programma

Wat wilt u zien?

Genres
Datum

Onze theaterdeuren zijn weer open! Bekijk het coronaprotocol tot (voorlopig) 1 november

Wij hebben er lang naar uitgekeken, het nieuwe theaterseizoen mét (veel) publiek. Er kan gelukkig al een stuk meer, maar we zijn er nog niet. Voorlopig hebben we voor ieders veiligheid tot 1 november bij de meeste voorstellingen in de Stadsgehoorzaal te maken met een coronatoegangsbewijs voor bezoekers vanaf 12 jaar.
 • Ya, dat is iets Indisch

  Ricky Risolles ft. Tante Lien

  Cabaretier Ricky Risolles, wereldberoemd onder de Indo’s en Indo-lovers, gaat door het land met zijn langverwachte theatershow ‘Ya, dat is iets Indisch…’. Door middel van veel grappen, verhalen, Wieteke van Dort en topmuzikanten, zal Ricky zijn kijk op zijn Indisch-zijn laten horen.
 • Symphonic Rock Night

  The Second Chapter

  De band Symphonic Rock Night presenteert met de show 'The Second Chapter' een geheel nieuwe set songs van o.a. Pink Floyd, Yes, Marillion, Supertramp, Focus, Earth & Fire en Genesis, die samen een fantastisch beeld schetsen van de popmuziek in de jaren '70. 
 • Talk of the Town

  De Vlaardingse talkshow vol interviews, leuke rubrieken en muziek!

  Nog één keer halen de redactieleden alles uit de kast om Vlaardingen bij te praten over wat er gebeurt in hún stad. Daarna maakt de trouwe redactie na zeven jaar met liefde plaats voor nieuwe talenten uit de stad.
 • Vogel & Schaap (3+)

  Met Curt Fortin

  Vogel & Schaap zijn beste vrienden, alleen kan Vogel vliegen en Schaap niet. Daarom gaat Schaap het zelf ook proberen, want alleen op de grond staan is toch best saai. Maar zal dit lukken? Of heeft hij stiekem toch hulp nodig? Curt Fortin verwelkomt het publiek in de fantasiewereld van Schaap, om samen op zoek te gaan naar de oplossing.
 • René van Meurs

  Hunkert

  De liefde. René van Meurs kan er heel goed over vertellen met verhalen vol mooie inzichten en enorm veel goede grappen. Je kunt op zoek zijn naar de liefde, of er naar smachten. René doet daar een schepje bovenop. René hunkert.
 • Jazz in Town

  Stormvogel

  De artistieke duizendpoot Stormvogel trakteert je op een onvergelijkbare mix van modale jazz, prog rock en oude Indo-Europese traditionele muziek i.c.m. met voordrachten uit zijn eigen werken zoals de kersverse dichtbundel 'Pijnlijke Stilte'.
 • de Wannebiezz Ol de wee

  en zing maar mee

  Het theaterfeest van de Wannebiezz heeft dit jaar een nog hoger meezinggehalte dan je van ze gewend bent. Naast het vertrouwde Wannebiezzrepertoire zingen Arie, Rocco en Gilles vooral nummers die je na de eerste klanken direct uit volle borst zal meezingen.
 • Over een kleine mol… (2+)

  Door Meneer Monster

  Mol komt net boven de grond, als iemand op zijn kop poept. Op zoek naar de dader ontmoet hij allerlei dieren die laten zien dat zij het niet waren. Een grappige, bijna woordloze slapstickvoorstelling naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.
 • Informatie-uurtje nieuwe vrijwilligers

  Meld je aan en kom vrijblijvend langs!

  Ben je gek op theater? Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten? En heb je wat uurtjes over om 2 keer per maand te helpen bij een evenement of voorstelling? Dan voel je je ongetwijfeld thuis bij de vrijwillige Stadscrew! In dit Info-uurtje praten we je bij over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Kom vrijblijvend langs!   
 • OG3NE

  Sweet Harmony Tour

  Nu de theaterzalen weer gevuld worden hervatten de dames hun tour op volle kracht. Na lange tijd zijn ze dan eindelijk weer in het theater te bewonderen … de magische stemmen van Lisa, Amy en Shelley met de SWEET HARMONY TOUR
 • Niels Geusebroek

  Dreamer

  Niels Geusebroek is terug! Na zijn succesvolle theaterprogramma’s Here Am I en Wildfire komt één van Nederlands meest authentieke singer-songwriters solo naar het theater met veel nieuwe muziek, dat belooft een prachtige beleving te worden.
 • Vlaardings Musical Gezelschap

  Vrij Zijn?!

