programma

Wat wil je zien?

Genres
Datum

Stadsgehoorzaal viert 750 jaar Vlaardingen!

Dit theaterseizoen bieden we 12 voorstellingen aan, waarbij een kaartje slechts €7,50 kost. Zo hopen wij de 750e verjaardag van Vlaardingen met zoveel mogelijk bezoekers te kunnen vieren!
 • de Wannebiezz

  Vlaardingen Zingt

  Met een selectie van het beste eigen materiaal én de leukste meezingliedjes geven Rocco, Gilles en Arie, samen met B!K D!EL, een koor én het publiek de meest interactieve show van Nederland!
 • Ik zeg toch sorry

  Raymi Sambo Maakt & Aluin

  Zes acteurs spelen de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na. Wat heeft sorry zeggen na zo’n lange tijd voor invloed?
 • Ricky Koole & Band

  Onwijs Gers

  Na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee vindt Ricky zichzelf terug thuis in Nederland. Waar gaat het nou uiteindelijk om? Wat zocht ze al die tijd? Ze gaat terug naar haar eigen wortels in Zuid-Holland, naar de mooie jaren ’80, de muziek uit het pannenkoekenhuis en naar haar allereerste ambitie: Persoonlijke liedjes maken waar het publiek iets aan heeft!
 • Stadskaravaan Erasmusplein

  Reizend festival met o.a Dilana Smith, Hakim en The Daltons

  In 2023 viert Vlaardingen 750 jaar stadsrechten. Om heel de stad dit feest mee te laten vieren trekt de Stadskaravaan langs zes wijken in Vlaardingen met een reizend festival vol muziek, theater, kunst, dans, eten, drinken en veel meer.
 • Coco kan het! (2+) - UITVERKOCHT

  Onderdeel van het Prentenboekjesfestival

  In de interactieve, grappige, muzikale en avontuurlijke voorstelling Coco kan het!, gebaseerd op het gelijknamige Prentenboek van het jaar door Loes Riphagen, neemt Marianne van Houten de kleinste theaterbezoekertjes mee op een vrolijk natuuravontuur.
 • Dikkie Dik & Ik (2+)

  Onderdeel van het Prentenboekjesfestival

  Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Stap binnen in een echte kattenwereld in de Foyer en geniet van de fantasievolle voorstelling Dikkie Dik & Ik vol fysiek spel, humor, interactieve projecties en videobeelden.
 • Info-uurtje nieuwe vrijwilligers

  Meld je aan en kom vrijblijvend langs!

  Ben je gek op theater? Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten? En heb je wat uurtjes over om 2 keer per maand te helpen bij een evenement of voorstelling? Dan voel je je ongetwijfeld thuis bij de vrijwillige Stadscrew! In dit Info-uurtje praten we je bij over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Kom vrijblijvend langs!   
 • De ongeplukte zusters

  Van Almere County

  Oergeestige muzikale komedie met Plien van Bennekom, Rop Verheijen, Wart Kamps, Bart Rijnink en Ilse Warringa, losjes gebaseerd op het werk van Jane Austen. Keer twee eeuwen terug in de tijd en dompel je onder in een avond vol wapperende jurken, opzichtige pruiken, opsmuk, tierelantijnen, kokette dansjes en oprechte gevoelens.
 • Iris Hond & Kamerata Zuid

  Domino

  Pianiste Iris Hond en strijkorkest Kamerata Zuid, die al vaker een zeer succesvolle samenwerking hadden, brengen samen de Nederlandse première van het pianoconcert Domino van de Italiaanse pianist Ludovico Einaudi. Naast dit unieke werk worden eigen stukken van Iris én klassieke werken van o.a. Chopin en Rachmaninoff gespeeld.
 • Cuby’s Blues

  Erwin Java en Erwin Nijhoff e.a.

  Gitarist Erwin Java brengt met zijn band (inclusief blazers) een ode aan Harry Muskee en diens band Cuby & The Blizzards. Hij wordt bijgestaan door twee speciale gasten: Erwin Nyhoff en Sean Webster.
 • Jawad Es Soufi

  Harira

  Jawad (voorheen bekend als Sloegie) laat op een hilarische manier zien hoe verschillend mensen in Nederland zijn. Hij duikt met volle vaart in de typetjes die een heerlijke afspiegeling vormen van de maatschappij en die samen dé ingrediënten zijn voor de beste soep van de wereld: Nederland.
 • Ode aan Jan Rot

