gehoorzaal

Over ons
Bezoek- en postadres Stadsgehoorzaal Vlaardingen:

Schiedamseweg 51
3134 BB Vlaardingen

De routebeschrijving is hier te vinden.

info@stadsgehoorzaal.nl 
(stads@stadsgehoorzaal.nl is ook bij ons in gebruik).

010 434 05 00

Openingstijden

De theaterkassa is tot 9 februari helaas gesloten voor bezoekers. Wel zijn wij telefonisch bereikbaar via 010 434 05 00 op de volgende momenten: 

 • Ma. t/m vr. van 09:00 - 17:30 uur;

 

IBAN: NL 44 RABO 030 470 1289
BTW nr.: NL 819 469 610 B01
KvK Rotterdam: 24431184
Statutaire naam: Stichting Stadspodia en Jongeren Cultuurcentrum Vlaardingen

ANBI-status

De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek vallen samen onder Stichting Stadspodia en Jongeren Cultuurcentrum Vlaardingen. Dit is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), omdat we ons voor minstens 90% inzetten voor het algemeen nut.

Als theater en poppodium zijn we de podia van de stad en gastvrij voor iedere partij. We zijn culturele gangmakers, inspiratiehuizen van en voor Vlaardingen. De Kroepoekfabriek middels popmuziek, talentontwikkeling en gericht op jonge geesten. De Stadsgehoorzaal middels podiumkunsten en gericht op families, kinderen en volwassenen. We zijn culturele anker- en verbindingsplaatsen, waar de hele stad positieve herinneringen maakt en waar je kunt opladen, ontwikkelen en ontspannen. We brengen voor alle Vlaardingers, verenigingen, cultuurliefhebbers, instellingen, bedrijven en artiesten zoveel mogelijk kansen. Deze podia zijn van ons allemaal!

Op de website van de Federatie Cultuur zijn onze actuele gegevens te vinden, klik daarvoor hier.

Vacatures

Regelmatig zijn wij op zoek naar mensen om ons hardwerkende, gemotiveerde team te komen versterken. Houd deze pagina in de gaten voor actuele vacatures.

Op dit moment zijn wij op zoek naar:

 • Enthousiaste Stagiair(e) Communicatie voor 32-38 uur per week

  Ben jij een theaterbeest in hart en nieren? Heb je altijd al in het theater willen werken? En lijkt het jou te gek om jouw passie en enthousiasme voor theater over te brengen aan een zo groot en breed mogelijk publiek? Dan zoeken we jou! Bij de Stadsgehoorzaal bieden we je de mogelijkheid om je volop te ontwikkelen binnen een ambitieus team waar veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheden krijgt. Je houdt je bezig met de specifieke promotie van evenementen en de interne en externe communicatie van de Stadsgehoorzaal, met veel ruimte voor eigen creatieve ideeën.

  Algemene informatie

  Start: In overleg
  Duur: Minimaal 5 maanden
  Aantal uur: 32-38 uur per week (in overleg)
  Opleiding: Hbo (voorkeur ligt in de richting van Media- en Entertainmentmanagement, Vrijetijdsmanagement, Communicatie-, Marketing- of Cultuurmanagement) of Wo (richting Theaterwetenschap, Cultuurwetenschappen, Media & Communicatie) 

  Wie ben jij?
  • Hbo/Wo werk- en denkniveau;
  • Jij bent het visitekaartje van het theater en bent geïnteresseerd in podiumkunsten;
  • Je hebt goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bent in staat om verschillende soorten teksten te produceren;
  • Je hebt verstand van social media en ervaring met Mailchimp is een pré;
  • Je hebt (basis)ervaring met Photoshop en InDesign of kan dit snel leren;
  • Je bent creatief, enthousiast, zelfstandig en weet van aanpakken!
  Taken en verantwoordelijkheden: 
  • Je zet campagnes op voor het opbouwen en vasthouden van het publiek, het werven van vrijwilligers, het aanbieden van ruimtes, het binden van stakeholders en het algemeen positief op de kaart zetten van de Stadsgehoorzaal;
  • Je schrijft en verzendt persberichten, nieuwsbrieven en je verzorgt de online publiciteit voor de Stadsgehoorzaal. Je onderhoudt contact met impresariaten, coördineert het pr-materiaal en bent verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van de programmering in het gebouw en de stad;
  • Je werkt mee aan de redactie van de nieuwe theaterbrochure van seizoen 21/22;
  • Je werkt twee keer per maand mee tijdens een evenement/programma van de Stadsgehoorzaal (Publieksbegeleiding, bar, garderobe, etc.)
  De Stadsgehoorzaal biedt:
  • Een maandelijkse stagevergoeding
  • Een unieke kans om invulling te geven en mee te bouwen aan het programma en uitstraling van een levendig stadspodium in een enthousiast en hardwerkend team;
  • Een informele, maar zakelijke werksfeer met vrijheid en zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en de mogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling;
  • Vrije toegang voor jou + gastenlijst voor niet uitverkochte voorstellingen.
  Informatie en sollicitatie

  Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Sharon den Breems, tel. 010 434 05 00. Je sollicitatiebrief, voorzien van cv, kun je sturen aan sharon@stadsgehoorzaal.nl onder vermelding van ‘sollicitatie stage communicatie’.

 • Ondernemende Stagiair(e) Productie voor 24-38 uur per week

  De Stadsgehoorzaal is het stadspodium, een culturele plek voor, maar vooral ook dóór de inwoners van Vlaardingen. Het stadspodium werkt veel samen met het poppodium (De Kroepoekfabriek). We zijn op zoek naar een:

  Ondernemende Stagiair(e) Productie voor 24-38 uur per week

  Algemene informatie

  Start: Hele jaar door mogelijk, in overleg (doorgaans per 1 sept en per 1 feb)
  Duur: Minimaal 5 maanden
  Aantal uur p.w.: 24 - 38 uur per week (in overleg)
  Opleiding: MBO/HBO/WO-niveau

  Taken en verantwoordelijkheden:
  • Je ondersteunt de afdeling Productie in de organisatie van alle soorten activiteiten zoals voorstellingen, festivals, educatieve evenementen, verhuringen en vrijwilligersdagen en de uitstraling ervan.
  • Je werkt veel samen met vrijwilligers en motiveert hen in de organisatie. Ook vorm je vaak een team met de andere stagiaires (publiciteit, programma, techniek)
  • Je bereidt de evenementen voor, maakt roosters en draaiboeken, bereidt ruimtes voor, legt contacten, communiceert met alle betrokkenen en zorgt i.s.m. de productieleider voor een succesvol evenement. In kort: een zeer afwisselende functie.
  • Je werkt nauw samen met het team van De Kroepoekfabriek voor goede afstemming.
  • Je bent gemiddeld minimaal vier keer per maand inzetbaar tijdens een evenement van De Stadsgehoorzaal.
  Functieprofiel

  Jij bent goed in organiseren, het schrijven van teksten, je hebt goede kennis van de Nederlandse taal, je bent zelfstandig, enthousiast, creatief, ondernemend, geïnteresseerd in de podiumkunsten en je weet van aanpakken! Het is een pré als je in het bezit bent van rijbewijs B.

  De Stadsgehoorzaal biedt:
  • Een stagevergoeding van €150 bruto per maand bij een voltijd werkweek (38 uur).
  • Een unieke kans om invulling te geven en mee te bouwen aan het programma en uitstraling van een levendig stadspodium, in een team van enthousiaste vaste medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en oproepkrachten
  • Informele, maar zakelijke werksfeer met vrijheid en zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en de mogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling;
  • Vrije toegang voor jou + gastenlijst voor niet uitverkochte voorstellingen.
  Informatie en sollicitatie

  Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Kimberly Ruppert, Coördinator Productie & Fondsenwerving via 010 434 05 00. Je sollicitatiebrief, voorzien van cv, kun je sturen aan kimberly@stadsgehoorzaal.nl

 • Gedreven Stagiair(e) Cultureel Ondernemen (m/v) voor 24-38 uur per week

  De Stadsgehoorzaal is het stadspodium, een culturele plek voor, maar vooral ook dóór de inwoners van Vlaardingen. Het stadspodium werkt veel samen met het poppodium (De Kroepoekfabriek) en de andere cultuurpartners in de stad. We bevinden ons in de uitdagende pioniersfase, waar de creatieve mogelijkheden worden verkend met minder budget en meer samenwerking in de stad. Om deze leerzame fase mede vorm te geven en uit te voeren, zijn wij op zoek naar een: Gedreven Stagiair(e) Cultureel Ondernemen (m/v) voor 24-38 uur per week 

