gehoorzaal

Over ons
Bezoek- en postadres Stadsgehoorzaal Vlaardingen:

Schiedamseweg 51
3134 BB Vlaardingen

Mail: info@stadsgehoorzaal.nl (stads@stadsgehoorzaal.nl is ook bij ons in gebruik).
Telefoon: 010 434 05 00

Openingstijden Theaterkassa (bezoek en telefonisch):

Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:30 uur
Zaterdag 14:00 - 16:00 uur
Eén uur voor aanvang van ieder evenement.

Zakelijke gegevens

IBAN: NL 44 RABO 030 470 1289
BTW nr.: NL 819 469 610 B01

Statutaire naam: Stichting Stadspodia en Jongeren Cultuurcentrum Vlaardingen
KvK Rotterdam: 24431184

ANBI-status

De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek zijn als stichting samen trotse bezitter van de ANBI status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Wij zetten ons voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. 

Belastingvoordeel voor donateurs
Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Gegevens van de Stadsgehoorzaal:
Vanaf 2014 moet een ANBI een aantal gegevens publiceren op een internetsite. Onze gegevens zijn hier te vinden.

 

Vacatures

Regelmatig zijn wij op zoek naar mensen om ons hardwerkende, gemotiveerde team te komen versterken. Houd deze pagina in de gaten voor actuele vacatures.

Op dit moment zijn wij op zoek naar:

 • Ondernemende Stagiair(e) Productie voor 24-38 uur per week

  De Stadsgehoorzaal is het stadspodium, een culturele plek voor, maar vooral ook dóór de inwoners van Vlaardingen. Het stadspodium werkt veel samen met het poppodium (De Kroepoekfabriek). We zijn op zoek naar een:

  Ondernemende Stagiair(e) Productie voor 38 uur per week (minder is mogelijk in overleg).

  Algemene informatie

  Start: Per 1 september (aangepaste startdatum is mogelijk in overleg)
  Duur: Minimaal 5 maanden
  Aantal uur p.w.: 24 - 38 uur per week (in overleg)
  Opleiding: MBO/HBO/WO-niveau

  Taken en verantwoordelijkheden:
  • Je ondersteunt de afdeling Productie in de organisatie van alle soorten activiteiten zoals voorstellingen, festivals, educatieve evenementen, verhuringen en vrijwilligersdagen en de uitstraling ervan.
  • Je werkt veel samen met vrijwilligers en motiveert hen in de organisatie. Ook vorm je vaak een team met de andere stagiaires (publiciteit, programma, techniek)
  • Je bereidt de evenementen voor, maakt roosters en draaiboeken, bereidt ruimtes voor, legt contacten, communiceert met alle betrokkenen en zorgt i.s.m. de productieleider voor een succesvol evenement. In kort: een zeer afwisselende functie.
  • Je werkt nauw samen met het team van De Kroepoekfabriek voor goede afstemming.
  • Je bent gemiddeld minimaal vier keer per maand inzetbaar tijdens een evenement van De Stadsgehoorzaal.
  Functieprofiel

  Jij bent goed in organiseren, het schrijven van teksten, je hebt goede kennis van de Nederlandse taal, je bent zelfstandig, enthousiast, creatief, ondernemend, geïnteresseerd in de podiumkunsten en je weet van aanpakken! Het is een pré als je in het bezit bent van rijbewijs B.

