programma

Wat wilt u zien?

Genres
Datum
 • Verliefd op Ibiza (try-out)

  Met o.a. Johnny Kraaijkamp en Guido Spek!

  Dé feel-good musical over dat ene eiland waar vijftigers veertig willen zijn, veertigers dertig en twintigers de weg kwijt zijn. Een romantische, muzikale comedy musical die het nét even anders durft te doen.
 • Steffen Morrison

  Onderdeel van het Nationaal Theaterweekend

  Soulzanger Steffen Morrison speelt met zijn veelzijdige, soms rauwe stem al jarenlang met zijn band de festivals en clubs plat in de geest van zijn grote muzikale helden Otis Redding en James Brown!
 • Talk of the Town

  De avondvullende en inspirerende Vlaardingse talkshow!

  De Vlaardingse talkshow Talk of the Town is inmiddels niet meer weg te denken uit het programma van de Stadsgehoorzaal. Op drie vrijdagavonden organiseert de gedreven redactie deze prikkelende show over, voor en met de stad.
 • Moestuin Festival

  Een wereld vol muziek, theater, dans en eten in alle hoeken van het theater!

  Geniet van live muziek bij binnenkomst en een volcontinu muzikaal programma in de Harmonie, dans op het Salsaplein en kom lachen, gieren en brullen in de Grote zaal. Dwars door het publiek beleef je mode, kunst en eten uit verschillende landen en wie even wilt chillen, kan terecht in de Perzische salon. 
 • Anuar - Stand-up Comedy!

  Onderdeel van het Moestuin Festival

  Anuar heeft als eerste Nederlandse comedian de voorpagina van The New York Times gehaald én het prestigieuze Cameretten Festival gewonnen. Daarnaast heeft hij samen met Najib Amhali en Rayen Panday net een uitverkochte tour achter de rug genaamd RAMADAN CONFERENCE. Als je hem eenmaal hebt gezien, kun je niet anders dan van hem houden. 
 • Steven Brunswijk - Stand-up Comedy!

  Onderdeel van het Moestuin Festival

  Steven Brunswijk heeft de harten van vele Nederlanders gestolen door zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect.
 • Zep & Friends

  Onderdeel van het Moestuin Festival

  Onweerstaanbare dansgrooves met drums, blazers, beats, vocals en dansers. De spectaculaire show van Zep & Friends heeft het allemaal. De 19-jarige drummer en producer staat centraal, maar samen met zijn bevriende muzikanten en dansgroep weet hij de vibe naar het kookpunt te krijgen.
 • Stadsterras

  Hét theaterfestival voor het hele gezin

  Klinkt een middagje genieten van theater- en muziekoptredens, leuke foyeractiviteiten, hapjes, drankjes en gezellige onderonsjes met bekenden u als muziek in de oren? Zet dan het Stadsterras met hoofdletters in uw agenda!
 • Buurman & Buurman gaan kamperen (4+)

  Onderdeel van het Nationaal Theaterweekend

  De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust. Dus zijn ze wel toe aan een welverdiende vakantie. De buurmannen hebben een mooi plekje gereserveerd op de camping. Alleen even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Tenminste dat denken ze….
 • Grof Geschud

  Lijmen

  Dit (cum laude afgestudeerde) Vlaams-Nederlands, talentvolle cabaretduo gooide hoge ogen bij Cameretten en zijn nu te bewonderen met hun allereerste avondvullende voorstelling: Lijmen.
 • JB Meijers

  Deltaboy

  JB is één van Nederlands bekendste muzikanten door zijn werk met o.a. De Dijk en The Common Linnets. In Deltaboy neemt hij de muziekvorm Deltablues onder de loep. Want hoe ver reiken de tentakels van deze muziekvorm?
 • De Verleiders Female

  Een voorstelling onder de gordel

  Het woord is aan de vrouwen. Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal treden in de voetsporen van De Verleiders om de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan de kaak te stellen.
 • Dominic Seldis

  Music, Maestro!