  Het Vlaardings Musical Gezelschap viert de vrijheid met een groots opgezette, muzikale productie!
 • Koffie met de Stadsvrienden

  Alleen naar het theater? Geen probleem!

  De StadsVrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de StadsVrienden is er altijd wel iemand die mee kan! Meld je nú aan voor het gratis toegankelijke koffiemomentje.
 • Kaya

  Wat ik achter laat

  Kaya is terug met een nieuwe muzikale theatervoorstelling met zelfgeschreven liedjes en verhalen over liefde, verlies, macht, onmacht en ouderschap. Geniet van teksten recht uit het hart en gegoten in kleine - en verstilde liedjes tot swingende jazz en popsongs.
 • Groot Vlaardings Dictee

  Sgrijft u mee?

  Het Groot Vlaardings Dictee wordt jaarlijks georganiseerd door Rotaryclub Vlaardingen, met als doel het inzamelen van geld voor goede doelen. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor het bestrijden van laaggeletterheid, één van de speerpunten van Rotary.
 • Diederik Jekel

  Orde in de Chaos

  Diederik Jekel legt al jaren met veel passie bètawetenschappen uit op radio, televisie en internet. Ingewikkelde onderwerpen legt hij simpel uit. En nu is er Orde in de chaos: een theatervoorstelling, college en therapiesessie in één. Gegarandeerd kom je je met meer rust in je hoofd het theater uit.
 • Sanne Wallis de Vries

  Kom.

  Kom een avond met Sanne beleven zoals je die niet eerder hebt beleefd. Geflankeerd door haar geweldige vaste muzikanten, neemt ze je op haar eigen unieke wijze mee op een trip door de vlammende verbeelding.
 • Het Muizenhuis (2+)

  Sam & Julia op reis

  Samen met Opa Zeeman maken de muizen Sam & Julia een onvergetelijke reis langs verre landen, vreemde talen, wonderlijke gewoontes en heerlijke muziek. Abke Bruins speelt en zingt de bekende muizen rond de aardbol. Ze ontdekken dat vreemd helemaal niet zo vreemd is. En thuis is waar je je muis voelt. Gebaseerd op de populaire boekenserie van Karina Schaapman.
 • Naturally 7

  On Tour

  De zeven getalenteerde zangers van de Amerikaanse a cappella band Naturally 7 bootsen met hun stem tal van muziekinstrumenten na en klinken hiermee als een fantastische band. Verwacht een avond vol bekende hits en eigen repertoire.
 • Informatie-uurtje nieuwe vrijwilligers

  Meld je aan en kom vrijblijvend langs!

  Ben je gek op theater? Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten? En heb je wat uurtjes over om 2 keer per maand te helpen bij een evenement of voorstelling? Dan voel je je ongetwijfeld thuis bij de vrijwillige Stadscrew! In dit Info-uurtje praten we je bij over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Kom vrijblijvend langs!   
 • New Hammond Sound Project

  Jazz in Town

  Hammondmeester Carlo de Wijs staat met zijn New Hammond Sound Project (NHSP) in deze editie van Jazz in Town. Vooraf geeft hij ook een lezing over het instrument en zijn visie. Het klassieke Hammondgeluid opnieuw uitgevonden!
 • VIS TV

  Met viskenner Marco Kraal

  Na 25 jaar het RTL 7-programma VIS TV te hebben gepresenteerd, verruilt Marco Kraal daarom het tweedimensionale beeldscherm voor het driedimensionale theater. Vissenkennis heeft hij te over dus verwacht een avond vol spannende, hilarische en bizarre verhalen over, je raadt het al... vissen!
 • Marcel Harteveld

  Weet ik veel

  Dankzij het internet zit het hoofd van Marcel Harteveld vol met nutteloze weetjes, die hij graag deelt met het publiek. Zo is er bijvoorbeeld een verpleegkundige die Parkinson kan ruiken en weet slechts 66% van de millennials zeker dat de wereld rond is. Wat het publiek precies aan deze kennis heeft tijdens het bekijken van zijn voorstelling? Weet hij veel.
 • X-Posure: Open Podium

  Maak kennis met het nieuwste lokale talent!

