Kaartverkoop
 • Wat zijn de openingstijden van de Theaterkassa?

  Onze Theaterkassa is, zowel voor bezoek aan de Schiedamseweg 51 als telefonisch via 010 434 05 00, geopend op de volgende momenten:

  • Maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:30 uur & 1 uur voor aanvang van elk evenement.
 • Betaalmogelijkheden (Ideal, cadeaukaarten etc.)
  Online

  Via de website kun je betalen via iDEAL, Creditcard, Podium Cadeaukaart, Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart en Cadeaubon/Tegoedbon specifiek van de Stadsgehoorzaal.

  Betalen per Ideal, Creditcard, Podium Cadeaukaart & Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart
  In de allerlaatste stap (stap 4) van het bestelproces kan worden gekozen voor betaling per iDEAL, Creditcard, Podium Cadeaukaart of Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart. Let op dat er bij het aanklikken van één van de cadeaukaarten om een kaartnummer en PIN-code wordt gevraagd (deze is te vinden op de betreffende cadeaukaart). 

  Betalen per Cadeaubon/Tegoedbon specifiek van de Stadsgehoorzaal 
  Om een Cadeaubon of Tegoedbon van de Stadsgehoorzaal te verzilveren, klik je na het selecteren van de gewenste stoelen op de zaalplattegrond, op de blauwe button 'Gebruik Stadsgehoorzaal Cadeaubon of Tegoedbon'. Hierna kun je de betreffende code van de bon invullen. Het is helaas niet mogelijk om cadeau- en tegoedbonnen achteraf in een reeds voltooide (betaalde) bestelling te verrekenen.

  Bij problemen/vragen omtrent het online verzilveren van cadeau- en tegoedbonnen vragen wij je contact met ons op te nemen via info@stadsgehoorzaal.nl of 010-4340500. Wij helpen je graag!

  Aan de Theaterkassa

  Aan onze theaterkassa kun je betalen via pin, Creditcard, Podium Cadeaukaart, Nationale Kunst & Cultuurkaart, VVV-bon, de Vlaardingse Cadeaubon en tegoed/cadeaubonnen van de Stadsgehoorzaal. Contant betalen is niet mogelijk in het gehele theater.

  Belangrijk: Wegens een aanpassing in de wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) wordt bij het inleveren van cadeaubonnen een maximum van €50,00 gehanteerd. Indien het saldo op een cadeaukaart hoger is dan dit bedrag, kan dit over meerdere orders verdeeld worden.

  Dit limiet geldt niet voor onze eigen tegoedbonnen en de Podium Cadeaukaart.

 • Aflevermogelijkheden voor jouw theaterkaarten
  Digitaal kaartje

  In het bestelproces kun je ervoor kiezen jouw kaarten direct na betaling als e-tickets per mail te ontvangen. Je kunt de e-tickets vervolgens aan de deur op jouw smartphone tonen. Hier zijn geen verdere kosten aan verbonden. In verband met de duurzaamheid adviseren wij de tickets niet uit te printen.

  Theaterkassa

  Aan het kopen van kaarten aan de Theaterkassa zitten geen extra kosten verbonden. Je krijgt jouw kaarten na betaling direct mee.

  Kaarten reserveren

  Het is mogelijk een reservering te plaatsen en de theaterkaarten op een later moment tijdens openingstijden af te halen. Hiervoor worden € 3,00 administratiekosten per bestelling in rekening gebracht. Let op: reserveringen moeten 14 dagen voor aanvang van de voorstelling worden betaald, anders vervalt de reservering.

  Per post

  In het bestelproces kun je ervoor kiezen de kaarten per post te ontvangen, hiervoor worden €5,00 verzendkosten per bestelling in rekening gebracht. De post verzendingen worden wekelijks uitgevoerd. Wij raden aan deze leveringoptie niet te gebruiken bij bestellingen op korte termijn voor de voorstellingsdatum of wanneer de kaarten een cadeau zijn wat op korte termijn gegeven moet worden.

 • Kan ik aangeschafte kaarten annuleren?

  Heb je kaarten gekocht, maar ben je onverwacht verhinderd? Tot 8 uur voor aanvang van de voorstelling kunnen theaterkaarten bij de theaterkassa (telefonisch via 010 434 05 00, per mail via info@stadsgehoorzaal.nl of in het theater zelf) omgeruild worden voor een andere voorstelling of een tegoedbon (vergeet de kaarten niet mee te nemen). Voor beide opties worden € 2,00 annuleringskosten per kaart gerekend. Restitutie en achteraf inleveren van kaarten is niet mogelijk.