  Met Music, Maestro! brengt de energieke Brit samen met zijn orkest, bestaande uit negen topmusici, een show vol humoristische en persoonlijke verhalen, verbluffende videobeelden en natuurlijk prachtige muziek. En wie weet bent u de geluksvogel die voor even dirigent mag zijn!
 • Daniëlle Schel

  Patroon (reprise)

  Daniëlle Schel, winnaar van de Publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival 2017, brengt deze avond vele stuntelende karakters, originele scènes en geweldige kleinkunstliedjes.
 • Bert Visscher

  Hij wordt vanzelf moe! (reprise)

  Visscher doet al jaren z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. En ook dit keer wordt het weer een cabareteske puinhoop. Maar ach, hij wordt vanzelf moe.. Of niet natuurlijk!
 • Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks (6+)

  In het weerwolvenbos

  Een spannende familiemusical over Dolfje Weerwolfje en zijn nieuwe (maar eigenlijk verboden) vriendinnetje Foeksia de miniheks, vol leuke liedjes, mystieke wezens, grappige tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes! Gebaseerd op de spannende boeken van Paul van Loon.
 • Ronald Giphart & Jaap Robben

  Ja

  Schrijvers Ronald Giphart (Ik ook van jou, Phileine zegt sorry) en Jaap Robben (Birk, Zomervacht) beklimmen de bühne met een energieke, vrolijke, ontroerende en hilarische voorstelling vol literair variété, waarin zij veelvuldig ‘ja' gaan zeggen!
 • Eric Vloeimans

  Gatecrash - onderdeel van Jazz in Town

  Eric Vloeimans heeft 5 Edisons, de Bird Award en vele andere prijzen ontvangen voor zijn werk als improviserend trompettist. Ook is hij bekend van zijn samenwerking met Armin van Buuren met het nummer 'Escape'.
 • 25 jaar Van Dik Hout

  Een uniek jubileumconcert!

  Van Dik Hout bestaat 25 jaar en hoe kun je dit jubileum nou beter vieren dan met een speciale theatertour: 25 jaar Van Dik Hout!
 • Cabaret d’Amour

  Diner & Variété

  Waan je op deze Valentijnsavond in het uitgaansleven van Londen, Parijs en Berlijn! Geniet eerst van een overheerlijk 3-gangen diner in de Boven Foyer van het theater, en daarna van een zinderende variété show in de Harmonie.
 • Cocktails

  Met Vincent Croiset, Matteo van der Grijn, Xander van Vledder e.a.

  In dit spannende en humoristische toneelstuk laten vijf vrienden hun licht schijnen op de waarde van vriendschap.
 • Zingen Met Hollands Mooiste

  Terug naar de tijd van toen

  Een nostalgische reis langs de vele, nog niet vervlogen, mooie herinneringen aan het Nederlandstalige muzikale erfgoed van o.a. Conny van den Bos, Wim Sonneveld en Toon Hermans.
 • Lucky Fonz III

  Buiten de lijnen

  Lucky Fonz III combineert cabaret, kleinkunst en unieke liedjes tot bijzonder en onvergelijkbaar totaaltheater.
 • 40UP

  Dansfeest voor 40-plussers

  Kom van de bank, trek je mooiste outfit aan en dans! 40UP is hét dansfeest voor iedereen die net/bijna/ongeveer/net niet/al lang 40 is.
 • Martijn Kardol

  Welkom

  Na zijn met louter vier-sterren bekroonde debuutvoorstelling Bang, is Martijn Kardol terug met zijn tweede, hilarische avondvullende cabaretvoorstelling Welkom.
 • Het grote Mad Science Theaterfeest (5+)

  Omdat een feest moet knallen

  Tijdens deze energieke kindervoorstelling word je getrakteerd op het leukste en spectaculairste uit de wereld van de wetenschap. Ga samen met de professoren op zoek naar de formule om het coolste feestje te geven!
 • The Rocket man

  A tribute to Elton John

  Een tribute aan de multi-Grammy Award-winnaar, muzikale legende en wereldster Sir Elton John.
 • Sesamstraat Live! (2+)