  De Stadsgehoorzaal biedt:
  • Een stagevergoeding van €150 bruto per maand bij een voltijd werkweek (38 uur).
  • Een unieke kans om invulling te geven en mee te bouwen aan het programma en uitstraling van een levendig stadspodium, in een team van enthousiaste vaste medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en oproepkrachten
  • Informele, maar zakelijke werksfeer met vrijheid en zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en de mogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling;
  • Vrije toegang voor jou + gastenlijst voor niet uitverkochte voorstellingen.
  Informatie en sollicitatie

  Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jacqueline Vrijenhoek-Verhoeff, Productiemedewerker via 010 434 05 00. Je sollicitatiebrief, voorzien van cv, kun je sturen aan jacqueline@stadsgehoorzaal.nl 

 • Enthousiaste Stagiair(e) Communicatie voor 24-38 uur per week

  Ben jij een theaterbeest in hart en nieren? Heb je altijd al in het theater willen werken? En lijkt het jou te gek om jouw passie en enthousiasme voor theater over te brengen aan een zo groot en breed mogelijk publiek? Dan zoeken we jou! Bij de Stadsgehoorzaal bieden we je de mogelijkheid om je volop te ontwikkelen binnen een ambitieus team waar veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheden krijgt. Je houdt je bezig met de specifieke promotie van evenementen en de interne en externe communicatie van de Stadsgehoorzaal, met veel ruimte voor eigen creatieve ideeën.

  Algemene informatie

  Start: Per 1 februari (aangepaste startdatum is mogelijk in overleg)
  Duur: Minimaal 5 maanden
  Aantal uur: 24-38 uur per week (in overleg)
  Opleiding: Hbo (voorkeur ligt in de richting van Media- en Entertainmentmanagement, Vrijetijdsmanagement, Communicatie-, Marketing- of Cultuurmanagement) of Wo (richting Theaterwetenschap, Cultuurwetenschappen, Media & Communicatie) 

  Wie ben jij?
  • Hbo/Wo werk- en denkniveau;
  • Jij bent het visitekaartje van het theater en bent geïnteresseerd in podiumkunsten;
  • Je hebt goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bent in staat om verschillende soorten teksten te produceren;
  • Je hebt verstand van social media en ervaring met Mailchimp is een pré;
  • Je hebt (basis)ervaring met Photoshop en InDesign of kan dit snel leren;
  • Je bent creatief, enthousiast, zelfstandig en weet van aanpakken!
  Taken en verantwoordelijkheden: 
  • Je zet campagnes op voor het opbouwen en vasthouden van het publiek, het werven van vrijwilligers, het aanbieden van ruimtes, het binden van stakeholders en het algemeen positief op de kaart zetten van de Stadsgehoorzaal;
  • Je schrijft en verzendt persberichten, nieuwsbrieven en je verzorgt de online publiciteit voor de Stadsgehoorzaal. Je onderhoudt contact met impresariaten, coördineert het pr-materiaal en bent verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van de programmering in het gebouw en de stad;
  • Je werkt twee keer per maand mee tijdens een evenement/programma van de Stadsgehoorzaal (Publieksbegeleiding, bar, garderobe, etc.)
  De Stadsgehoorzaal biedt:
  • Een maandelijkse stagevergoeding van €150 bruto per maand bij een voltijd werkweek (38 uur).
  • Een unieke kans om invulling te geven en mee te bouwen aan het programma en uitstraling van een levendig stadspodium in een enthousiast en hardwerkend team;
  • Een informele, maar zakelijke werksfeer met vrijheid en zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en de mogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling;
  • Vrije toegang voor jou + gastenlijst voor niet uitverkochte voorstellingen.
  Informatie en sollicitatie

  Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Sharon den Breems, tel. 010 434 05 00. Je sollicitatiebrief, voorzien van cv, kun je sturen aan sharon@stadsgehoorzaal.nl onder vermelding van ‘sollicitatie stage communicatie’.