  Door Marjolein Meijers

  Twintig jaar lang vormden Marjolein Meijers en Jan Rot het duo ‘An en Jan’. Nu maakt zij samen met muzikanten Jakob Klaasse, Walter Kuipers en Onno Kuipers een reeks meezingvoorstellingen als Ode aan Jan Rot. Want zoals Jan Rot haar vroeg: ‘Je gaat toch wel een voorstelling maken met mijn liedjes?’
 • Red Limo Quartet

  An offbeat movie night

  Na meer dan 15 jaar samengespeeld te hebben met de grootste namen uit binnen- en buitenland staat Red Limo Quartet nu zélf in het middelpunt. Het strijkkwartet dat het in zich heeft te klinken als een volledige band, nemen je mee in een filmisch avontuur.
 • Groot Vlaardings Koor

  Vlaardings Glorie

  In het kader van Vlaardingen750 brengt het Groot Vlaardings Koor de muzikale voorstelling Vlaardings Glorie vol prachtige liedjes, beelden en bijbehorende verhalen gericht op onze stad Vlaardingen.
 • Rapunzel (4+)

  De Musical

  Van Hoorne Entertainment zet de sprookjestraditie voort met een sprankelende familiemusical waar jong en oud door betoverd zullen worden. Beleef het bekende verhaal van het meisje met haar prachtige lange haren die verwikkeld raakt in een hilarische strijd om haar hart tussen kappersknecht Tobias en de molenaarszoon. Kom vooral verkleed!
 • Op Rouwtour

  Ameline Ansu & Wendy Hoogendijk

  Jong, oud, nabestaande of omstander, iedereen is van harte uitgenodigd voor deze toegankelijke avond. Een avond met verhalen, live muziek, zo’n heerlijke plakje cake en een goed gesprek over een thema waar we allemaal een keer mee te maken krijgen.
 • Joost Oomen

  Alle dichters hebben gouden helikopters

  Wat is een gedicht? Leven alle dichters op tochtige zolderkamers? En wat moet je dan precies schrijven wanneer je je geliefde mooier vindt dan de maan?! In Alle dichters hebben gouden helikopters legt Joost Oomen uit hoe poëzie werkt en maakt hij het met zijn charme voor iedereen toegankelijk.
 • Judeska Airlines

  Met Jandino

  Na haar zoveelste ontslag krijgt Judeska als stewardess één laatste kans van het uitzendbureau. Een glamourwereld vol knappe piloten en cocktails in verre landen. Toch? Maar die roze wolk verdwijnt snel: ze is grondstewardess. Hoe gaat Judeska om met zeurende passagiers en krijsende kinderen? Juist: alles moet tegen de vlakte.
 • Dai Carter - UITVERKOCHT

  Mentale Kracht

  Na 10 jaar gediend te hebben bij het Korps Commandotroepen, neemt Dai Carter het publiek mee langs de spannende verhalen en avonturen die hij daar heeft meegemaakt. Ondersteund met nooit eerder vertoond eigen beeldmateriaal spreekt hij over mentale kracht, weerbaarheid en veerkracht.
 • Info-uurtje nieuwe vrijwilligers

  Ben je gek op theater? Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten? En heb je wat uurtjes over om 2 keer per maand te helpen bij een evenement of voorstelling? Dan voel je je ongetwijfeld thuis bij de vrijwillige Stadscrew! In dit Info-uurtje praten we je bij over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Kom vrijblijvend langs!
 • Henry van Loon

  Jannie The Show Dog (reprise)

  Wegens groot succes gaat Henry gewoon nog even verder met zijn tour, want na twee jaar lockdowns en thuiszitten is er maar één optie: WEG! On the road again! Terug naar jullie. Het huis uit. HENDERBALL. IS. BACK.
 • Percossa

  Let me in – Let me out

  De beste slagwerkgroep van de Benelux veroorzaakt in deze voorstelling een wervelwind aan muzikale stijlen. De mannen van Percossa nemen je mee in een achtbaan op weg naar het onbekende, verpakt in muzikale scenes, verstillende momenten en hilarische acts.
 • Toneelgroep ONI

  Tante Bella's beautysalon

  Een kersverse klucht over twee mannen die de beautysalon van hun overleden tante Bella erven. In het opknappen en verkopen van de salon, die toch écht wel wat liefde nodig heeft, komen de mannen in de meest absurde en humoristische situaties terecht.
 • Social Squad

  De interactieve TikTok show

  De Social Squad, die bestaat uit de viral TikTok creators Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren, maken samen de meest unieke theatershow van het seizoen. Samen met het publiek swipen ze langs eigen verhalen, de grappigste sketches, populairste liedjes en danstrends. Ga mee op een hilarische reis langs de do’s en dont’s van TikTok.
 • Pauluskoor