  Een Wereld Vol Fantasie

  Sesamstraat bestaat 50 jaar en komt met de grootste theatershow ooit! Dus laat je speelgoed staan en plof neer in het theater voor deze gloednieuwe, fantasierijke, grappige en swingende familiemusical met Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie en Janouk Kelderman.
 • DO

  Mijn Kleine Huis

  Do en haar muzikanten trakteren je op een volledig akoestische muziekshow vol prachtig Nederlandstalig repertoire, zowel nieuw werk als bekende klassiekers.
 • Peuter- en kleuterochtend

  Voor de allerkleinste theaterbezoekers!

  Speciaal voor de allerkleinste theaterbezoekers is er een bijzondere ochtend georganiseerd vol leuke activiteiten en voorstellingen!
 • De Gruffalo (3+)

  Naar het bekende boek van Julia Donaldson & Axel Scheffler

  Een spannende, fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar, naar het bekende boek van Julia Donaldson & Axel Scheffler.
 • Luis Rabello

  Klassiek op zondag

  Geniet tijdens het tweede concert uit de reeks Klassiek op Zondag van de prachtigste muziekstukken door de Braziliaanse pianist Luìs Rabello. Sit back and relax!
 • Groninger Studenten Cabaret Festival

  33e Finalistentour

  Na een intensief coachingstraject gaan de drie meest hilarische talenten van het 33e Groninger Studenten Cabaret Festival op tournee langs theaters in het hele land. Ben je erbij als er opnieuw geschiedenis wordt geschreven, zoals oud-winnaars Jochem Myjer en Theo Maassen ook deden?
 • Mijn man begrijpt me niet

  Met Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess

  Een hilarische komedie vol herkenbare situaties, zwarte humor, vrouwen-onder-elkaar-grappen, vriendschap en ontroering, want ‘Help, mijn man begrijpt me niet!’.
 • Het Groot Niet Te Vermijden

  The Last Waltz!

  De laatste kans om deze briljante mannen te zien, want The Last Waltz is de 16e én de afscheidsvoorstelling van Het Groot Niet Te Vermijden!
 • De Warme Winkel

  Een oprechte ode aan de Ironie (try-out)

  Ironie wordt vaak weggezet als artistiek zwaktebod (want dan heb je niks te zeggen), jonge kunstenaars hangen ‘new sincerity’ aan (je moet menen wat je zegt) en politiek degradeert ironie tot middel om je in te dekken en racisme te billijken (stelletje homo’s!). Hoog tijd voor een theatrale rehabilitatie door De Warme Winkel; groots, geil en gevaarlijk.
 • Sven Ratzke

  Where are we now

  Sven Ratzke bewijst één van de beste Bowie-vertolkers te zijn, en met ‘Where are we now’ laat hij een hele andere kant hem zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. Ga mee door het haast filmische universum van Bowie.
 • Nienke Plas - UITVERKOCHT!

  Van de hak op de tak

  Nienke is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Wie zegt dat uitersten niet matchen? Zij werd omarmd door de kijker die haar online wist te vinden en nu wil zij hen bedanken. Vanaf het podium.
 • Enkele reis

  Met Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dort

  Theatercoryfeeën Bram van der Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dort staan samen op het toneel in deze thrillerkomedie die gaat over de regie over je eigen leven in handen willen houden.
 • De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (5+)

  Winnaar Zapp Theaterprijs 2018 & Zilveren Krekel 2018

  De Waanzinnige Boomhut is één van de meest verkochte kinderboeken in Nederland en dit seizoen is de bestseller omgetoverd tot een net zo waanzinnige voorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij!
 • Enge Buren (afscheidstournee)

  Basta!, de allerlaatste show!

