programma

Wat wilt u zien?

Genres
Datum
 • Klassiek op zondag

  Geannuleerd

  Kom in melancholische sferen rondom Schubert’s lied Der Wanderer. Sopraan Christy Luth en pianiste Ellyne Wieringa brengen deze middag een gevarieerd liedrecital.
 • George en Eran worden racisten

  Over de (on)mogelijkheid het goed te doen

  Actuele komedie over de (on)mogelijkheid om het goed te doen als het gaat om ongelijkheid en discriminatie, vol ongemak, maar ook humor, muziek en vrolijke boosheid!
 • Sanne Wallis de Vries

  HEEL.

  Sanne gaat de theaters langs met een heel nieuw solo-programma, genaamd HEEL., een voorstelling met stand-up comedy, zang, dans en gastoptredens die er 'normaal' nooit geweest zou zijn. Ook heel bijzonder dus! 
 • Pieten Pret

  Swingende Sinterklaasshow

  Geniet van een actieve kindershow waar jong en oud zullen dansen, zingen en springen. De pieten maken er een dolle boel van met een spannende muziekquiz en leren ze allerlei dansjes en liedjes die de kinderen aan Sinterklaas kunnen laten zien en horen.
 • Groot Vlaardings Dictee 2020

  Spellen voor het goede doel

  Op 19 november aanstaande wordt de achtste editie van het Groot Vlaardings Dictee gehouden, LIVE & ONLINE! We maken van de nood een deugd. Speel thuis mee!
 • Jandino

  Opgefokt

  Natuurlijk ben je opgefokt, logisch. Wat snap je niet? Niet doen!! Niet denken, niet vragen, niet lachen, niet feesten, niet flirten, niet hoesten, niet niezen, niet leven. Stop…..!!!!!!! Wen er maar aan, dit is het nieuwe normaal.
 • Sandra van Nieuwland

  Onderdeel van de KF take-over

  Op vrijdag 27 november staat zangeres, songwriter en muzikanten Sandra van Nieuwland in de Stadsgehoorzaal als onderdeel van de KF Take-over met haar ‘Human Alien’-tour. De oud-Voice deelneemster en hitmachine wist hit na hit te scoren en heeft inmiddels een viertal albums uitgebracht.
 • TechnoYoga

  Onderdeel van de KF take-over

  Als onderdeel van de KF Take-over in de Stadsgehoorzaal gaan we ook iets heel bijzonders aanbieden! Op de vroegere dagdelen van zaterdag 28 november mixen we de stuwende beats van het nachtleven dat we zo hard missen met een trip voor de zintuigen: techno, yoga, aroma's en klanken.
 • The Kik

  Onderdeel van de KF take-over

  Als onderdeel van de KF Take-over staat niets en niemand minder dan The Kik voor een dubbelshow op de bühne! De Rotterdamse beathelden doen twee shows in de Grote Zaal.
 • Jazz in Town - New Hammond Sound Project

  Onderdeel van de KF take-over

  Op zondag 29 november staat Hammondmeester Carlo de Wijs met zijn New Hammond Sound Project (NHSP) in de Stadsgehoorzaal tijdens Jazz in Town. Vooraf geeft hij ook een lezing over het instrument en zijn visie. Het klassieke Hammondgeluid opnieuw uitgevonden!
 • KF Allstars

  Onderdeel van de KF take-over

  Een volledig coronaproof editie van KF Allstars staat officieel op de agenda! Zondag 29 november treden muzikanten uit de regio in wisselende bezettingen én op passende afstand op in de Stadsgehoorzaal, als onderdeel van De KF Take-over.
 • Ronald Snijders

  Een avond met mij

  Ronald Snijders gaat terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes en normale humor. Welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders.  
 • Talk of the Town

  Vol interviews, leuke rubrieken en muziek!

  Talk of the Town is dé avondvullende en inspirerende talkshow van Vlaardingen in de gezellige en sfeervolle Harmonie, vol lokale actualiteiten, nieuwtjes, spannende interviews, maatschappelijke en culturele initiatieven, politieke partijen, muzikale optredens en meer.
 • Jazz in Town

  Stormvogel

  De artistieke duizendpoot Stormvogel trakteert u op een onvergelijkbare mix van modale jazz, prog rock en oude Indo-Europese traditionele muziek te brengen i.c.m. met voordrachten uit zijn eigen werken zoals de kersverse dichtbundel 'Pijnlijke Stilte'.
 • Nesim El Ahmadi

  TaBoe!