  De tegoedbon is geldig tot 1 jaar na uitgifte en kan zowel online, als aan de theaterkassa als betaalmiddel worden gebruikt. De geldigheid van de tegoedbon kan éénmalig met een half jaar worden verlengd, minus € 5,00 administratiekosten. Dit kan tot uiterlijk 1 maand na de vervaldatum. 

 • Rolstoelplaatsen

  In zowel de Grote Zaal, als de Harmonie zijn rolstoelplaatsen beschikbaar, deze zijn enkel te gebruiken indien vooraf gereserveerd. Wegens de beperkte capaciteit (Grote Zaal: 6, Harmonie: 7) en technische redenen is het niet mogelijk om rolstoelplaatsen via internet te reserveren.

  Je kunt hiervoor langskomen bij de theaterkassa of contact opnemen via info@stadsgehoorzaal.nl en 010 434 05 00.

 • Wachtrij uitverkochte voorstellingen

  Wanneer een voorstelling uitverkocht is, kun je je online via de bestelpagina van deze voorstelling op de wachtlijst plaatsen. Zodra er kaarten beschikbaar komen, worden deze in chronologische volgorde aan de klanten op de wachtlijst toegewezen. Hiervoor nemen wij telefonisch contact op.

  Let op: na aanmelding op de wachtlijst wordt geen bevestigingsmail gestuurd. Vaak komen er zeer last-minute pas kaarten vrij. Wanneer je geen interesse meer hebt verzoeken wij je dit aan ons door te geven zodat wij je niet onnodig zullen bellen.

 • Welke kortingspas(sen) accepteren jullie?

  CJP
  Als je in het bezit bent van een CJP pas, dan ontvang je op de meeste voorstellingen € 2,50 korting op de toegangsprijs. De kortingsprijs staat, indien van toepassing, vermeld bij de betreffende voorstelling. De korting geldt uitsluitend voor jou als houder van de betreffende pas en dus voor één theaterkaart. De kortingskaart is alleen geldig op vertoon van de bijbehorende pas en legitimatiebewijs voorafgaand aan het evenement. Let op: kun je de CJP pas bij het scannen niet tonen of blijkt deze niet meer geldig, dan zal jouw kaart bij de theaterkassa worden geupdate naar de reguliere prijs en kun je uiteraard direct bijbetalen. 

  Vrijwilligerspas 
  Op vertoon van de vrijwilligerspas Maassluis, Vlaardingen en Schiedam ontvang je als vrijwilliger voor de meeste voorstellingen 50% korting op een 2e theaterkaart. De kortingskaarten kunnen enkel bij onze theaterkassa (Schiedamseweg 51) worden geboekt. De 50% korting wordt gerekend op de originele kaartprijs (entreeprijs minus € 4,50 consumptieprijs) en is niet geldig op reeds aangeschafte kaarten.

  Podiumpas
  Met de Podiumpas kun je voor €35 per maand onbeperkt naar voorstellingen en concerten bij meer dan 38 aangesloten podia verspreid over heel Nederland. Ook bij de Stadsgehoorzaal kun je terecht met je Podiumpas! Kijk op podiumpas.nl en vraag er een aan. Reserveren met de Podiumpas kan zowel online als aan de kassa vanaf 30 dagen voor de voorstelling. Meer informatie over theaterbezoek met de Podiumpas.

 • Geef theater cadeau!

  Een theaterkaartje is een perfect cadeau, voor welke gelegenheid dan ook. Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen en bovendien binnen 5 minuten besteld. Je hoeft nooit met lege handen op een feestje aan te komen!

  Lastig kiezen met zo veel voorstellingen? Geef een cadeaubon (te verkrijgen voor elk gewenst bedrag) en laat de gelukkige ontvanger zelf een voorstelling kiezen! De cadeaubon is te bestellen via de theaterkassa of telefonisch via 010 434 05 00. Uw cadeaubon staat vervolgens voor u klaar bij de theaterkassa of is eventueel te versturen per post (á €5,00).

  Leuk extraatje: Wij kunnen de bon opmaken met vermelding van de aanbieder of ontvanger, voor een extra persoonlijk tintje.

 • Zaalplattegrond

  Bekijk snel wat voor jou de beste stoelen zijn! Beide zalen zijn zo opgebouwd dat er geen plekken zijn met slechte zichtlijnen.