  Het geheim van de Vlaerdingsche Kerstnacht

  Ter ere van Vlaardingen 750, organiseert het Pauluskoor een prachtig verhaalconcert in kerstsferen. Middeleeuwse en oude kerstliederen worden afgewisseld door verhalen over Vlaardingen.
 • Absolutely Floyd

  Symphonic Times

  Een aangename verrassing met bevlogen muzikanten die je meenemen in de wereld van de legendarische rockband Pink Floyd. Laat je omverblazen door fantastische muziek, licht en visuals. Een absolute aanrader voor de echte Pink Floyd liefhebber!
 • Sinterklaasfeest (2+)

  Een groots Sintspektakel met Laurens

  Een feestelijke Sinterklaasbeleving vol avontuur, zang, dans én magie met Laurens. Ga mee op avontuur in deze wervelende, interactieve voorstelling waar de Sint en zijn Pieten natuurlijk ook van de partij zijn! Het belooft een groots Sintspektakel te worden!
 • Anne Neuteboom

  Effe Niet Met Je Mening

  Waar deze voorstelling van Cameretten winnares Anne Neuteboom over gaat? Dat kunnen we niet zeggen. What happens tussen de vier theatermuren stays tussen de vier theatermuren. Maar Anne belooft: het wordt een extreem genuanceerde avond. Althans, dat is de bedoeling…
 • Koffie met de Stadsvrienden

  Alleen naar het theater? Geen probleem!

  De Stadsvrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de Stadsvrienden is er altijd wel iemand die mee kan! Meld je nú aan voor het gratis toegankelijke koffiemomentje.
 • Stadskaravaan Finale 2023

  Eindfeest met o.a. Numidia

  Kom deze zondagmiddag gezellig met elkaar het eerste jaar van de Stadskaravaan afsluiten en genieten van optredens, activiteiten, workshops, rondleidingen, hapjes en drankjes!
 • Meester Mark

  De grappigste taalfoutjes uit de klas

  Veel mensen genieten dagelijks van de taalfoutjes die Meester Mark deelt op social media. Deze voorstelling draait om de allerleukste uitglijders en instinkers van kinderen. Met anekdotes uit zijn eigen onderwijsloopbaan vertelt Mark van der Werf hoe de hartverwarmende missers ontstaan én staat hij stil bij de briljante taalingevingen die leerlingen óók hebben.
 • #PERFECT

  Een theaterconcert met herkenbare verhalen door vrouwen van nu

  Een theaterconcert vol mooie luister- en meezingliedjes met persoonlijke verhalen van vrouwen van nu. Renée van Wegberg en Bettina Holwerda over het hebben van kinderen in de leeftijd van peuter tot puber, een succesvol huwelijk, scheiden, een samengesteld gezin en het werken aan een carrière.
 • Celtic Swing

  Celtic Dream, an Irish Christmas

  Laat je betoveren door deze spectaculaire Ierse zang- en dansshow in kerstsfeer, die je meeneemt door het 25 jarig bestaan van de Ierse dansschool Celtic Swing uit Vlaardingen. Een avond om nooit te vergeten (of jezelf terug te zien op één van de oude foto`s!).
 • The Dashboard Danglers

  Take me home

  Geboren uit liefde voor het betere country-lied, brengen Jaco van der Steen (voorheen Dutch Eagles) en zijn nieuwe band The Dashboard Danglers de échte countryfeel. De voorstelling Take me home is een reis naar de muzikale identiteit van de muzikanten.
 • Sjaak Bral

  Vaarwel 2023

  Ieder jaar krijgt van Sjaak Bral de oudejaarsconference die het verdient. De meester himself fileert voor de 27e keer het voorbije jaar in een vlijmscherpe voorstelling. Nog één keer omzien naar 2023 en daarna voluit voorwaarts. Want wie te lang achteromkijkt, stoot zijn hoofd aan de toekomst.
 • Chosen Gospel Choir

  Kerst met de Zandtovenaar

  Muziek met een boodschap, een energieke kerstviering met impact! Onder leiding van Vladimir Pairel slaat Chosen Gospel Choir voor deze kerstvoorstelling de handen ineen met Gert van de Vijver, de enige echte Zandtovenaar.
 • Rinus Gerritsen (Golden Earring)

  Iconic Albums Moontan

  Een unieke inkijk in het ontstaan van het legendarische Golden Earring album Moontan en de Amerikaanse droom van vier Haagse vrienden, door bassist Rinus Gerritsen.
 • Rudolph’s Bakery Live

  De Feestdagen!