  Nesim ‘Najih’ El Ahmadi is een YouTuber met inmiddels meer dan 214.000 volgers, staat bekend als de helft van het rapduo Supergaande en om zijn talloze rollen als presentator. In zijn allereerste theatershow TaBoe! geeft hij zijn bezoekers een kijkje in zijn leven en vertelt hij over zijn Islamitische opvoeding, het trouwen op jonge leeftijd met een christelijke vrouw, de ontvoering en nog veel meer!
 • Symphonic Rock Night

  The Second Chapter

  De band Symphonic Rock Night presenteert met de show 'A Complete Evening' een geheel nieuwe set van maar liefst 18 songs van o.a. Pink Floyd, Yes, Marillion en Supertramp, die samen een fantastisch beeld schetsen van de popmuziek in de jaren 70. Muziek die nog altijd hoog in de jaarlijkse Top 2000 terug is te vinden.  
 • Enge Buren (afscheidstournee)

  Basta!

  Na 2.893 optredens, 28 dansjes, 156 persiflages, 1 vuurspuwnummer, 43.056 keelsnoepjes, 5 x Lowlands en 633 pizza’s (Calzone) is het voor Enge Buren mooi geweest! Geniet nog 1 laatste keer van een geheel nieuw programma, samengesteld van alle hoogtepunten, en dan is het Basta!
 • Let's be Gypsies XL

  ft. Mozes Rosenberg

  Jongens in scherp gesneden pakken, ramvol gypsy jazz. Met zang van Roy de Rijke (gitaar) en Erik Koning (viool), nu eenmalig met Mozes Rosenberg.
 • Weet je nog wel... toen was geluk heel gewoon

  Met Maaike Widdershoven, Tony Neef en Ruud Bos

  In deze heftige tijden is het fijn om even alles om je heen te vergeten en weg te dromen of mee te deinen op de meest ontroerende, grappige en  herkenbare liedjes. Alsof ze bij u in de huiskamer komen spelen en zingen, intiem, knus en dichtbij. Want daar verlangen we op dit moment meer dan ooit naar!
 • Scrooge - A Christmas Carol (6-12 jaar)

  Door Stichting On Steetsj

  Wie kent het wereldberoemde verhaal over de norse Scrooge die een verschrikkelijke hekel heeft aan kerstmis niet? Een avontuurlijk spektakel vol muziek, zang, dans, geesten, feesten, humor, interactie, kerstbomen, kerstballen en sneeuw!
 • Hét KinderKERSTpopconcert (3-8 jaar)

  Swingen met de hele familie!

  Heb je weleens een kind zien stagediven of onbevreesd zien crowdsurfen? Het kan zomaar gebeuren tijdens het Kinderkerstpopconcert van Jelle Amersfoort en zijn geweldige liveband! Alles mag: meezingen, mee zwaaien, meedansen of gewoon lekker luisteren; net als bij een écht popconcert.
 • René van Meurs

  Hunkert

  De liefde. René van Meurs kan er heel goed over vertellen. Dat doet hij met prachtige verhalen vol mooie inzichten en enorm veel goede grappen. Je kunt op zoek zijn naar de liefde, of er naar smachten. René doet daar een schepje bovenop. René van Meurs hunkert. En jij kunt niet anders dan van hem houden.
 • Duo Lente

  Klassiek op zondag

  De violiste Svetlana Pilipenko, bekend van o.a. het Sinfonia Rotterdam en het Zeeuws Orkest, en pianist Tim Krakers vormen samen al negen jaar het muzikale duo “Duo Lente”. Ze spelen muziek uit verschillende stijlperioden, zoals de klassieke muziek van Mozart, de romantische muziek van Grieg, of de twintigste-eeuwse muziek van Prokofiev.
 • Kaya

  Wat ik achter laat

  Kaya is terug met een nieuwe muzikale theatervoorstelling met zelfgeschreven liedjes en verhalen over liefde, verlies, macht, onmacht en ouderschap. Geniet van teksten recht uit het hart en gegoten in kleine - en verstilde liedjes tot swingende jazz en popsongs.
 • Koffie met de Stadsvrienden

  Alleen naar het theater? Geen probleem!