  Na 2.893 optredens, 28 dansjes, 156 persiflages, 1 vuurspuwnummer, 43.056 keelsnoepjes, 5 x Lowlands en 633 pizza’s (Calzone) is het voor Enge Buren mooi geweest! Geniet nog 1 laatste keer van een geheel nieuw programma, samengesteld van alle hoogtepunten, en dan is het Basta!
 • OG3NE

  Sweet Harmony Tour

  De dames van OG3NE keren na het enorme succes van Three Times a Lady, terug met een nieuwe theatershow. Laat u betoveren door de prachtige samenzang van de drie zussen.
 • Kiki Schippers

  WAAR

  Kiki Schippers (winnaar Cameretten en Annie M.G. Schmidtprijs) is eigenwijs, ontwapenend, een wervelstorm aan grote ideeën en meeslepend muzikaal. WAAR je naartoe moet gaat als de grond onder je vandaan valt? Naar Kiki Schippers in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen!
 • Tour de Legend met Thomas Dekker

  Het ultieme wielerevent in het theater!

  Tijdens de eerste editie van Tour de Legend zal voormalig topwielrenner Thomas Dekker aan de tand gevoeld worden over zijn periode als wielrenner en kom je alles te weten over de ins en outs van deze bovenmenselijke sport. Én als je geluk hebt kun je op een spinfiets de strijd aangaan met Dekker tijdens een etappe van Giro d’Italia!
 • The Bootleg Sixties

  Tribute: swingende ode aan de 60’s!

  ’s Werelds beste Sixties muziekshow is terug met een swingende en spectaculaire ode aan, je raadt het al: de jaren ’60!
 • Talk of the Town

  De avondvullende en inspirerende Vlaardingse talkshow!

  De Vlaardingse talkshow Talk of the Town is inmiddels niet meer weg te denken uit het programma van de Stadsgehoorzaal. Op drie vrijdagavonden organiseert de gedreven redactie deze prikkelende show over, voor en met de stad.
 • Danny Vera - UITVERKOCHT!

  The Lone Stranger

  Na zijn memorabele optredens bij DWDD en VI en louter uitverkochte theaterzalen, is Danny Vera terug met een gloednieuwe (solo)show: The Lone Stranger. Een man met zijn gitaar, zijn liedjes uit 20 jaar eigen repertoire en zijn verhaal.
 • Stadsterras

  Hét theaterfestival voor het hele gezin

  Klinkt een middagje genieten van theater- en muziekoptredens, leuke foyeractiviteiten, hapjes, drankjes en gezellige onderonsjes met bekenden u als muziek in de oren? Zet dan het Stadsterras met hoofdletters in uw agenda!
 • Beth & Flo én Lejo (3+)

  Het beroemde vingerpoppetje!

  Maak samen met het pianoduo Beth & Flo een dag mee uit het leven van het beroemde vingerpoppetje Lejo!
 • Vlaardings Musical Gezelschap

  Vrij zijn?!

  Het Vlaardings Musical Gezelschap viert 75 jaar vrijheid met een groots opgezette, muzikale productie!
 • Opvliegers 5

  Op safari

  In het vijfde deel van Opvliegers maken de vriendinnen Loes, Joke, Shirley en Moniek Zuid-Afrika onveilig. Een échte vriendinnencomedy over de fase waar een dame liever niet over spreekt, maar waar stiekem ook hard om gelachen kan worden!
 • De Mattheus Passie

  Met Sharon Kips, Jan Rot, Job Hubatka en Musica Extrema

  Een unieke uitvoering, waarin klassieke en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. Acteur Peter Faber neemt het publiek mee door het verhaal van de evangelist, zangeres Sharon Kips (X-Factor) en bariton Job Hubatka zingen de beroemde aria’s. Met een muzikale omlijsting door Tango Extremo.
 • Joël Broekaert

  Proefles met Joël

  Culinair journalist en alleseter Joël Broekaert is een echte fijnproever en deelt graag zijn kennis! Aan de hand van een proefbox vol ingrediënten neemt hij u mee op een culinaire ontdekkingstocht. Proeven zal nooit meer hetzelfde zijn!
 • We LOVE Songfestival

  Het grote meezingfeest!