  Plattegrond Grote Zaal

  Plattegrond Harmonie (Kleine Zaal)

 • Weet waar je koopt!

  Door te kopen bij het theater of de artiest zelf ben je verzekerd van veilige verkoop van de kaarten. Wij staan enkel garant voor kaarten die gereserveerd zijn via onze eigen kanalen of de Nationale Theaterkassa. Wij staan niet garant voor kaarten die je via andere kanalen hebt gekocht, zoals TopTicketShop. Deze kanalen verkopen kaarten doorgaans voor een hogere prijs dan de originele prijs.

  Meer informatie over veilige kaartverkoop kun je vinden op www.weetwaarjekoopt.nl 

Bereikbaarheid
 • Parkeren

  In de nabije omgeving van het theater zijn weliswaar meerdere parkeerplaatsen te vinden, maar omdat deze zich middenin een woonwijk bevinden zijn ze vaak snel (en al vroeg) vol. Parkeergarage Liesveld is 24/7 geopend en bevindt zich op circa 5 minuten loopafstand. Klik hier voor tarieven en routebeschrijving

  Rondom het theater geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 19:00 uur. Betalen kan met munten en pinpas.

  Fietsen, lopen of met het openbaar vervoer is natuurlijk altijd handiger. Aan de overkant van het theater staan fietsenrekken.

 • Openbaar vervoer

  Schuin tegenover het theater bevindt zich een bushalte (halte Stadsgehoorzaal), hier stoppen de bussen van Lijn 56 (Vlaardingen West – Holy-Noord v.v.) en Lijn 126 (Maassluis – Schiedam Centrum v.v.).

  Plan jouw reis door hier te klikken.

 • Mindervaliden

  Ben je mindervalide en wil je graag ons theater bezoeken? Neem via 010 434 05 00 of info@stadsgehoorzaal.nl contact met ons op zodat we de mogelijkheden (en rolstoelplaatsen) kunnen bespreken. Rolstoelplaatsen kunnen niet online gereserveerd worden.

  Slecht ter been

  De dichtstbijzijnde invalidenparkeerplaats bevindt zich op de Ida Maria de Raathstraat, recht tegenover het theater. De hoofdingang van het theater is te bereiken via de rolstoelhelling links van de trap.

  De benedenzaal van de Grote Zaal is tot en met rij 15 gelijkvloers met een lichte helling, de rolstoelplaatsen (van tevoren reserveren verplicht) bevinden zich op rij 13. Naast de rijen 16 t/m 21 bevinden zich traptreden. Langs de gehele wand van de zaal zijn armleuningen te vinden.

  De Boven Foyer van het theater is met de lift te bereiken, hier bevinden zich de zaalingangen voor de rijen 16 t/m 21 (let op: hiervoor moet je een paar trapjes af). Het balkon is enkel per trap bereikbaar, wij raden je aan geen balkonplekken te reserveren wanneer je slecht ter been bent.

  De tribune van de Harmonie is vanuit de zaal te bereiken via traptreden, hier bevinden zich handleuningen. De rolstoelplaatsen (rij 1) zijn bereikbaar via de zaalingangen op de begane grond.

  Slechthorenden

  Bij alle voorstellingen in zowel de Harmonie, als de Grote Zaal is een auditief systeem beschikbaar, verkrijgbaar bij de garderobe van het theater. Het systeem biedt extra geluidsondersteuning voor mensen met een gehoorapparaat. Controleer vooraf goed (eventueel met hulp van de audiciën) of de benodigde T-stand van het eigen gehoorapparaat aan staat en/of is geactiveerd, anders zal het auditief systeem niet werken.

  Blindengeleidehonden en hulphonden

  Blindengeleidehonden en/of hulphonden zijn welkom in het theater. Fijn als hun aanwezigheid aangegeven wordt in een opmerking bij de bestelling.

Veelgestelde vragen
 • Wat is de Stadsgehoorzaal?

  De Stadsgehoorzaal is het theater van Vlaardingen, een podium voor én door de stad. Een levendig stadspodium met professionele voorstellingen én veel ruimte voor lokale initiatieven en evenementen. We zien het als een belangrijke taak om de creatieve kracht en behoeftes van de stad een plek te geven in het theater. Of dat nu als theaterbezoeker, als artiest of als organisator is. De ideeën en wensen helpen vormgeven, zowel praktisch, inhoudelijk als financieel is een doelstelling waar wij naar streven. Het prachtige gebouw en een gedreven team staat klaar voor de stad!

