Upon A Dream Creations brengt het verhaal over de mysterieuze Robin Hood en zijn vrijbuiters tot leven. In het koninkrijk van de geliefde koning Richard Leeuwenhart en zijn vrouw en dochters Marian en Louisa heerst altijd tevredenheid en vreugde, onderscheid tussen arm en rijk is er niet. De Koninklijke familie is goed bevriend met de familie van Hertog Locksley, die vaak een handje helpt in het koninkrijk. De Hertog en zijn vrouw hebben een zoon genaamd Robin, de beste vriend van de prinsessen.

Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar op een dag krijgt Robin Locksley te horen dat zijn ouders zijn omgekomen op zee. Robins leven stort in en zelfs Koning Richard en de koningin weten hem niet te troosten. Robin ziet maar één oplossing: weggaan. Hij vertrekt uit het koninklijk paleis waar hij verbleef en sindsdien heeft niemand meer iets van hem vernomen.

De jaren gaan voorbij, maar sinds de verdwijning van Robin lijkt het alleen maar slechter te gaan. Prins Jan, het achterdochtige en kille broertje van de koning, komt onverwachts op bezoek en blijkt meer ellende te brengen naar Nottingham. De koningin sterft onverwacht en terwijl het land in rouw is laat de koning zijn dochters en het land in vertrouwen achter bij Prins Jan omdat hij op kruistocht moet. Een slechte beslissing, want na het vertrek van de koning is de dagelijkse vreugde van het koninkrijk voorbij. De armen worden armer en de rijken steeds rijker. Prins Jan zorgt alleen maar voor ellende, de prinsessen hebben geen vrijheid meer en worden van elkaar gescheiden door geheimen binnen het kasteel. Enkel de mysterieuze Robin Hood en zijn vrijbuiters zorgen voor een sprankje hoop in het koninkrijk.

Keert ooit de vrede terug in het koninkrijk van koning Richard, ziet prinses Marian haar geliefden nog terug? Of geeft ze haar leven op om het koninkrijk te redden uit de handen van Prins Jan?

Speelduur:
+/- 2 uur (incl. pauze)