  De StadsVrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de StadsVrienden is er altijd wel iemand die mee kan!
 • Zing Nederlands Met Me

  Gezellig samen zingen

  Tot aan de zomervakantie zetten we iedere eerste zaterdag van de maand de theaterdeuren open om heerlijk met elkaar (onder begeleiding van 2 muzikanten en dirigenten) Nederlands te zingen en zo de Nederlandse taal te oefenen. De toegang is gratis, neem gerust iedereen mee die je kent!
 • X-Posure: Open Podium

  Pak jouw '4 minutes of fame'

  Een nummer zingen, een instrument bespelen, poëzie, dans, rap, een cabaret-act, een monoloog, hiphop, een (veilige) circus-act, alleen of met een groep… Alle artiesten wonend in Vlaardingen e.o, van 6 tot 116 jaar nodigen we uit om zich in te schrijven voor het Open Podium.
 • Cabaret d'Amour

  Muziek, comedy en internationaal variété

  Cabaret d’Amour keert terug naar Vlaardingen. De flamboyante conferencier Dave van der Wal trekt wederom zijn hakken aan en komt met een geheel nieuw programma vol muziek, comedy en internationale variété acts.
 • Brandweerman Sam Live! (2+)

  De Verloren Piratenschat

  Kies het ruime sop en beleef het heldhaftige avontuur met Brandweerman Sam, Elvis, Jenny, Commandant Staal en Norbert bij deze spetterende voorstelling vol dans, zang, humor en gewaagde reddingsacties in Brandweerman Sam Live! - De Verloren Piratenschat.
 • Freds Folk Foyer

  Met o.a. Gerard van Maasakkers

  Gastheer Fred Piek nodigt u uit om de sfeer te proeven van een authentieke folkclub en te genieten van muziek in een programma met bijzondere gasten. Drie middagen met traditionals, interviews, verhalen, eigen repertoire van singer-songwriters en verrassende combinaties. Vanmiddag ontvangt hij Gerard van Maasakkers en multi-instrumentalist Rens van der Zalm.
 • Opvliegers 5

  Op safari

  In het vijfde deel van Opvliegers maken de vriendinnen Loes, Joke, Shirley en Moniek Zuid-Afrika onveilig. Een échte vriendinnencomedy over de fase waar een dame liever niet over spreekt, maar waar stiekem ook hard om gelachen kan worden!
 • OG3NE

  Sweet Harmony Tour

  De dames van OG3NE keren na het enorme succes van Three Times a Lady, terug met een nieuwe theatershow. Laat u betoveren door de prachtige samenzang van de drie zussen.
 • Talk of the Town

  Dé Vlaardingse talkshow

  De Vlaardingse talkshow Talk of the Town is inmiddels niet meer weg te denken uit het programma van de Stadsgehoorzaal. Op drie vrijdagavonden organiseert de gedreven redactie deze prikkelende show over, voor en met de stad.
 • Jazz in Town

  Thijs Nissen

  Keiharde swing, dat kunt U verwachten van het Thijs Nissen Trio, maar ook voor een lyrische ballad schuwt deze formatie zich niet. De overkoepelende factor is in ieder geval het Great American Songboek.
 • Nienke Plas

  Van de hak op de tak

  Nienke is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Wie zegt dat uitersten niet matchen? Zij werd omarmd door de kijker die haar online wist te vinden en nu wil zij hen bedanken. Vanaf het podium.
 • Tineke Schouten

  Highlights

  In Highlights duikt Tineke Schouten in haar eigen carrière van meer dan 35 jaar tijdloze hoogtepunten. Publieksfavorieten krijgen nog één keer de kans om in de spotlights te staan en kersverse figuren zetten de eerste stapjes op het toneel. Wees getuige van een legende!
 • Klassiek op zondag