 • Kan ik aangeschafte kaarten annuleren?

  Heb je kaarten gekocht, maar ben je onverwacht verhinderd? Tot 8 uur voor aanvang van de voorstelling kunnen theaterkaarten bij de theaterkassa (telefonisch via 010 434 05 00, per mail via info@stadsgehoorzaal.nl of in het theater zelf) omgeruild worden voor een andere voorstelling of een tegoedbon (vergeet de kaarten niet mee te nemen). Voor beide opties worden € 2,00 annuleringskosten per kaart gerekend. Restitutie en achteraf inleveren van kaarten is niet mogelijk.

  De tegoedbon is geldig tot 1 jaar na uitgifte en kan zowel online, als aan de theaterkassa als betaalmiddel worden gebruikt. De geldigheid van de tegoedbon kan éénmalig met een half jaar worden verlengd, minus € 5,00 administratiekosten. Dit kan tot uiterlijk 1 maand na de vervaldatum. 

 • Wat gebeurt er met mijn gegevens?

  De Stadsgehoorzaal neemt jouw privacy serieus en behandelt jouw persoonsgegevens met uiterste zorgvuldigheid. In onze privacyverklaring lees je welke gegevens wij verwerken, hoe wij met de gegevens omgaan en wat jouw rechten zijn in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Mocht je vragen hebben rondom ons gegevensgebruik dan kun je contact opnemen via info@stadsgehoorzaal.nl 

 • Ik ben te laat, kan ik de zaal nog in?

  Mocht je te laat in het theater arriveren, dan wordt er een geschikt moment afgewacht om de zaal te betreden wanneer het voor zo min mogelijk verstoring zorgt voor het publiek en de artiest. Het is hierdoor mogelijk dat je niet op jouw gereserveerde plek in de zaal komt te zitten.

  Het kan voorkomen dat laatkomers moeten wachten tot de pauze, of (indien er geen pauze is) helemaal geen toegang meer krijgen. Wij volgen hierin te allen tijde de wens van de uitvoerende artiest.

 • Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de garderobe?

  Het gebruik van de garderobe is gratis. Tijdens de voorstelling sluiten wij het gordijn en blijft er altijd een personeelslid in het zicht van de garderobe.

  De Stadsgehoorzaal is niet aansprakelijk in het geval van verlies of diefstal door het gebruik van de garderobe.

 • Kan ik een hapje eten in de buurt?

  Jazeker, het theater bevindt zich in het centrum van Vlaardingen, waar een groot aantal restaurants en cafés te vinden zijn. Op deze pagina zetten wij alle favorieten graag op een rijtje en kan je meteen een plekje reserveren. De restaurants zullen er dan voor zorgen dat je op tijd in het theater kan zijn. Eet smakelijk alvast!

 • Mag ik beeld- en/of geluidsopnames maken tijdens de voorstelling?

  In het theater is het maken van beeld- en/of geluidsopnames verboden, tenzij anders aangegeven. Het gebruik van een mobiele telefoon is niet alleen storend voor de artiesten, maar ook voor de andere bezoekers. Tevens kunnen mobiele telefoons storingen veroorzaken op de geluidsapparatuur. Wij vragen je dan ook jouw mobiele telefoon (inclusief de trilfunctie) uit te schakelen. Mocht het maken van beeld- en/of geluidsopnames opgemerkt worden door een medewerker dan kan deze je vragen de zaal te verlaten.

 • Hoe werken de leeftijdsadviezen?

  Familievoorstellingen zijn altijd gebonden aan een leeftijdsadvies. Deze indicatie geeft aan voor welke leeftijdscategorie de voorstelling is gemaakt, op basis van de inhoud en lengte van de voorstelling. Wij adviseren om te jonge kinderen niet mee te nemen naar voorstellingen met een hoger leeftijdsadvies. De voorstelling kan dan voor het kind te indrukwekkend zijn en dit kan storend zijn voor de andere bezoekers.

  Wij verzoeken dringend, in verband met veiligheid bij eventuele calamiteiten, kinderen tot 16 jaar altijd onder begeleiding van een volwassene naar voorstellingen en evenementen te laten gaan.

 • Mag mijn kind bij mij op schoot?