  Een onvergetelijke, gezellige, interactieve avond met álle highlights uit 65 jaar Songfestival, met optredens van oud songfestivaldeelnemers als Mandy Huydts (Alles heeft een ritme – 1986), Franklin Brown (De eerste keer- 1996), Marlayne Sahupala (One good reason – 1999) en Esther Hart (One more night – 2003) en gepresenteerd door songfestivalkenner Koos van Plateringen.
 • Tineke Schouten

  Highlights

  In Highlights duikt Tineke Schouten in haar eigen carrière van meer dan 35 jaar tijdloze hoogtepunten. Publieksfavorieten krijgen nog één keer de kans om in de spotlights te staan en kersverse figuren zetten de eerste stapjes op het toneel. Wees getuige van een legende!
 • RUMAG.

  Internetsensatie in het theater!

  Rumag stapt op zaterdag 18 april van het beeldscherm af en het toneel op! Word onderdeel van de show en onderzoek de grenzen van wat kan en wat absoluut niet. Alles komt aan bod: lifestyle, humor, kleding en die rare gast naast je in de bus en overal hebben we een mening over.
 • Claudia de Breij

  #NU

  Claudia de Breij houdt van vrolijkheid, maar soms is ze ook een beetje bang. Voor oorlog, en dat ze moet schuilen. Ze kan er over zingen, maar ze kan er ook iets aan doen. Maar hoe? Het antwoord ‘wanneer’ weet ze wél: NU!
 • Intouchables

  Met o.a. Huub Stapel en Romano Haynes

  Een aan een rolstoel gebonden miljonair neemt een crimineel uit de banlieus van Parijs aan als zijn verzorger. Hij wordt uitgedaagd door het lef en de overlevingsdrift van zijn metgezel, die op zijn beurt een wereld betreedt die in niets op de zijne lijkt. Er ontstaat een intense vriendschap.
 • Paulus Koor

  De trein

  Een jong echtpaar heeft in 1944 uren in een veewagen gezeten, op transport naar een kamp. Jaren later komen ze in een Intercity stil te staan en komen herinneringen boven. Waarom zaten ze in die trein? Kloppen de vreselijke verhalen?
 • Bevrijdingsfestival op het Veerplein

  75 jaar vrijheid!

  De Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen organiseert het altijd gezellige Bevrijdingsfestival gevuld met (jeugd)activiteiten, dans, muziek en gezelligheid. Omdat onze vrijheid bijzonder, kostbaar en waardevol is!
 • Van Merwijks Latin Soul en Salsa!

  Een spetterende muziek- en dansshow

  Jazz- en Latindrummer Lucas van Merwijk werd verliefd op Salsa muziek door de ritmes en verwantschap tussen muziek en dans. Ontdek de 100-jarige muziekgeschiedenis van Latin en Soul door middel van een knallende band, drie topzangers en tien betoverende dansers en danseressen!
 • De Fransse Eijkel

  Subtropique

  Een absurdistische en hilarische cabaretperformance in het décor van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs, waar maffe danspasjes, onzekere paradijsvogels, tropisch opblaasfruit en briljante parodieën worden afgewisseld met aroma’s van eucalyptus, chloor en patchouli.
 • Ernst, Bobbie en de Rest (4+)

  Geklungel in de Jungle

  Ernst en Bobbie krijgen een bijna onmogelijke opdracht: ze moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Ze besluiten af te reizen naar de jungle en natuurlijk klungelen de jongens er daar weer op los, wat voor een groot, hilarisch feest zorgt. Ga mee op een doldwaas en muzikaal avontuur waarin heel veel te lachen valt (ook voor (groot)ouders).
 • BRONST

  Yvonne van den Eerenbeemt

  Als BRONST een natuurdocumentaire zou zijn, dan was de begenadigd actrice (o.a. Klikbeet), veelzijdige zangeres en slimme cabaretier Yvonne van den Eerenbeemt ongetwijfeld de paradijsvogel. Een hilarische voorstelling over de dierlijke driften, de beestachtigheid die onder onze deftige dasjes schuilgaat en een vileine paringsdans met het leven.
 • De Vloer Op!