  Ontdek de aanstormende talenten van Vlaardingen tijdens het X-Posure Open Podium! Op deze dag zullen, verdeeld over 4 shows, 36 lokale talenten zich aan het publiek van Vlaardingen tonen. Iedere deelnemer pakt hier letterlijk ‘4 Minutes of Fame’, maar wie weet leidt dit wel tot nog veel meer!
 • Sinatra

  Under His Skin (met Jim Bakkum en Sergio)

  In Sinatra – Under His Skin brengt Jim Bakkum samen met de Dutch Concert Big Band de bekende hits van 'The Voice'. Maar Sergio Vyent vertelt tussendoor over de schandalen en geheimen van Ol' Blue Eyes die zich buiten de spotlights af hebben gespeeld.
 • Let's be Gypsies XL

  ft. Mozes Rosenberg

  Jongens in scherp gesneden pakken, ramvol gypsy jazz. Met zang van Roy de Rijke (gitaar) en Erik Koning (viool), nu eenmalig met Mozes Rosenberg.
 • Toneelvereniging Het Masker

  Ontkoppeld

  Toneelvereniging Het Masker speelt Ontkoppeld, een humoristisch toneelspel van Neil Simon, met gevatte dialogen en grappen.
 • Koffie met de Stadsvrienden

  Alleen naar het theater? Geen probleem!

  De StadsVrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de StadsVrienden is er altijd wel iemand die mee kan! Meld je nú aan voor het gratis toegankelijke koffiemomentje.
 • Comedy Kafé

  Met o.a. Fuad Hassen

  Neem plaats in het Comedy Kafé voor een avond stand-up in zijn puurste vorm. Comedian Fuad Hassen grijpt deze editie de microfoon met beide handen vast, samen met 2 nog aan te kondigen collega's en één Master of Ceremonies. Hilarisch, messcherp, gortdroog, inventief, vreemd, een muzikale twist, maar altijd grappig. Dat is waar stand-up om draait: de grap!
 • Nienke Plas

  Van de hak op de tak

  Nienke is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Wie zegt dat uitersten niet matchen? Zij werd omarmd door de kijker die haar online wist te vinden en nu wil zij hen bedanken. Vanaf het podium.
 • Simone Kleinsma

  Verder

  Verder is een voorstelling vol mooie liedjes en mooie verhalen en zonder al te veel bombarie. Geen gedans dus, tenzij het even voor de gein is. Daarmee is dit programma ook Kleinsma's meest persoonlijke programma tot nu toe.
 • Informatie-uurtje nieuwe vrijwilligers

  Ben je gek op theater? Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten? En heb je wat uurtjes over om 2 keer per maand te helpen bij een evenement of voorstelling? Dan voel je je ongetwijfeld thuis bij de vrijwillige Stadscrew! In dit Info-uurtje praten we je bij over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Kom vrijblijvend langs!   
 • Maartje & Kine

  Speelbeesten 2

  Maartje & Kine maken muzikale comedy. Hun stijl is een combinatie van klassiek en modern, altijd met een verfrissende blik op de actualiteit. Inmiddels brengt dit unieke en muzikale duo op een eigentijdse manier het oude cabaret terug in het theater met hun ontwapenende aanwezigheid op het podium.
 • Hét KinderKERSTpopconcert (4+)

  Swingen met de hele familie!