  Natuurlijk ben je vrij om jouw kind tijdens de voorstelling op schoot te nemen. In verband met de veiligheidsvoorschriften van de brandweer, dien je echter wel een toegangsbewijs voor jouw kind te hebben.

  Als jouw kind op een eigen stoel zit hoeft er niks van het spektakel op het toneel gemist te worden door de aanwezige stoelverhogers. Deze vind je bij de ingangen van de theaterzaal. Wanneer je al in de zaal zit kun je altijd een publieksbegeleider aanspreken, wij brengen je er graag eentje!

  Het gebruik van deze stoelverhogers is gratis.

 • Ik hoor dat jullie het makkelijk willen maken voor alleenstaanden om met een groepje naar het theater te gaan? Hoe werkt dat precies?

  Leuke vraag! Wij noemen dit groepje de StadsVrienden en iedereen is welkom om bij de groep te komen! Dit jaar worden er een paar gratis koffiemomentjes georganiseerd, waar de StadsVrienden elkaar kunnen ontmoeten en waar ambassadeurs een aantal leuke voorstelling uit ons programma uitlichten. Ter plekke wordt afgesproken wie waar naartoe wilt en kunnen er direct kaarten besteld worden aan de theaterkassa.

  Op de dag van de voorstelling worden de StadsVrienden gezamenlijk welkom geheten met een drankje en betreden ze met zijn allen de theaterzaal om te genieten van de voorstelling.

  Klik hier voor meer informatie over het project, de kofiiemomentjes en de mogelijkheid om StadsVriend te worden.

 • Kan ik bijdragen aan de toekomst van de Stadsgehoorzaal?

  Dat kan zeker! Onze Stadskas biedt voor iedereen met een ambitieus, innovatief of bijzonder idee voor de Stadsgehoorzaal de mogelijkheid deze in te dienen en wellicht te realiseren! Iedere donatie die we ontvangen komt ten goede van de Stadskas. Klik hier voor meer informatie. 

  Daarnaast kun je ook een éénmalige donatie doen aan het theater door hier te klikken.

  Wil jij of jouw bedrijf de Stadsgehoorzaal structureel steunen? Word dan lid van de Club van 200, de leukste club van Vlaardingen. De 200 clubleden doneren jaarlijks €200,00 aan de Stadskas, in ruil voor een aantal voordelen. Klik hier voor meer informatie.

 • Wat is de capaciteit van de Stadsgehoorzaal?

  De Stadsgehoorzaal is geschikt voor groepen van 2 tot 1000 personen. De Grote Zaal biedt plaats aan 650 personen, de Harmonie heeft 155 plaatsen. Bij een ingeklapte tribune is dit uit te breiden tot 200 staplaatsen. Daarnaast zijn er ook kleinere ruimtes met verschillende capaciteit, die te gebruiken zijn voor vergaderingen, repetities of evenementen.

  Klik hier voor meer informatie over de ruimtes en mogelijkheden of neem direct contact met ons op via 010 434 03 99 of info@stadsgehoorzaal.nl.

 • Met wie werken jullie samen?

  De Stadsgehoorzaal zet zich in voor meer, nieuw en beter cultuuraanbod in Vlaardingen door goed, hard en slim samen te werken! Wij omarmen dit motto gezamenlijk met de culturele instellingen van Vlaardingen: De Kroepoekfabriek, KADE40, Zomerterras & Museum Vlaardingen. Daarnaast staan we altijd open om met andere organisaties in gesprek of een verbinding aan te gaan.

  Zo werken wij bijvoorbeeld regelmatig samen met Stickerwinkel voor bijzondere communicatievormen. Onder andere de diverse grote stickers op onze ramen en in het pand zijn door hen geproduceerd. Op deze manier komt ons publiek op een bijzondere manier in contact met ons theaterprogramma.

  Wilt u de mogelijkheden tot samenwerking nagaan? Neem dan contact op via info@stadsgehoorzaal.nl of 010 434 05 00.

 • Ik heb interesse in het vrijwilligerswerk. Hoe werkt dit?

  Wat leuk, wij staan met open armen voor je klaar! Je kunt op ieder moment bij de Stadscrew komen, maar we organiseren ook iedere derde donderdag van de maand een info-uurtje waarin we alle geïnteresseerde mensen bijpraten. Meld je aan voor het info-uurtje door een mail te sturen naar publiciteit@stadsgehoorzaal.nl, maar spontaan binnenlopen is absoluut geen probleem. De theaterdeuren staan voor je open! Klik hier voor meer informatie!