gehoorzaal

Uw evenement

Dankzij de klassieke theaterambiance, met een eigentijdse, frisse knipoog, is de Stadsgehoorzaal een inspirerende en unieke plek voor zakelijke bijeenkomsten en bedrijfsevenementen. Congressen, bedrijfspresentaties, vergaderingen, repetities, besloten voorstellingen of recepties: het kan allemaal. En door onze unieke locatie, uitstraling en professionaliteit maken wij er samen met u een onvergetelijk en bijzonder evenement van.

Wat wij u kunnen bieden:

  • Ruime keuze aan voorstellingen
  • Sfeervolle ruimtes, van de Foyer tot de Grote zaal
  • Een theater in het midden van de stad
  • Een evenement tot in de puntjes verzorgd
  • Ruime horecafaciliteiten, van koffie en thee tot lunch of borrel. 
  • Maatwerk: elk evenement is speciaal en wij denken graag met u mee
  • Alle ruimtes bieden voor ieder wat wils: van intiem tot groots, van ingetogen tot uitbundig maar altijd sfeervol en karakteristiek.
  • Ook dit seizoen staan we met open armen klaar om verenigingen, koren, muziek- en dansgroepen tegen een cultuurtarief onderdak te bieden. Want wat is er nu mooier dan repeteren in uw eigen stad?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust eens vrijblijvend contact op met ons op via renske@stadsgehoorzaal.nl of 010 – 434 03 99.

Onze ruimtes
Grote Zaal

Het paradepaardje van de Stadsgehoorzaal is de Grote Zaal. Met de klassieke theaterambiance waant u zich in een echte schouwburg. Deze zaal beschikt over een oplopende tribune, uitmuntende akoestiek en maakt plaats voor 650 bezoekers.

Theatertechniek:

De laad- en los deur en artiesteningang bevinden zich aan de achterzijde van het theater, aan de Emmazijstraat.

De Harmonie (Kleine zaal)

Een prachtige, sfeervolle zaal met een bijzondere geschiedenis van inmiddels 200 jaar oud! Deze zaal met chique uitstraling leent zich uitstekend voor presentaties, congressen, lezingen en (amateur)voorstellingen vanwege de theateropstelling (155 zitplaatsen) en technische mogelijkheden. Zonder tribune is het een zaal bij uitstek voor een feest of receptie van 200 man, met eventueel catering, aankleding en muzikale omlijsting.

Kleinere ruimtes:

Een iets kleinere groep? Dan zijn de aangesloten ruimtes zoals de Boven Foyer, Beneden Foyer, Glazen Foyer, Theater Café en/of Huiskamer perfect voor u! Met voldoende horecafaciliteiten, maken wij uw evenement tot een succes!

 
ANBI

De Stadsgehoorzaal is trotse bezitter van de ANBI status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

 

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?
Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

 

Gegevens van de Stadsgehoorzaal:
Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe voorwaarden voor een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Vanaf die datum moet een ANBI een aantal gegevens publiceren op een internetsite. Onze gegevens zijn hier te vinden.