  Heb je weleens een kind zien stagediven of onbevreesd zien crowdsurfen? Het kan zomaar gebeuren tijdens het Kinderkerstpopconcert van Jelle Amersfoort en zijn geweldige liveband! Alles mag: meezingen, mee zwaaien, meedansen of gewoon lekker luisteren; net als bij een écht popconcert.
 • Tineke Schouten

  Dubbel

  Een theateravond gevuld met alleen de beste van de beste typetjes, sketches, grappen en liedjes. Trouwe fans weet Tineke onophoudelijk te boeien, terwijl nieuwe fans haar voorgoed in hun hart sluiten.
 • Rundfunk

  Todesangstschrei

  Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, vinden de jongens van Rundfunk het nu tijd voor de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen toch?
 • Moestuin Festival

  Een wereld vol muziek, theater, dans en eten in alle hoeken van het theater!

  Zodra je het theater binnenstapt waan je je in zeven werelddelen tegelijk en worden alle zintuigen geprikkeld. Luister naar muziek die je thuis niet snel zult horen, bekijk indrukwekkende voorstellingen op diverse plekken in het theater, proef de lekkerste hapjes en drankjes van over de hele wereld en voel de culturele energie die door het gebouw raast.
 • Étoiles Électriques

  Onderdeel van het Moestuin Festival

  De 14-koppige festivalband Étoiles Électriques vermengt muziek uit het Midden-Oosten met funky popmuziek en creëert zo een culturele en muzikale explosie die stilstaan onmogelijk maakt. Arabische, Koerdische en Perzische muziek smelten samen met Amerikaanse en Europese klanken.
 • Leo Blokhuis + Strange Brew

  A love letter to 1972

  Strange Brew viert met hun voorstellingen de allerbelangrijkste, allermooiste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de popmuziek. Eerder maakte zij programma's over o.a. Woodstock, Elvis Presley, John Lennon en The Beach Boys en deze keer schijnt de theatervoorstelling licht op het muzikale jaar 1972.
 • Koefnoen

  Live (try-out)

  In rake, herkenbare en confronterende sketches, songs en scènes storten Owen Schumacher, Jeremy Baker en Paul Groot zich, samen met Ruth Sahertian en Jeske van de Staak in een scherpe, wervelende satirische theatershow over veranderen, vernieuwen of vastroesten. 
 • Queen The Music

  De grootste hits van de grootste band

  QUEEN The Music brengt je tijdens dit Nationaal Theaterweekend een avond Queen zoals je nog niet eerder hebt beleefd! In QUEEN The Music komen alle grote hits voorbij zoals: I Want it All, Play The Game, I Want to Break Free, Somebody to Love, Another One Bites The Dust, We Are The Champions, We Will Rock You, The Show Must Go On, Don’t Stop Me Now en natuurlijk Bohemian Rhapsody!
 • Sneeuwwitje (2+)

  Het kleine theater

  Het eeuwenoude sprookje over Sneeuwwitje, de prinses met huid zo wit als sneeuw, lippen zo rood als bloed en haar zo zwart als ebbenhout, is bij velen bekend. Het Kleine Theater brengt het verhaal tot leven in deze magische familievoorstelling, onderdeel van het Nationaal Theaterweekend.
 • The Mousetrap

  Bewaar het geheim...

  Een meesterlijk moordmysterie waarbij het publiek bedrogen en geplaagd wordt door een plot met meer wendingen dan een draaitol! Het verhaal is nooit verfilmd, want de waarheid over wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Er is maar één manier om erachter te komen… Tot in het theater, tijdens het Nationaal Theaterweekend!
 • Het Grote Grand Prix Circus 2 (10+)

  Met Tom Coronel, Rob Kamphues en Rob van Gameren

  Zit jij steevast aan de buis gekluisterd als er Formule 1 op tv? Raak je ook maar niet uitgepraat over de talentvolle Verstappen? Kortom, ben je een echte Formule-1-liefhebber? Dan wil je deze 1,5 uur durende show vol verhalen en anekdotes over legendes in de autosport door smaakmakers Rob Kamphues, Rob van Gameren en Tom Coronel niet missen!
 • Moordmysterie

  Casino Russian Roulette

  Attentie attentie, alle Sherlocks en Poirots opgelet! Er is een moord gepleegd in de Stadsgehoorzaal en de dader moet zo snel mogelijk gevonden worden. Stel een team samen van 2 tot 6 personen (uit hetzelfde huishouden) en los het mysterie op!
 • Het Huwelijk

  Huub Stapel

  In deze innemende, melige en geestige show, neemt Huub Stapel het publiek mee in de gemakken en ongemakken, de verleidingen en de geneugten, de kwellingen en de liefde van het huwelijk.
 • Oldenhermanns

  FCKD!