  Laat je door Rudolph van Veen inspireren iets héérlijks op tafel te zetten tijdens de feestdagen. Een muzikale én geurende voorstelling vol kookdemo’s waar je gegarandeerd iets van opsteekt!
 • Info-uurtje nieuwe vrijwilligers

  Meld je aan en kom vrijblijvend langs!

  Ben je gek op theater? Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten? En heb je wat uurtjes over om 2 keer per maand te helpen bij een evenement of voorstelling? Dan voel je je ongetwijfeld thuis bij de vrijwillige Stadscrew! In dit Info-uurtje praten we je bij over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Kom vrijblijvend langs!   
 • Murder on the Orient Express

  Hét plot-twist moordmysterie

  Als er een moord wordt gepleegd aan boord van de Orient Express, begint de bloedstollende zoektocht naar de dader. Er telt maar één vraag: zit jij op het juiste spoor? Stap aan boord en beleef een avond vol intrige, spanning en onverwachte plot-twists, naar de moordmysterie van Agatha Christie.
 • Pietje Bell (6+)

  En de Bende van de Zwarte Hand

  Ga mee op avontuur met Pietje Bell en de bende van de Zwarte Hand! Laat je verwonderen door de musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je hart. Een feel-good familiemusical gebaseerd op de bekende klassieker van Chris van Abkoude.
 • Arjen Lubach

  Comedy Tour (try-out)

  Arjen Lubach zoekt een zaal vol proefkonijnen om ongegeneerd zijn nieuwe liedjes, grappen en gedachten op uit te proberen. Ruw en ongepolijst, maar gegarandeerd uniek en grappig.
 • Peppa Pig Live! (2+)

  Peppa op avontuur

  Peppa Pig en haar vriendjes bereiden zich voor op een spannende kampeertocht in het bos. Beleef een geweldig buitenavontuur vol zang, dans, spelletjes én varkentjeshumor! Tijdens de voorstelling kan je meezingen en -dansen met de allerleukste liedjes en je natuurlijk laten verrassen door de kleurrijke decors en het prachtige poppenspel.
 • Vlaardingen Eindejaarsshow

  Door de makers van Talk of the Town

  Een jaaroverzicht, maar dan anders. Niet een opsomming van gebeurtenissen, maar een antwoord op de vraag: wat voor impact had dit jaar op de Vlaardingse samenleving? Onder aanvoering van presentator Tjerk van der Ende wordt het jaar op een geheel eigen wijze samengevat. Dát is de Vlaardingen Eindejaarsshow van de makers van Talk of the Town!
 • Yoga in Concert

  Colors of Coldplay

  Yoga in Concert is een unieke beleving vol yoga én muziek. In dit concert komen yogahoudingen en de klanken van muziek en meditatie samen. Laat je meenemen op een unieke innerlijke reis en onthoud dat alles mogelijk is: actief meedoen of ontspannen achteroverleunen terwijl je luistert naar mooie muziek.
 • South African Road Trip

  ROOTS!

  Muziek recht uit het hart. Ga mee op een unieke reis door Zuid-Afrika en laat je onderdompelen in de rijke tradities van de prachtige Xhosa cultuur. 14 musici en dansers uit Kaapstad vertellen openhartig over het dagelijks leven én over de geschiedenis van Zuid-Afrika.
 • Dani Apeldoorn

  #EigenSchuld

  #EigenSchuld is een interactieve voorstelling voor hoopvolle denkers. Humor, spoken word en eerlijke gesprekken door de in Vlaardingen woonachtige oud-rapper Dani Apeldoorn.
 • Huub Stapel

  Alleen Familie

  De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde, keert terug met een hilarische, ontroerende en meeslepende voorstelling over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen: familie. Een vriendschap kun je beëindigen, een huwelijk ontbinden, maar familie blijft altijd.
 • Wannebiezz Kinderspel (4+)

  Een vrolijke, ondeugende kindervoorstelling voor de hele familie! 

  In een speciale familievoorstelling vol liedjes, spelletjes en activiteiten maken Rocco, Arie en Gilles er samen met de kids een hilarische show van!
 • Info-uurtje nieuwe vrijwilligers

  Meld je aan en kom vrijblijvend langs!