  De theaterversie

  Bekende acteurs komen, in wisselende samenstelling, al improviserend tot de meest bijzondere scènes over actuele maatschappelijke en relationele dilemma's. De scènes die uit deze improvisaties ontstaan zijn vaak uitermate geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend. Niets staat vast en alles kan, dus hup de vloer op!
 • Stefano Keizers

  Sorry Baby

  Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet Stefano Keizers complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Tijd voor zijn tweede voorstelling, die de gemoederen nog meer zal beroeren.
 • De Ultieme Hazes Show

  Een avond met H6

  In 2003 speelde André Hazes een legendarisch concert, wat later één van zijn laatste zou blijken. Een avond met H6 neemt u mee terug naar dit historische moment. 13 topmuzikanten, waaronder leden van de Hazes band, en een zanger, wiens stemgeluid sterk op Hazes lijkt, brengen alle geliefde hits ten gehore.
 • Glodi Lugungu

  Ze bedoelen het goed

  Aanstormend talent en Comedytrain-lid Glodi Lugungu bekijkt altijd net even de andere kant van het verhaal; het bange meisje bij de bushalte, belletje trekken bij een familie van 9 kinderen en Henk uit Congo van Telfort. Iedereen bedoelt het altijd goed, maar komt het ook zo over? Glodi pakt iedereen aan. Niemand is veilig: Glodi niet, zijn familie niet, zelfs u niet! Maar wees gerust, ook hij bedoelt het goed.
 • Jan Rot

  O ja!

  Jan Rot, de door Frits Spits gekroonde 'Koning van de Hertaling', waagt zich aan hits van Nirvana en U2, maar ook de tranentrekker uit Titanic. Ook zijn eigen muzikale hoogtepunten en absurde verhalen worden niet vergeten, met menig ‘O ja!’- moment tot gevolg!
 • Brandweerman Sam Live! (2+)

  Het Grote Kampeeravontuur

  Brandweerman Sam, zijn trouwe brandweerwagen Jupiter en zijn collega Elvis helpen twee bekende biologen bij de zoektocht naar een zeldzaam diertje in het bos bij Piekepolder. De ondeugende Norbert Puk besluit ook mee te gaan, maar plots raakt hij verdwaald! Hierdoor dreigt er een groot gevaar...
 • R&G Tango Duo

  Klassiek op zondag

  Pianist Robin El-Hage en violist Gustavo Cabrera studeerden beide cum laude af op Argentijnse tango bij Codarts. Kenmerkend voor het duo zijn de zelfgeschreven arrangementen die u meenemen langs het brede spectrum van de Argentijnse tango. Met geweldige interactie en verhalen over de arrangementen leert u de muziek aanvoelen en begrijpen.
 • Gerard Alderliefste & Friends

  Une belle histoire

  Gerard Alderliefste is al jarenlang de ambassadeur van de chanson. Als frontman van een achtkoppige band zorgt hij ervoor dat u op deze muzikale avond wederom verliefd zal worden op de prachtige teksten van artiesten als Julien Clerc tot aan Stromae, ook als u geen woord Frans spreekt.
 • Groen van Prinstererlyceum

  Feestavond jubileumjaar!

  Het Groen van Prinstererlyceum bestaat 100 jaar en daar hoort een bruisend jublieumfeest bij! Daarom deze oproep aan alle oud-leerlingen om deze avond op te treden. Bands, zangers, zangeressen, dichters, DJ's.
 • Muzikaal Onthaal

  Rita & Friends

  Een heerlijke zondagmiddag genieten meezingen en -deinen met de muzikale show van Rita Young. Speciale gast dit jaar is zanger Perry Zuidam die samen met Rita Young, en natuurlijk nog veel meer (nader bekend te maken) muzikale vrienden, zal zorgen voor een wervelende theatershow vol verrassingen.
 • De Formule 1 Show

  Met Olav Mol en Jack Plooij

  Commentator Olav Mol en pitreporter Jack Plooij vertellen je álles over de hoogste klasse in de autosport!