  FCKD! is een klimaatcomedy waarin we met lichte paniek samen lachen (en huilen) over wat komen gaat. Oldenhermanns maakt duurzaamheid sexy en recyclen wordt een uitje. Please let global warming be a hoax…
 • Cabaret d'Amour

  Muziek, comedy en internationaal variété

  Cabaret d’Amour keert terug naar Vlaardingen. De flamboyante conferencier Dave van der Wal trekt wederom zijn hakken aan en komt met een geheel nieuw programma vol muziek, comedy en internationale variété acts.
 • Harrie neemt de benen

  Met Jon van Eerd

  HARRIE NEEMT DE BENEN is een hysterische wervelwind van hilarische situaties met een verrassend einde. In deze voorstelling blazen Harrie en zijn kornuiten u gegarandeerd van uw stoel van het lachen. In deze spiksplinternieuwe top komedie laat Jon van Eerd zich weer van zijn beste kant zien. Omringd door een topcast brengt hij Harrie weer in de meest onmogelijke situaties.
 • Stones Sessions

  Pleased to meet you!

  Zes jonge rasmuzikanten, met een rock ’n roll-kilometerteller die overuren draait, vonden elkaar in een gezamenlijke liefde: The Rolling Stones. Samen vormden zij de succesvolle tributeband Stones Sessions. Ga terug in de tijd met het oeuvre van The Stones.
 • Huisvrouwen bestaan niet

  Eerste hulp bij opvliegers

  Huisvrouwen bestaan niet is terug! Na het succes van de films, brengt Rick Engelkes Producties Huisvrouwen bestaan niet naar het theater! In de herkenbare en humoristische voorstelling volgen we het leven van drie uitgesproken vrouwen. De extravagante Loes (59), haar dochter Gijsje (29) met smetvrees en Gijsjes halfzus Marjolein (39). Ze bespreken elkaars leven, het huishouden en vragen zich af of de “echte” huisvrouw wel bestaat?
 • Talent On The Move

  Holland Dance Festival & Codarts Dance Company

  ‘Talent On The Move’ is het jaarlijkse tourneeprogramma met werk van (inter)nationale topchoreografen gedanst door de virtuoze en veelzijdige talenten van Codarts Rotterdam. Een aanstekelijke, hartverwarmende show op het hoogste niveau, waarbij de passie en energie van het podium afspatten: ieder jaar weer, ieder jaar anders en nu al meer dan tien jaar.
 • Koffie met de Stadsvrienden

  Alleen naar het theater? Geen probleem!

  De StadsVrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de StadsVrienden is er altijd wel iemand die mee kan! Meld je nú aan voor het gratis toegankelijke koffiemomentje.
 • Woezel & Pip (2+)

  Sing-a-long

  In deze gezellige familiemusical is stilzitten absoluut geen optie! Zing en dans samen met Woezel en Pip en hun vriendjes mee en geniet van een uitgebreide knuffel tijdens de Meet & Greet na afloop van de voorstelling in de Foyer. 
 • Plien en Bianca

  En nu dan?

  Wegens succes gaan de meesterlijke typetjes, scherpe dialogen en sublieme timing van Plien & Bianca voor een zevende keer in reprise! In En nu dan? wacht er een onvergetelijke stoet aan typeringen en nemen de dames je weer een avond mee in hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit. 
 • Pauline Broekema

  Lezing over de Geuzen

  Schrijver en journalist Pauline Broekema geeft in het kader van de Geuzenmaand een speciale lezing van haar boek 'Het Boschhuis', over het verzetsverleden van haar oom Pieter. Pauline zal vertellen over de keuze voor gewapend verzet en de eeuwige angst gepakt te worden.
 • Rolf Sanchez

