podium

StadsVrienden

Alleen naar het theater? Geen probleem, u bent niet de enige. Word StadsVriend!

 

De StadsVrienden is een groep theaterliefhebbers die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar dit liever niet alleen willen doen. Via de StadsVrienden is er altijd wel iemand die mee wilt en ontmoet u tegelijkertijd gelijkgestemde bezoekers. De StadsVrienden worden voorafgaand aan de voorstelling ontvangen aan de speciale StadsVrienden tafel en komen door middel van een speciale theaterkaart altijd bij elkaar in de buurt te zitten.

 

Komt u ook bij de StadsVrienden? Als StadsVriend krijgt u voor €5,- per seizoen:

 • Iedere maand een mailtje met leuke voorstellingstips, waar aangesloten kan worden bij andere theaterbezoekers die ook alleen komen.
 • Toegang tot de besloten StadsVrienden Facebook groep, waar StadsVrienden met elkaar in contact kunnen komen. Hier kunnen er mogelijk nog meer spontante ideeën ontstaan, zoals met elkaar meerijden of andere uitjes.
 • Een speciale StadsVrienden tafel in de foyer, waar u en de andere StadsVrienden warm ontvangen worden met gratis koffie en thee, om het uitje gezellig te starten.
 • Met uw persoonlijke StadsVrienden code, die u ontvangt nadat u zich als StadsVriend aangemeld heeft, kunt u gebruik maken voor de gereserveerde StadsVriend plekken. Hierdoor zitten alle StadsVrienden altijd bij elkaar in de zaal.

 

Wordt u ook StadsVriend? Meld u dan nu aan door op onderstaande knop te drukken.

 

Ik word StadsVriend!

Club van 200

Samen voor een bloeiend Stadspodium

Door samen betrokken te zijn, elkaar kunnen vinden, op de hoogte te zijn van ontwikkelingen, en door met een grote groep bij te dragen aan een nog groter doel... Met een Stadskas!

Ja, mijn bedrijf doet mee!

Samen voor een bloeiend podium van de stad!

Door samen betrokken te zijn, elkaar te kunnen vinden, op de hoogte te zijn van ontwikkelingen en door met een grote groep bij te dragen aan een nog groter doel: de Stadskas!


De Club van 200 is een bijzondere club met straks 200 betrokken bedrijven en particulieren, die samen een sterk netwerk van de Stadsgehoorzaal vormen en die ieder € 200 per jaar (excl. BTW) doneren aan de Stadskas. De Stadskas vullen we samen, om een succes te maken van de Stadsgehoorzaal en om een levendig podium van de stad te zijn!

Aanmelden

 • Uw bijdrage telt!

  Met uw bijdrage als Clublid ondersteunt u:

  • Het programmeren van meer unieke voorstellingen en festivals in de Stadsgehoorzaal, zodat de Stadsgehoorzaal heinde en ver bekend staat om haar prettige sfeer en mooie programma;
  • Het makkelijker en goedkoper maken voor culturele initiatieven en scholen om gebruik te maken van de ruimtes in de Stadsgehoorzaal;
  • Gave podiumprojecten die een bijdrage leveren aan uitdagingen in de stad en regio, zoals toenemende eenzaamheid, aanbod voor jongeren, het aantrekkelijk houden van de binnenstad, diversiteit, mensen uit de regio naar Vlaardingen trekken en nog veel meer!
 • Uw voordelen als Clublid

  Met uw bijdrage als clublid ontvangt u:

  • Een jaarlijkse netwerkavond waar u de 200 bedrijven uit de regio ontmoet, met elkaar in gesprek kunt gaan en op de hoogte wordt gebracht van alle ins en outs;
  • 4 vrijkaarten per jaar voor een voorstelling of concert, waarbij u kunt kiezen uit een zorgvuldig samengestelde lijst van ons uitgebreide programma;
  • Belastingvoordeel omdat de Stadsgehoorzaal trotse bezitter is van de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Klik hier voor meer informatie;
  • 10% korting bij het huren van een ruimte in het theater, bijvoorbeeld voor een vergadering, presentatie of bedrijfsfeest;
  • toegang tot het netwerk van de Club van 200. Er zijn echter geen verwachtingen over en weer in afname van handel of exclusiviteit;
  • Een dankbare vermelding op de website en in de toekomst een logo in de Stadsgehoorzaal.