  Algemene informatie

  Voorwaarden: Minimaal 5 maanden 
  Start: Hele jaar door mogelijk (in overleg) 
  Aantal uur: 24 - 38 uur per week (in overleg)

  De grote vraag is ‘Waar liggen de kansen voor De Stadsgehoorzaal in het cultureel ondernemen en hoe kunnen we dit het beste uitvoeren?’ Draagvlak, lobby, ondernemerschap, maatschappelijke onderwerpen als eenzaamheid en inclusiviteit, participatie, co-makerschap zijn thema’s aan de orde van de dag. We experimenteren met projecten en partnerschappen en rollen dikwijls nieuwe concepten uit. Voor deze manier van werken laten we ons graag inspireren en bijstaan door een gedreven student.

  Werkzaamheden

  Projectplannen schrijven en uitrollen, organiseren, onderzoek doen, fondsaanvragen maken en meezoeken naar kansen. Ook denk je mee over hoe dit in communicatie uitingen tot zijn recht kan komen. Door de kleine organisatie en voor een optimale betrokkenheid ben je tevens twee keer per maand inzetbaar tijdens een evenement/programma van De Stadsgehoorzaal en af toe spring je in bij andere afdelingen, zoals publiciteit, productie of horeca. Je werkt ook veel samen met poppodium De Kroepoekfabriek.

  Stageprofiel
  •  HBO of Academisch denk- en werkniveau
  • Je bent initiatiefrijk, representatief en gemotiveerd
  • Je werkt gemiddeld twee maal per maand mee tijdens het uitvoeren van een evenement
  • Jij bent goed in het schrijven van teksten, communiceren, organiseren, je hebt interesse voor de commerciële ontwikkeling (zelf meer geld zoeken) binnen het culturele veld, je bent onderzoekend, zelfstandig, enthousiast, creatief, commercieel, geïnteresseerd in de podiumkunsten en je weet van aanpakken!
  • Je denkt actief mee en bent niet bang om nieuwe ideeën te introduceren en uit te voeren;

  De Stadsgehoorzaal biedt:
  • Een stagevergoeding van €150 bruto per maand bij een voltijd werkweek (38 uur).
  • Een unieke kans om invulling te geven en mee te bouwen aan het programma en uitstraling van een levendig stadspodium, in een team van enthousiaste vaste medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en oproepkrachten.
  • Informele, maar zakelijke werksfeer met vrijheid en zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en de mogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling;
  • Vrije toegang voor niet uitverkochte voorstellingen.
  Informatie en sollicitatie

  Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Renske Verbeek, directeur Kroepoekfabriek en Stadsgehoorzaal, telefoon 010 434 05 00. Je sollicitatiebrief, voorzien van cv, kun je sturen aan renske@stadsgehoorzaal.nl.

Het team
Renske Verbeek
Directie, Programma en Verhuur
Ans Lokker
Financiële Administratie
Odair Brito
Floormanager
Kimberly Ruppert
Coördinator Productie & Fondsenwerving
Jacqueline Vrijenhoek-Verhoeff
Productie Assistent
Marina Steenbergen
Allround Medewerker
Sharon den Breems
Coördinator Marketing en Communicatie
Robin Sterrenburg
Marketing en Communicatie
Eva van Es
Assistent Communicatie & Marketing
Ben jij een theaterbeest in hart en nieren? Heb je altijd al in het theater willen werken? En lijkt het jou te gek om jouw passie en enthousiasme voor theater over te brengen aan een zo groot en breed mogelijk publiek? Dan zoeken we jou!
Stagiaire communicatie
voor 32-38 uur per week
Silas Bauman
Facilitaire Dienst
Anne Hillenius
Coördinator Facilitair
Maurice de Jong
Huismeester en Floormanager
Henk Straatman
Huismeester
Leo van der Helm
Huismeester
Danny Kipp
Coördinator Techniek
Jesse de Vries
Theatertechnicus
Jeroen van Leeuwen
Theatertechnicus
Martin Thurmer
Voorzitter Bestuur
Rick Smid
Secretaris Bestuur
Finn Wynstra
Penningmeester Bestuur
Sytske van Rooijen-Schoenmakers
Algemeen Bestuurslid
Marcel Splinter
Algemeen Bestuurslid