  Het Zangkwartet

  4 Vlaardingse muzikale vrienden vormen samen het Zangkwartet. Helma van der Windt (sopraan), Sarie van Kralingen (alt), andré Betsema (tenor) en Peter van Kranenburg (bas) hebben allen al jarenlange koorervaring en komen een aantal keer per jaar samen als kwartet. Het repertoire is zeer divers: van vrolijke en komische liedjes tot serieuzer materiaal, maar het plezier beleven staat centraal.
 • Paulus Koor

  De trein

  Een jong echtpaar heeft in 1944 uren in een veewagen gezeten, op transport naar een kamp. Jaren later komen ze in een Intercity stil te staan en komen herinneringen boven. Waarom zaten ze in die trein? Kloppen de vreselijke verhalen?
 • Freds Folk Foyer

  Met o.a. Stephanie Struijk

  Gastheer Fred Piek nodigt u uit om de sfeer te proeven van een authentieke folkclub en te genieten van muziek in een programma met bijzondere gasten. Drie middagen met traditionals, interviews, verhalen, eigen repertoire van singer-songwriters en verrassende combinaties. Vanmiddag ontvangt hij Stephanie Struijk en multi-instrumentalist Rens van der Zalm.
 • RUMAG.

  Internetsensatie in het theater

  Rumag stapt op zaterdag 18 april van het beeldscherm af en het toneel op! Word onderdeel van de show en onderzoek de grenzen van wat kan en wat absoluut niet. Alles komt aan bod: lifestyle, humor, kleding en die rare gast naast je in de bus en overal hebben we een mening over.
 • Vlaardings Musical Gezelschap

  Vrij Zijn?!

  Het Vlaardings Musical Gezelschap viert de vrijheid met een groots opgezette, muzikale productie!
 • Ingewikkeld

  MuToDa 2021

  Hoe reageert een vader als zijn dochter geen vlees meer wil eten? Hoe bezorgd zijn we rondom het klimaat? En hoe tolerant is een ouder als een ingewikkelde kwestie het eigen kind betreft? Het contact tussen ouder en kind is niet altijd eenvoudig. Grote thema’s worden aangekaart in een kleurrijke voorstelling met medewerking van een kleine vijftig leerlingen en ruim tien personeelsleden van het Groen van Prinstererlyceum.
 • Freds Folk Foyer

  Met The Lasses en Celtic Swing

  Gastheer Fred Piek nodigt u uit om de sfeer te proeven van een authentieke folkclub en te genieten van muziek in een programma met bijzondere gasten. Dit keer ontvangt hij The Lasses en dansgroep Celtic Swing!
 • Shrek de Musical

  Door Iris Performing Arts en Stichting IPA Producties

  Shrek de Musical brengt de geliefde personages uit de Dreamworks animatiefilm tot leven in een hilarische, spectaculaire en soms vertederende voorstelling, waarin de wereld van sprookjes op zijn kop gezet wordt.
 • De Avond van de Meezingers

  Door de Vlaardingse band We-R-All-Stars

  Waan je voor een avond als een echte rockster en laat je muzikale talenten de vrije loop tijdens deze XL Karaoke Show! De Vlaardingse band We-R-All-Stars  spelen hits van nu en uit lang vervlogen tijden, schuiven de theater etiquette compleet aan de kant en laten de hele zaal meezingen en dansen.
 • Over een kleine mol… (2 - 6 jaar)

  Door Meneer Monster

  Mol komt net boven de grond, als iemand op zijn kop poept. Op zoek naar de dader ontmoet hij allerlei dieren die laten zien dat zij het niet waren. Een grappige, bijna woordloze slapstickvoorstelling naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.
 • De Sekszusjes

  Ongelikt

  De Sekszusjes (bekend van YouTube) delen deze avond op goudeerlijke wijze, met herkenbaarheid, (plaatsvervangende) schaamte, bevrijdende relativering en hilarisch ongemak hun ervaringen en onzekerheden op het gebied van seks.
 • De Mattheus Passie

  Met Jan Rot, Sharon Kips en Musica Extrema

  Een unieke uitvoering, waarin klassieke en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. Acteur Peter Faber neemt het publiek mee door het verhaal van de evangelist, zangeres Sharon Kips (X-Factor) en bariton Job Hubatka zingen de beroemde aria’s. Met een muzikale omlijsting door Tango Extremo.