  Mi Aventura

  Met Mi Aventura brengt Rolf Sanchez de Latin vibes naar het theater met een breed repertoire aan Nederlands-, Engels- en Spaanstalige muziek. Samen met zijn band Latin Society zet hij een onvergetelijke show neer vol vlammende passie.
 • Trompettist in Auschwitz

  Herinneringen van Lex van Weren

  Trompettist Lex van Weren wist Auschwitz te overleven en anderen te helpen dankzij zijn unieke positie in het 'kamporkest'. Een indringend ooggetuigenverslag over hoe oorlog de mens deformeren. Lex van Weren was een van de grote trompettisten van de vorige eeuw.
 • Dominic Seldis

  Music, Maestro!

  Na het daverende succes van vorig seizoen komt Dominic Seldis weer terug naar de theaters met zijn show Music, Maestro! Het belooft een indrukwekkende show te worden gevuld met een overvloed aan talent; muziek, humor, persoonlijke verhalen en een prachtig decor!
 • Sterrin: superhelden van het dierenrijk (6+)

  Op avontuur door de wereld van de reptielen

  Welkom in de avontuurlijke wereld van Sterrin! Met haar 26 jaar is ze de jongste reptielenexpert van Nederland. In deze voorstelling laat ze het publiek zien hoe bijzonder reptielen en slangen zijn. Een belangrijke én spannende les! Kom je ook, als je durft?
 • Frank Boeijen

  In Concert

  Hij behoeft eigenlijk geen introductie. Bijna 35 jaar geleden was deze zanger één van de eersten die het poppodium verruilde voor het theater. Frank zal tijdens deze avond in het theater zorgen voor herkenning en verrassing. Met meer dan 400 liedjes in zijn constant groeiende repertoire is er in ieder geval meer dan genoeg materiaal voor een zeer boeiende avond.
 • Ruud Smulders

  Bruter dan BRUUD

  ‘Bruter dan BRUUD’ is een comedy special zoals je die kent van Netflix. Zestig minuten. Van de hak op de tak. Waar hilarische gedachtespinsels in rap tempo uit de bocht vliegen. Deze eigenzinnige maker is het publiek altijd één stap voor en de vorm altijd meester.
 • Brandweerman Sam Live! (2+)

  De Verloren Piratenschat

  Kies het ruime sop en beleef het heldhaftige avontuur met Brandweerman Sam, Elvis, Jenny, Commandant Staal en Norbert bij deze spetterende voorstelling vol dans, zang, humor en gewaagde reddingsacties in Brandweerman Sam Live! - De Verloren Piratenschat.
 • De Dochter van Meijer

  Theaterconcert Pauline Broekema en The Amsterdam Consort

  Meijer, de vader van kleine Sara, wordt met de eerste trein van Westerbork naar het Oosten gevoerd. Sara en haar moeder Mies duiken onder. Schrijfster Pauline Broekema vertelt, in het kader van De Geuzenmaand, over hoop, veerkracht en stille helden in donkeren tijden. De klanken van The Amsterdam Consort omarmen de geschiedenis
 • Tis Hier Geen Hotel

  #pubers #gottalovethem

  ‘Tis Hier Geen Hotel’ is een herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over (over)leven met pubers. Een voorstelling voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest.
 • Stadsterras (4+)

  Theaterfestival

  Een deze zondagmiddag bruist het hele theater van de vele, vrolijke kunst- en cultuurfestiviteiten voor jong en oud.
 • Songs For A New World

  Met o.a. Raquel Benito Martin, Robin von Stockhausen o.l.v. Richard Spijkers

  Songs For A New World is een Engelstalige musical met muziek van Jason Robert Brown met o.a. Raquel Benito Martin, Robin von Stockhausen o.l.v. Richard Spijkers. De show ligt tussen muzikale en liederencyclus in , maar is geen van beide; het is een abstracte musical, een reeks liedjes die allemaal verbonden zijn door een thema: "het moment van beslissing".  
 • Fun Home

  met o.a. Renée van Wegberg en Ad Knippels

  Met negen nominaties en drie gewonnen Musical Awards waaronder die van ‘Beste Kleine Musical’ was Fun Home dé musicalsensatie van het afgelopen jaar. Fun Home beschrijft op indringende wijze het coming-out verhaal van Alison Bechdel en de complexe verhouding met haar vader binnen een disfunctioneel gezin. Een absolute must see voor alle musicalliefhebbers.
 • Toneelgroep ONI