Zij gingen u al voor:

Toon de volledige ledenlijst

De Stadscrew

Wilt u nieuwe mensen ontmoeten? Heeft u wat uurtjes over naast uw reguliere baan voor 2 avonden per maand? Bent u een liefhebber van cultuur?

Word dan vrijwilliger in de Stadsgehoorzaal!

 

‘De Stadsgehoorzaal is het theater van ons allemaal!’, dat is de boodschap die het Vlaardingse theater graag benadrukt. En dat geldt ook voor de Stadscrew, een grote groep gemotiveerde vrijwilligers die elk twee avonden in de maand achter de bar, bij de garderobe, in de foyer als gastheer-/vrouw, en in de zaal als technicus of publieksbegeleider te vinden is. En het leukste aan deze groep? De combinatie van leeftijden en culturen, wat elke crewdienst bijzonder maakt.

 

Kom voor meer informatie naar het info-uurtje!
Iedere derde donderdag van de maand bent u om 18.30u welkom bij het speciale Crew-Info-Uurtje, om in de Stadsgehoorzaal al uw vragen te stellen over het vrijwilligerswerk, kennis te maken met het team en gezellig een drankje te drinken. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn en als er interesse is, plannen we rustig een proefperiode in.

 

Meld u aan voor het info-uurtje door een mail te sturen naar publiciteit@stadsgehoorzaal.nl, maar spontaan binnenlopen is absoluut geen probleem. De theaterdeuren staan voor u open!

 

De volgende Crew-Info-Uurtjes zijn op:

 • Donderdag 19 maart om 18:30 uur
 • Donderdag 16 april om 18:30 uur
 • Donderdag 21 mei om 18:30 uur

 

Interesse om bij de Stadscrew te komen? Lees dan snel verder of klik hier voor het aanmeldformulier!


Aanmelden


* nog niet alle verplichte velden zijn ingevuld
 • Trainingen en cursussen

  Klinkt werken in een theater u als muziek in de oren maar twijfelt u of u geschikt bent of de ervaring heeft?


  Als vrijwilliger in de Stadsgehoorzaal vliegen de cursussen en trainingen u om de oren zodat u altijd zelfverzekerd en met veel plezier de functie kan uitoefenen. In de eerste week van september vindt bijvoorbeeld de Crew Campus plaats waar u door o.a. een taptraining, gastvrijheid training en een kassatraining de kneepjes van het vak leert met als afsluiter een gezellige barbecue!

 • Welke rol past het beste bij u?

  Nog niet helemaal zeker waar u zich thuis voelt of welke functie het beste bij u past? Houdt u bijvoorbeeld van kletsen met bezoekers en ervoor zorgen dat ze een topavond beleven? Of staat u liever achter de bar om het perfecte biertje te tappen? Hieronder leest u precies wat iedere functie inhoudt.


  Service: Bar en/of Garderobe

  U bent één bonk dienstverlening! U zorgt dat bezoekers zich welkom voelen, neemt de jassen aan in de garderobe en helpt de bezoekers netjes en vlot aan een drankje. Als de voorstelling begint, wordt met elkaar alles strak getrokken voor de pauze, waar het flink doorstomen is om iedereen zo snel mogelijk van een drankje te voorzien! Een vriendelijke en verzorgde uitstraling is belangrijk.


  Receptie

  U bent het allereerste aanspreekpunt voor bezoekers in het gebouw. U heet theaterliefhebbers welkom en zit klaar om hen te informeren over het programma en kaarten verkoopt voor de voorstellingen. Affiniteit met het programma is belangrijk, net als een verzorgde uitstraling en zin om mensen goed van dienst te zijn.