  Ben je gek op theater? Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten? En heb je wat uurtjes over om 2 keer per maand te helpen bij een evenement of voorstelling? Dan voel je je ongetwijfeld thuis bij de vrijwillige Stadscrew! In dit Info-uurtje praten we je bij over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Kom vrijblijvend langs!   
 • Kim Schuddeboom

  Ongeschreven

  Een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd. Voor sommige mensen niet herkenbaar, maar dat geeft niet. Uit ervaring weet Kim dat je prima kunt functioneren in een omgeving waar je de mensen niet begrijpt. En dat gunt ze iedereen; waarom zou je proberen anderen te begrijpen als je zelf werkelijk geen idee hebt?
 • Richard Groenendijk - UITVERKOCHT

  Voor iedereen beter (reprise)

  Wegens aanhoudend succes is Richard Groenendijk nógmaals in een aantal geselecteerde theaters met ‘Voor iedereen beter’ in het land te zien. Een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn.
 • Rayen Panday

  Karma - Onderdeel van het Nationaal Theaterweekend

  Je verdiende loon krijgen is iets wat we altijd bij een ander gebruiken, vrijwel nooit bij onszelf. Karma kennen we toe aan het universum maar we beslissen zelf waar, wanneer en vooral bij wie. Een voorstelling vol verhalen, comedy, actualiteiten en muziek. Geen dans. Wáárschijnlijk geen dans. Dat hangt toch een beetje van je karma af…
 • Wie is er bang voor Virginia Woolf?

  Onderdeel van het Nationaal Theaterweekend

  Twee koppels beleven een met drank doordrenkte nacht vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender brengen de toneelklassieker van Edward Albee tot leven en drijven elkaar tot het uiterste met vileine humor en zwartgallig drama.
 • Willem Junior (8+)

  Onderdeel van het Nationaal Theaterweekend

  Twee nieuwsgierige jongens reizen via een magische app terug in de tijd, ze ontmoeten de jonge Willem van Oranje en ontrafelen de mysteries rondom deze “Grootste Nederlander Aller Tijden”. Waar we allemaal ooit van gehoord hebben, maar waar we eigenlijk niet zo heel veel van weten.
 • Teun van den Elzen

  Meer kan ik er niet over zeggen

  Seks en politiek. Vooral politiek. Het vertrouwen in de overheid is historisch laag, en dat is volgens Teun volkomen terecht. Dus heeft hij eigenlijk maar één vraag: wat als we Nederland opnieuw mochten inrichten? Bewapend met vlijmscherpe grappen gaat hij samen met zijn publiek op zoek naar het antwoord.
 • Omdenken

  Zoals verwacht loopt alles anders

  De zon scheen en je fiets werd gestolen, of erger nog, de zon scheen en je partner werd hopeloos verliefd op een ander! Waarom lopen dingen vaak zo anders dan we zouden willen? Verwacht een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen.
 • Piaf

  Een nieuwe Nederlandse musical over het leven én de dood van een legende

  Vandaag de dag wordt het indrukwekkende repertoire van Edith Piaf nog steeds geluisterd en gezongen. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek gaat deze musical over het leven én de dood van de fenomenale “kleine mus”, gespeeld door Suzan Seegers. Wie was ze en wat laat ze achter?
 • Roué Verveer

  Gewoon Roué

  Dit theaterseizoen speelt Roué Verveer alweer zijn 10e voorstelling! Met zijn charme verovert Roué al jarenlang de harten van het Nederlandse publiek. Ook deze voorstelling bevat (zoals altijd) een stortvloed aan zelfreflectie, hilariteit en zelfspot; een avondje Gewoon Roué!
 • Cesar Zuiderwijk

  De naakte waarheid

  Van een allereerste drumstel van augurkblikken tot het meest recente showdrumstel met de nodige gadgets, Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) heeft een hoop te vertellen en te laten zien!
 • Tis Hier Geen Hotel 2

  Met Dianne Liesker, Ellen Dikker & Hanneke Drenth

  Nóg meer gesmijt met deuren, hopeloos bankhangen en lege verpakkingen in de koelkast; welkom bij Tis Hier Geen Hotel 2. Ellen Dikker, Hanneke Drenth en Dianne Liesker laten zien wat er gebeurt als pubers jouw huis als hotel beschouwen en waarom het dan in een permanente staat van chaos verkeert.
 • Info-uurtje nieuwe vrijwilligers

  Meld je aan en kom vrijblijvend langs!

  Ben je gek op theater? Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten? En heb je wat uurtjes over om 2 keer per maand te helpen bij een evenement of voorstelling? Dan voel je je ongetwijfeld thuis bij de vrijwillige Stadscrew! In dit Info-uurtje praten we je bij over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Kom vrijblijvend langs!   
 • Marjolijn van Kooten

  Hoe vind je het zelf gaan?