  Levering onder Rembours

  In deze komedie van Michael Cooney heeft Erik zich behoorlijk in de nesten gewerkt en elke keer als hij een probleem probeert op te lossen, ontstaat er weer een nog groter probleem. Erik lijkt alles in controle te hebben maar het begint een echte nachtmerrie te worden. Kortom, een doldwaze hilarische situatie. U bent verzekerd van een avondje heerlijke ontspanning.
 • Richard Groenendijk - UITVERKOCHT

  Voor iedereen beter

  Afgelopen jaar hield Richard Groenendijk een sabbatical nadat hij zijn vorige voorstelling Om Alles! meer dan tweehonderd keer had gespeeld. Eén van de grote komieken van ons land is dit seizoen gelukkig weer terug en dat is écht voor iedereen beter. Richard is openhartig, scherp, een tikkie villein, maar vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook.
 • Doctor Bernard and The Swing Cats

  King of Swing

  Doctor Bernard & The Swing Cats spelen ‘swing jazz’ in de stijl en traditie van Benny Goodman en Fletcher Henderson. De muziek gaat terug tot de jaren 30 van de twintigste eeuw, maar bewijst zijn eeuwigheidswaarde tot de dag van vandaag Kom en geniet van een swingende avond onder leiding van deze top band!
 • De Speld

  2061 of een ander jaar

  De artikelen van nieuwsplatform De Speld geven dagelijks scherp, gevat en brutaal commentaar op de maatschappij. Met een podium online én in de Volkskrant bereiken ze een miljoenenpubliek. Volgend podium: het theater!
 • Peuterfestijn (2+)

  Een onvergetelijk theateravontuur voor de kleintjes

  Een onvergetelijk theateravontuur voor peuters (én natuurlijk (groot)ouders) waarbij je Peppa Pig, Kikker, Woezel & Pip en Fien & Teun in het echt kunt ontmoeten!
 • De Mattheus Passie

  Met Jan Rot, Sharon Kips en Musica Extrema

  Een unieke uitvoering, waarin klassieke en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. Acteur Peter Faber neemt het publiek mee door het verhaal van de evangelist, zangeres Sharon Kips (X-Factor) en bariton Job Hubatka zingen de beroemde aria’s. Met een muzikale omlijsting door Tango Extremo.
 • ABBA The Music

  De beste songs van deze Zweedse supergroep 

  Alles wordt gespeeld met de feel van ABBA, zoals ze dat tijdens hun eigen concerten deden: niets op tape, alles live! Het is geen musical, geen tributeband, maar het brengt precies datgene waar het omgaat: The Music! Ervaar een groots showpodium met veel visuals en licht!
 • Jandino

  Opgefokt

  Natuurlijk ben je opgefokt, logisch. Wat snap je niet? Niet doen!! Niet denken, niet vragen, niet lachen, niet feesten, niet flirten, niet hoesten, niet niezen, niet leven. Stop…..!!!!!!! Wen er maar aan, dit is het nieuwe normaal.
 • Pieter Derks

  Uit het niets

  In zijn nieuwe voorstelling Uit het niets stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn. Pieter heeft zin om weer los te gaan, met verhalen, grappen, muziek - en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt.
 • Koffie met de Stadsvrienden

  Alleen naar het theater? Geen probleem!