  Gastheer en -vrouw

  U bent tijdens een evenement het visitekaartje van het theater! U heet de gasten welkom, neemt de kaarten in ontvangst en informeert de bezoekers over alles wat ze maar willen weten. Dit doet u zichtbaar met plezier; gastvrijheid is u op het lijf geschreven.


  Publieksbegeleiders

  Uw rol is om ervoor te zorgen dat bezoekers weten wat ze kunnen verwachten en waar ze zitten. Tijdens de voorstelling blijven twee tot zes Publieksbegeleiders in de zaal, om te zorgen dat alles goed verloopt. De overige begeleiders helpen het Serviceteam verder om de publieksruimtes weer op orde te krijgen voor de pauze en voor na de voorstelling.


  Licht- en Geluidstechniek

  Een voorstelling valt of staat met goed licht en geluid. Er zijn altijd professionele theatertechnici om de kar te trekken, maar u bent onmisbaar. Samen bouwt u op en af, u helpt tijdens de voorstellingen en zorgt dat de apparatuur in orde blijft. U zorgt met het team dat de artiesten en technisch team goed ontvangen worden. Deze functie is zeer geschikt voor stagiaires Theater-, Licht- of Geluidstechniek of zeer gemotiveerde en enigszins ervaren Vlaardingers die bereid zijn voor lange tijd mee te werken aan de Stadsgehoorzaal en een passende cursus te doen.


  Onderhoud

  U zorgt ervoor dat de prachtige gerenoveerde Stadsgehoorzaal met zijn monumentale hart er netjes bij staat en altijd klaar is om bezoekers te ontvangen. Wat kapot is, maakt u weer als nieuw. U bent handig en opgeruimd, u heeft een timmermansoog en weet uw weg met een schroevendraaier en WD40.


  Promotieteam

  Zonder promotie geen bezoekers. Het promotieteam heeft de belangrijke taak om de zalen vol te krijgen. Meedenken met leuke ludieke acties en posters en flyers verspreiden horen tot uw taken. U kunt er samen met uw team mede voor zorgen dat een artiest voor een volle zaal staat!


  Programmaraad

  Meedenken over de invulling van het programma van het theater van je eigen stad? Per genre adviseert u de Stadsgehoorzaal bij het maken van de keuzes voor het komende seizoen. U bent een echte theaterliefhebber met voorkeur voor toneel, musical, jeugdtheater of cabaret. U kent uw stad met haar bewoners door en door. Als lid van de Programmaraad heeft u een belangrijke ambassadeursfunctie en het is meer dan logisch dat u ook bij de door u geadviseerde voorstelling aanwezig bent om te polsen hoe het publiek uw keuze ervaart. Zo wordt het programma ieder jaar beter en beter.


  Kookteam

  Waar hard gewerkt wordt, moet gegeten worden. Niet alleen door de artiesten, maar ook door de vrijwilligers. U houdt van koken voor een groep mensen. U kunt creatief omgaan met specifieke dieetwensen en u kent de voedsel- en warenwet (of wilt deze leren kennen). U zorgt van A tot Z voor een gezonde maaltijd, zodat de artiesten en het team vol energie hun klus kunnen klaren.

 • Wat bieden wij u?

  Ons doel is dat u met een grote glimlach uw dienst start en eindigt, zodat we met elkaar het publiek en de artiesten de avond van hun leven kunnen bezorgen! Wij zullen ons uiterste best doen om u te laten werken in een open organisatie, waar de omstandigheden goed zijn en de sfeer prettig is. Verder mag u rekenen op het volgende:

  • Er wordt ieder jaar een gezellig vrijwilligersfeest of -uitje georganiseerd.
  • U ontvangt een crewpas: per gewerkt uur spaart u punten die op deze pas komen te staan. Wilt u naar een voorstelling? Dan kunt u met deze punten de prijs van de voorstelling betalen. Zo kunt u naar de leukste voorstellingen of uw vrienden en familie trakteren op een avondje uit.
  • Waar mogelijk wordt gekeken naar opleidingstrajecten, het opdoen van extra werkervaring of doorgroeimogelijkheden.
  • We zorgen voor een goede verzekering.
  • Om eenheid uit te stralen, stellen we (deels) werkkleding ter beschikking.
  • We organiseren een vrijwilligersbijeenkomst per kwartaal, met updates en een kleine borrel na afloop.
  • Via een leuke maandmail worden de vrijwilligers op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
 • Wat verwachten wij?