  Wegens aanhoudend psychisch herstel komt Marjolijn van Kooten eindelijk toe aan problemen die níet in de DSM-5 staan. Hoe accepteer je jezelf, ondanks je chagrijn, overgewicht, besluiteloosheid, geklaag en verwrongen zelfbeeld? In de voorstelling móet er maar één ding: humor. Het liefst een beetje zwarte. Samen met mooie liedjes.
 • Charl Delemarre

  Charl zingt Shaffy

  Prijswinnend singer-songwriter Charl Delemarre gebruikt zijn talent om een ode te brengen aan de legendarische Nederlandse componist, liedjesschrijver en acteur Ramses Shaffy. Want het repertoire van Shaffy verdient het om te blijven worden gespeeld!
 • Juf Roos (2+)

  Een partijtje voor Gijs

  Juf Roos maakt samen met Gijs een muzikale reis langs alle plekken waar de verjaardag van Gijs wordt gevierd. Ze komen in spannende situaties terecht en hebben jouw hulp nodig om dit avontuur tot een goed einde te brengen!
 • PECH (8+)

  How to beat an unfair game

  In de stad van Saar worden dagelijks zakken vol tastbare pech rondgebracht. Maar waarom krijgt de een veel meer dan de ander? PECH is een magisch-realistische familievoorstelling over een moedig meisje dat het heft in eigen handen neemt en het gevecht aangaat met het systeem dat haar leven bepaalt. De vinger wordt op de zere plek gelegd van kansenongelijkheid, armoede én een kloof die steeds groter wordt.
 • Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

  BloodBitches

  Neerlands Hoop winnares Nina de la Parra verdiept zich samen met topsaxofoniste Sanne Landvreugd in hun gezamenlijke, bloederige afkomst. Vrouw, Surinaams, slavernij, trauma, racisme en schuld. Twee powerhouses met unieke karakters!
 • Sonny Boy

  Gebaseerd op de bestseller van Annejet van der Zijl

  In Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl tot leven door de ogen van hun zoon. Op zijn 37ste probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen.
 • Koffie met de Stadsvrienden

  Alleen naar het theater? Geen probleem!

  De Stadsvrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de Stadsvrienden is er altijd wel iemand die mee kan! Meld je nú aan voor het gratis toegankelijke koffiemomentje.
 • The Freddie Mercury Story

  Crazy Little Things

  In The Freddie Mercury Story staat alles in het teken van de ongelooflijke songs die de in Zanzibar geboren superster Freddie Mercury tijdens zijn leven maakte. De muziek, die door de zevenmanformatie met zanger Marijn Geluk als frontman wordt gespeeld is een heuze Queen sensatie!
 • Hans Dorrestijn

  ’t Houdt een keer op

  Cabaretier, schrijver én natuurfanaat Hans Dorrestijn presenteert 't Houdt een keer op. Een voorstelling is een gezellige mix van kleine en grote rampspoed: de aftakeling, het verlies van vrienden en collega’s, digitale vervreemding, de stijgende temperaturen en het menselijk teveel.
 • Francis van Broekhuizen en Gregor Bak

  Schandalig mooie opera!

  Francis van Broekhuizen en Gregor Bak zijn terug met een gloednieuwe operavoorstelling: Schandalig mooie opera! Na de succesvolle tournee met de voorstelling Bij twijfel hard zingen, kon een tweede voorstelling niet uitblijven. Een leerzame en gezellige avond vol humor en prachtige muziek van onder andere Verdi, Puccini en Mozart.
 • Nabil

  Nee, precies daarom

  Na drie succesvolle theatertournees, zijn deelname aan Wie Is De Mol 2023 en Alles is Muziek, is het voor Nabil tijd voor een gloednieuw, vierde programma. Maar hij vraagt zichzelf wel af of we ondertussen niet zijn uitgepraat...?
 • Motherland - Katinka Strikes Back

  Met Jip Smit, Dorien van Gent en Teun Donders

  Jip Smit neemt je na het succes van de voorstelling Motherland (winnaar Best of Fringe Award 2020) wederom mee naar een magische wereld, waarin we de queeste volgen van heldin Katinka. Een fantasy sequel, waar Game of Thrones en The Office elkaar ontmoeten.
 • Andries Tunru

  Marmer

  Net als Michelango beitelt Andries Tunru blijmoedig en voortvarend weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Alleen gebruikt hij andere gereedschappen: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.
 • Ocobar

  Forever Clapton!