  De StadsVrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de StadsVrienden is er altijd wel iemand die mee kan! Meld je nú aan voor het gratis toegankelijke koffiemomentje.
 • De wraak van de klimaatpiraat (8+)

  Spannende escaperoom theatervoorstelling

  In de educatieve escapetheaterproductie De Wraak van de Klimaatpiraat is het jouw taak om het plan van de Klimaatpiraat te stoppen. Via spannende escaperoom-games en filmpjes kom je steeds meer te weten over klimaatverandering. Deze informatie kun je gebruiken om de Klimaatpiraat te overtuigen. Maar haast je, voordat het te laat is!  
 • Fats Domino

  Tribute

  De Fats Domino Tribute is een feest van herkenning, een explosief muziekspektakel vol vuur, virtuositeit en humor, met een overweldigende blazerssectie. Zin in een avondje ‘’Boogiewoogie’’? Dan is Fats Domino Tribute de beste keus voor u!
 • Nederpop All Stars

  met o.a. Lois Lane

  Naast tijden van krakersrellen, walkmans, bezuinigingen, yuppen, werkloosheid en ‘de bom’ waren de jaren ’80 en ’90 ook fundamenteel voor de Nederpop. Bands als De Dijk, Het Goede Doel, Doe Maar en Toontje Lager zijn hedendaags nog steeds geliefd. Samen met de mooiste dames van het bal, de dames van Loïs Lane, maken De Nederpop All Stars een trip down memory lane.
 • Rob & Emiel (10+)

  Van Houdini tot Copperfield

  Rob & Emiel zijn al jarenlang grootmeesters van de magie. Nu gaan ze terug naar hun roots. Kunnen ze echt gedachten lezen? En zweeft die persoon nou écht? Ervaar het gevoel van het onmogelijke en geloof in magie tijdens deze waanzinnige avond.
 • Maarten van Rossem

  Theaterlezing

  Ook deze theaterlezing van buigt van Rossem zich weer over actuele gebeurtenissen en voorziet hij ze van de nodige historische feitenkennis. Een voorstelling met een lach die je tot nadenken aanzet!
 • Belle en het Beest (4+)

  Romantische sprookjesmusical

  Wederom een sprookje wat tot leven komt in het theater: Belle en het Beest De Musical! Het romantische sprookje gaat over Belle, een slim en sprankelend meisje. Ze leert verder kijken dan het monsterlijke uiterlijk van het Beest. Ook het populaire tovernaarsduo Titus en Fien keert terug in deze sprookjesshow. Een betoverend mooie voorstelling voor het hele gezin!
 • RUMAG.

  Internetsensatie in het theater

  RUMAG. stapt van het beeldscherm af en het toneel op! Word onderdeel van de show en onderzoek de grenzen van wat kan en wat absoluut niet. Alles komt aan bod: lifestyle, humor, kleding en die rare gast naast je in de bus en overal hebben we een mening over.
 • Rabbits at work

  Een muzikale sitcom

  Twee musici – Florien Hilgenkamp en Celia Gracía-Gracía – rebelleren tegen een machtige wereldleider, die musici enkel gebruikt voor propagandistische doeleinden. Terwijl de musici worstelen om zichzelf uit hun benarde situatie te helpen, redden ze per ongeluk de wereld van vernietiging.
 • De Avond van de Meezingers

  Door de Vlaardingse band We-R-All-Stars

  Waan je voor een avond als een echte rockster en laat je muzikale talenten de vrije loop tijdens deze XL Karaoke Show! De Vlaardingse band We-R-All-Stars  spelen hits van nu en uit lang vervlogen tijden, schuiven de theater etiquette compleet aan de kant en laten de hele zaal meezingen en dansen.
 • Shrek de Musical (6+)

  Door Iris Performing Arts en Stichting IPA Producties

  Shrek de Musical brengt de geliefde personages uit de Dreamworks animatiefilm tot leven in een hilarische, spectaculaire en soms vertederende voorstelling, waarin de wereld van sprookjes op zijn kop gezet wordt.
 • De Sekszusjes

  Ongelikt

  De Sekszusjes (bekend van YouTube) delen deze avond op goudeerlijke wijze, met herkenbaarheid, (plaatsvervangende) schaamte, bevrijdende relativering en hilarisch ongemak hun ervaringen en onzekerheden op het gebied van seks.
 • Joost x Roedie (8+)

  Uitgespeeld

  De populaire YouTubers JoostSpeeltSpellen (500.000 volgers) en Roedie (ruim 400.000 volgers) betreden voor het eerst het toneel en geven ouders en kinderen een unieke inkijk in het leven van een online gamer. Van hoogtepunten tot worstelingen.