 • Gedreven Stagiair(e) Cultureel Ondernemen voor 24-38 uur per week

  De Stadsgehoorzaal is het stadspodium, een culturele plek voor, maar vooral ook dóór de inwoners van Vlaardingen. Het stadspodium werkt veel samen met het poppodium (De Kroepoekfabriek) en de andere cultuurpartners in de stad. We bevinden ons in de uitdagende pioniersfase, waar de creatieve mogelijkheden worden verkend met minder budget en meer samenwerking in de stad. Om deze leerzame fase mede vorm te geven en uit te voeren, zijn wij op zoek naar een: Gedreven Stagiair(e) Cultureel Ondernemen (m/v) voor 24-38 uur per week 

  Algemene informatie

  Voorwaarden: Minimaal 5 maanden 
  Start: Hele jaar door mogelijk (in overleg) 
  Aantal uur: 24 - 38 uur per week (in overleg)

  De grote vraag is ‘Waar liggen de kansen voor De Stadsgehoorzaal in het cultureel ondernemen en hoe kunnen we dit het beste uitvoeren?’ Draagvlak, lobby, ondernemerschap, maatschappelijke onderwerpen als eenzaamheid en inclusiviteit, participatie, co-makerschap zijn thema’s aan de orde van de dag. We experimenteren met projecten en partnerschappen en rollen dikwijls nieuwe concepten uit. Voor deze manier van werken laten we ons graag inspireren en bijstaan door een gedreven student.

  Werkzaamheden

  Projectplannen schrijven en uitrollen, organiseren, onderzoek doen, fondsaanvragen maken en meezoeken naar kansen. Ook denk je mee over hoe dit in communicatie uitingen tot zijn recht kan komen. Door de kleine organisatie en voor een optimale betrokkenheid ben je tevens twee keer per maand inzetbaar tijdens een evenement/programma van De Stadsgehoorzaal en af toe spring je in bij andere afdelingen, zoals publiciteit, productie of horeca. Je werkt ook veel samen met poppodium De Kroepoekfabriek.

  Stageprofiel
  •  HBO of Academisch denk- en werkniveau
  • Je bent initiatiefrijk, representatief en gemotiveerd
  • Je werkt gemiddeld twee maal per maand mee tijdens het uitvoeren van een evenement
  • Jij bent goed in het schrijven van teksten, communiceren, organiseren, je hebt interesse voor de commerciële ontwikkeling (zelf meer geld zoeken) binnen het culturele veld, je bent onderzoekend, zelfstandig, enthousiast, creatief, commercieel, geïnteresseerd in de podiumkunsten en je weet van aanpakken!
  • Je denkt actief mee en bent niet bang om nieuwe ideeën te introduceren en uit te voeren;

  De Stadsgehoorzaal biedt:
  • Een stagevergoeding van €150 bruto per maand bij een voltijd werkweek (38 uur).
  • Een unieke kans om invulling te geven en mee te bouwen aan het programma en uitstraling van een levendig stadspodium, in een team van enthousiaste vaste medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en oproepkrachten.
  • Informele, maar zakelijke werksfeer met vrijheid en zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en de mogelijkheden voor verdere persoonlijke ontwikkeling;
  • Vrije toegang voor niet uitverkochte voorstellingen.
  Informatie en sollicitatie

  Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Renske Verbeek, directeur Kroepoekfabriek en Stadsgehoorzaal, telefoon 010 434 05 00. Je sollicitatiebrief, voorzien van cv, kun je sturen aan renske@stadsgehoorzaal.nl.