  Een muzikaal verjaardagscadeau voor de legendarische gitarist en zanger Eric Clapton, die in 2025 80 jaar wordt. In Forever Clapton vieren de heren van Ocobar (allen enorme liefhebbers van Claptons muziek) alle muzikale hoogtepunten uit zijn bewogen leven.
 • Hé, wie zit er op de WC? (2+)

  Naar het gelijknamige populaire prentenboek van Harmen van Straaten

  De hilarische prentenboeken ‘Hé, wie zit er op de wc?’ en ‘Retteketet! We gaan nog niet naar bed!’ van Harmen van Straaten komen tot leven. Twee boeken vol humor waarin een jongetje je meeneemt in zijn wereld van knuffels, die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven.
 • Het inspiratiecollege verleuken

  Voor leuker werken en meer plezier

  Beter leidt bijna nooit tot leuker, leuker bijna altijd tot beter! Klanthousiasme- en Verleuken expert Feike Cats (geboren en getogen in Vlaardingen) deelt, met zijn humor en eenvoud, tips om altijd meer plezier te hebben. Met alle positieve gevolgen van dien.
 • Info-uurtje nieuwe vrijwilligers

  Meld je aan en kom vrijblijvend langs!

  Ben je gek op theater? Heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten? En heb je wat uurtjes over om 2 keer per maand te helpen bij een evenement of voorstelling? Dan voel je je ongetwijfeld thuis bij de vrijwillige Stadscrew! In dit Info-uurtje praten we je bij over de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk. Kom vrijblijvend langs!   
 • Holland Dance Festival

  Talent on the Move 2024

  Met trots laat Holland Dance Festival het Nederlandse publiek kennismaken de virtuoze en veelzijdige danstalenten van Codarts Rotterdam. Passie spat van het podium af tijdens de voorstelling Talent on the Move 2024, een aanstekelijke en hartverwarmende voorstelling waarbij het lijkt alsof er geen einde komt aan de energie van de dansers.
 • Zelensky hier

  Door Patrick Nederkoorn, Arjen Arnoldussen en De Spelersfederatie

  Een nieuwe, en bovendien de eerste, voorstelling over het leven van Volodomyr Zelensky, de man die acteur, auteur en komiek was voordat hij president van Oekraïne werd.
 • Eric Vloeimans, Kinan Azmeh en Jeroen van Vliet

  Blow the wind easterly

  Eric Vloeimans, Kinan Azmeh en Jeroen van Vliet komen met nieuw repertoire en nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis naar verre eindes en magische verrassingen.
 • Javier Guzman

  Laatste Wissel

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. (Aldus Javier)
 • Mees Kees (8+)

  Op Kamp

  Mees Kees gaat met zijn klas op kamp naar de duinen. Pak je tent in en neem je tandenborstel mee, want je mag mee! Ondanks het werkplan van mevrouw Dreus weten we één ding zeker: met Mees Kees erbij wordt het hoe dan ook een groot avontuur!
 • Herman

  Stefan de Walle en Eva van der Gucht e.a.

  Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Het overkomt Herman. En ondanks (of liever dankzij!) alle tegenslag groeit hij uit tot een véél leuker mens. Een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk, door o.a. topacteurs Stefan de Walle en Eva van der Gucht.
 • 3JS en Red Limo Quartet

  Hollandse Meesters

  Een bijzonder mooie samenwerking tussen de 3JS en het Red Limo Quartet. De Nederlandstalige, vaak folk-achtige muziek van de 3JS leent zich uitstekend voor de prachtige strijkersarrangementen van dit strijkkwartet onder leiding van cellist en arrangeur Jonas Pap.
 • Zin in Zappelin LIVE (3+)

  Fenna Ramos komt naar het theater en beleeft een avontuur in haar bekende zappelin.

  Fenna Ramos komt met het TV- en online programma ‘Zin in Zappelin’ naar de theaters. Ze beleeft een dag uit haar leven, samen met Zappie, buren en vrienden. Alle vaste rubrieken komen langs en natuurlijk worden de grootste Zin in Zappelin-hits gedanst en gezongen.
 • Jochem Myjer - UITVERKOCHT

  Net alsof (try-out)

  Na ruim 4 jaar afwezigheid staat Jochem Myjer te popelen om zijn achtste soloprogramma te spelen!
 • Spinvis & Saartje Van Camp

  Neveldieren

  Spinvis en Saartje Van Camp wekken de mythologische neveldieren tot leven in de wereld van nu. Ergens tussen waan en werkelijkheid fluisteren en zingen deze eeuwenoude wezens ons toe. Wat drijft hen en waarom zijn ze nog hier? Neveldieren is een muzikale voorstelling met veel bekende én nieuwe Spinvisliedjes.
 • Thalita in Concert

  Diamond Jubilee

  De Showbrassband bestaat dit jaar 60 jaar! Als aftrap van dit jubileumjaar geeft Thalita een groots concert. Showbrassband Thalita én Thalita Extra zullen met ruim 50 enthousiaste muzikanten het podium betreden.
 • TOP Vrouwen

  Vriendinnencomedy met ups en downs!

