nieuws

Laaggeletterden krijgen een stem!

Advies gevraagd op zo. 15 september!

De Stadsgehoorzaal gelooft dat theater, muziek en dans het leven mooier maakt. In het theater hoor je verhalen, maak je vrienden, mag je vergeten, mag je dromen.

Directeur Renske Verbeek wil iedereen van mooie voorstellingen laten genieten. Juist ook die mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Dat zijn in Vlaardingen maar liefst 15.000 mensen vanaf 16 jaar. Samen met Emmeline Mooij (Samen-Schrijven) nodigt de Stadsgehoorzaal deze mensen uit voor een BroodjeTheater op zondagmiddag 15 september van 12 tot 14 uur. Kom je ook? Wij hebben jouw advies nodig in het theater!


Het Programma

  • Koffiedrinken en broodje eten
  • Theater bekijken
  • Praten over toneel kijken
  • Praten over toneel maken
  • Zelf op de planken staan?


Opgeven kan via 010 434 0500


Laaggeletterden krijgen een stem in de Stadsgehoorzaal.
Afgelopen jaar hebben de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek van het Fonds voor Cultuurparticipatie landelijke erkenning gekregen als officieel Meemaakpodium. Komende maand vraagt de Stadsgehoorzaal advies aan de laaggeletterden in onze stad. Wat kan het theater doen om nóg aantrekkelijker te worden?


Laaggeletterdheid is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. In Vlaardingen hebben ongeveer 15.000 mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen, volgens het Vlaardingse Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid.


De Stadsgehoorzaal kan niet al deze uitdagingen aangaan, maar gelooft er wel in dat theater, muziek en dans een mensenleven iets mooier kan maken.


Een van de samenwerkingspartners van de Stadsgehoorzaal is Emmeline Mooij van ‘Samen Schrijven’. “Op zondagmiddag 15 september praten we met elkaar over wat de Stadsgehoorzaal kan doen om aantrekkelijk te zijn voor iedereen”. Zo gaan er al ideeën rond om samen zelf een voorstelling te maken en vaker samen voorstellingen te bezoeken. De directeur van de Stadsgehoorzaal is zelf ook één van de kartrekkers, ze geeft aan: “Alle ideeën zijn welkom, samen werken we aan een goed en haalbaar plan.” Zo wordt de Stadsgehoorzaal meer het huis van de stad waar lokale ideeën, initiatieven en activiteiten de ruimte en een stevige basis krijgen om te ontwikkelen.