Het team
Renske zorgt ervoor dat het hele team elke dag opgewekt aan de slag kan. Zij staat aan het roer van het theatrale schip en bij haar kan je terecht met vragen over programmering, verhuur, samenwerkingen en al je wilde, nieuwe ideeën.
Renske Verbeek
Directie, Programma en Verhuur
Ans is een wonder met cijfertjes en daardoor kunnen wij altijd op haar rekenen. Je kan bij haar aankloppen met alle vragen over administratie, facturen en overige financiële zaken.
Ans Lokker
Financiële Administratie
Kimberly is van alle markten thuis met haar oneindige lijst van talenten. Bij haar kan je terecht voor alle projecten, fondsenwerving en vragen voor vrijwilligers.
Kimberly Ruppert
Coördinator Productie, Fondsenwerving & Vrijwilligers
Jacqueline zet de puntjes op de i bij alle producties, verhuringen en nog veel meer. Zij zorgt ervoor dat alles en iedereen kan stralen in het theater. Heb je een vraag? De deur van Jacqueline staat altijd open.
Jacqueline Vrijenhoek-Verhoeff
Productiemedewerker
Kom je bij ons langs, dan ontvangt Odair je altijd met een aanstekelijke glimlach en open armen. Bij hem kan je aankloppen voor al je evenementen. Odair staat altijd voor je klaar.
Odair Brito
Productiemedewerker
Fleur is de nieuwste aanwinst in ons team, want na haar stage blijft ze nog even bij ons! Zij zorgt ervoor dat alle producties tot in de puntjes verzorgd worden en dat iedereen stralend van geluk weer naar huis gaat.
Fleur Voogt
Allround Medewerker
Ben jij een theaterbeest in hart en nieren? En lijkt het jou te gek om jouw passie en enthousiasme over te brengen aan een zo breed mogelijk publiek door fantastische evenementen te organiseren? Dan zoeken we jou!
Stagiair productie
voor 32-38 uur per week
Sharon heeft met haar hart voor theater de rol om de Stadsgehoorzaal op de kaart te zetten en die rol speelt zij met verve! Zij regelt alles rondom de marketing en publiciteit van het theater en zorgt voor een frisse wind door de Stadsgehoorzaal.
Sharon den Breems
Coördinator Marketing & Communicatie
Robin en zijn creatieve brein zorgen voor de beste leuzen die nodig zijn om de bezoekers en artiesten van alles op de hoogte te houden. Bij hem kan je aankloppen met alle vragen rondom kaartverkoop, vormgeving of creatieve inspiratie.
Robin Sterrenburg
Marketing & Communicatie
Onze vers afgestudeerde Eva is met haar kennis en karakter een mooie aanvulling in ons team als assistent marketing en communicatie. Wij zijn blij regelmatig van haar talenten te mogen genieten.
Eva van Es
Assistent Marketing & Publiciteit
Dankzij onze Anne staat er altijd een lekker hapje en drankje voor je klaar. Anne zorgt ervoor dat het theater er altijd piekfijn uitziet en dat iedereen het naar zijn zin heeft.
Anne Hillenius
Coördinator Facilitair & Horeca
Silas brengt de rust in het team waar nodig. Bij hem kan je terecht voor al je vragen over ons prachtige theatergebouw.
Silas Bauman
Gebouwbeheer
Gezellige Maurice die alles weet van theater. Klop gerust bij hem aan als vereniging of voor een interessante rondleiding door de Stadsgehoorzaal.
Maurice de Jong
Huismeester en Floormanager
Bij huismeester Henk kunnen we altijd terecht voor zorgzame hulp. Henk zorgt ervoor dat alle ruimtes perfect ingericht worden voor de volgende activiteit.
Henk Straatman
Huismeester
Huismeester Leo is enorm gedreven om het theater er zo netjes mogelijk uit te laten zien. Zijn humor en muzikaliteit zorgt ervoor dat iedereen na afloop met een enorme glimlach het pand verlaat.
Leo van der Helm
Huismeester
Danny is onze techniek topper. Hij heeft de technische touwtjes in handen en kan je alles vertellen over licht, geluid, knopjes, stekkers en kabels.
Danny Kipp
Coördinator Techniek
Jesse maakt van elke productie een spektakel om nooit te vergeten. Bij hem kan je terecht met al je vragen over techniek.
Jesse de Vries
Theatertechnicus
Jeroen is met zijn lampenkennis letterlijk ons licht in de duisternis. Met zijn passie voor theatertechniek zorgt hij voor sfeer tijdens jouw evenement of productie.
Jeroen van Leeuwen
Theatertechnicus
Martin Thurmer
Voorzitter Bestuur
Rick Smid
Secretaris Bestuur
Finn Wynstra
Penningmeester Bestuur
Sytske van Rooijen-Schoenmakers
Algemeen Bestuurslid
Marcel Splinter
Algemeen Bestuurslid