  Motivatie is het belangrijkste punt. Meehelpen doet u omdat u het leuk vindt, omdat u mee wilt helpen aan het succes van de Stadsgehoorzaal en omdat u er wat van leert! Wij werken samen met de Stadscrew volgens de volgende afspraken:

  • U kunt minimaal 2 keer per maand een dienst draaien, afgestemd op uw agenda.
  • U past binnen de cultuur van de Stadsgehoorzaal, waar u met plezier werkt en respectvol met elkaar, de spullen en de gasten omgaat.
  • U werkt op de plek waar u het beste tot uw recht komt.
  • U heeft een verzorgde en vriendelijke uitstraling.
  • U werkt in de werkkleding van de Stadsgehoorzaal.
  • U houdt zich aan de afspraken en u weet waarom dat nodig is (ú bent namelijk belangrijk!).
De Stadskas

Ter ere van het 200-jarig jubileum van de Harmonie in november 2017 presenteert de Stadsgehoorzaal een bijzonder initiatief aan de stad: de Stadskas. Een kas waar verschillende projecten financieel van kunnen profiteren. De kas wordt gevuld met donaties door fondsen, sponsors, artiesten, bezoekers van het theater en diverse bedrijven.


Met deze donaties kan de Stadskas precies doen waar het voor is bedoeld: goed luisteren naar culturele dromen in de stad en die helpen waar te maken! Iedereen met een ambitieus, innovatief of bijzonder idee op het gebied van podiumkunsten kan zijn plannen indienen en maakt kans om deze te realiseren met behulp van de Stadskas. Kortom, een kas waar ideeën kunnen worden geplant en gevoed door de stad en uit kunnen groeien tot prachtige creatieve resultaten.

Plant een idee!

Denkt u een mooi initiatief voor ogen te hebben? Klik hierboven dan op Plant een idee en dien uw voorstel in. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Doneer!

Naast het presenteren van ideeën is het ook mogelijk om de Stadskas te vullen met een donatie. Interesse? Meld u dan hieronder aan om uw interesse bij ons kenbaar te maken en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Samen staan we sterker

Sinds 2015 bouwen de Stadsgehoorzaal, het poppodium De Kroepoekfabriek en het kunstencentrum KADE40 samen aan een levendig cultuuraanbod voor Vlaardingen en omstreken.

In opdracht van de Gemeente Vlaardingen hebben we met elkaar het cultuurprogramma afgestemd, personeel en kennis uitgewisseld, elkaars apparatuur gedeeld, gebouwd aan een gezamenlijke backoffice en met name de stad betrokken bij een succesvolle Stadsgehoorzaal als podium voor de stad. Dit met minimale subsidie en maximale samenwerking.

 

Per 1 januari 2019 is de samenvoeging van Stichting Stadspodium en Stichting Jongeren Cultuurcentrum Vlaardingen een feit en vanaf 2019 gaan de twee stichtingen formeel samen onder de naam ‘Stichting Stadspodia en Jongeren Cultuur Centrum Vlaardingen’. Voor het publiek blijven we gewoon bekend onder de namen Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek. Met KADE40 wordt nauw samengewerkt op het gebied van cultuureducatie.

 

Met subsidie van de Gemeente Vlaardingen, ruim 300 sponsors en dankzij verschillende fondsen hebben de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek zich de afgelopen drie jaar ontpopt tot twee gastvrije Stadspodia; plekken waar voor iedere Vlaardinger iets te halen én te brengen valt. Dit met name dankzij de inzet van dit jaar 200 gedreven en enthousiaste vrijwilligers voor de twee podia. Samen kunnen we in de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek ieder jaar ongeveer 400 evenementen organiseren en jaarlijks 75.000 bezoekers enthousiast verwelkomen.