  TOP Vrouwen is een humoristische en herkenbare vriendinnencomedy met ups en downs, avontuur en (om eerlijk te zijn) flink wat moodswings. Tanja Jess, Rian Gerritsen en Sandra Mattie spelen drie hartsvriendinnen van middelbare leeftijd die samen een berg beklimmen ter ere van hun overleden vriendin. Van de makers van Huisvrouwen Bestaan Niet en Opvliegers.
 • The Billy Joel Experience

  The Album Tour

  Bekend van het SBS6-programma The Tribute: Battle of the Bands. Bij deze show bepaal jij zelf de setlist door op je favoriete Billy Joel nummers te stemmen. Dat klinkt als muziek in de oren toch? The Billy Joel Experience staat onder leiding van de veelgeprezen Alexander Broussard, bekend van o.a. Najib Amhali en Crazy Pianos.
 • Checkpoint Theater (6+)

  Het dak er af!

  De nieuwste theatershow uit de Checkpoint reeks vol spektakel, plezier, idiote proeven en interactie. Je wordt meegenomen in de wereld van ontploffingen, schietende knakworsten, met elektromagneten lopen over het plafond en kinderen die mogen proberen te vliegen met een zelfbouw-jetpack.
 • Tineke Schouten

  De Schouten Schoenen Aan

  Tineke Schouten heeft nog volop energie voor haar 26ste theatershow en trekt de stoute schoenen aan! Ze verschuilt zich niet meer alleen achter een kostuum, maar gaat met de billen bloot. Tijd om Tineke zelf op het toneel te tonen. Want hoe hang je de slingers op als de wereld op zijn kop staat?
 • De Joardy Show

  Jim Deddes

  De Joardy Show met Jim Deddes is een sketchvolle theatershow waarin Jim het volledige JOARDY-universum tot leven brengt. Een avond met de hits en ongefilterd privémateriaal van Jim en meerdere comedyworkshops van Oscar Aerts (GTST). Dit zijn de perfecte ingrediënten voor een fantastische en komische avond!
 • Fien & Teun de Musical (2+)

  Bonte avond op de boerderij

  Fien en Teun de Musical is een leuke en interactieve voorstelling over het liefste boertje en boerinnetje Fien en Teun! Zij zullen er tijdens de familievoorstelling Fien & Teun – Bonte avond op de boerderij een écht Hollands feestje maken. De muzikale voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
 • George en Eran Producties & Club Classique

  LEVEN

  Jeugdvrienden Adam en George vertellen over hun bijzondere vriendschap met Roos een meisje dat ze onverwacht tijdens een treinreis ontmoeten. Maar wanneer hun reis een plotselinge wending neemt waardoor ze elkaar dreigen te verliezen moeten ze zich opnieuw verhouden tot elkaar, het leven en het verlies dat het met zich meedraagt.
 • Blauwe Vinkjes

  Disclaimer

  In DISCLAIMER spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten.
 • Dilana Smith

  Legendary Women of Rock

  Dilana Smith kruipt in de huid van rocklegendes als Tina Turner, Janis Joplin en Adele, waarin ze losgaat met alles wat ze heeft: een krachtige, bezielde soul- en rockstem. Dilana ontroert, verleidt en schudt wakker. Ze is een magneet: aan het einde van de avond houdt iedereen van haar.
 • De Magische Kast (4+)

  Met Nederlands kampioen jongleren Huub Cooijmans

  In De Magische Kast heeft Huub een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal! Maar de kast heeft iets geks. Wat is er met de kast aan de hand? Hij lijkt wel betoverd!
 • Ernst Jansz met Band

  Ernst Jansz 75

  Ernst Jansz is na zijn hippieperiode met CCC Inc. en het succes van het door hem opgerichte Doe Maar solo gegaan. Ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag verzamelde hij niet alleen zijn mooiste liedjes, maar er gaan ook geruchten dat er een nieuw boek en een nieuw album zullen verschijnen. Dus, wie weet…
 • Jay Francis

  Catastrofe

  Jay Francis is een tikkeltje grofgebekt, neemt geen blad voor de mond, maar heeft een goede kijk op het leven. Zijn drijfveer is positiviteit verspreiden in een nogal negatieve wereld. Gewapend met humor, inspiratie en aspiratie zorgt hij ervoor dat iedereen lacht, want dan lacht Jay ook.
 • Kees van Amstel

  Vluchtweg altijd vrijhouden

  Waarom vluchten we toch zo graag? Kees van Amstel vlucht ook graag, maar dan wel voor zijn plezier in plaats van verantwoordelijkheden of stress. Want je kan van iedere situatie iets komisch maken. Kees houdt z’n vluchtweg altijd vrij, of zoals hij noemt: reizen. Reizen naar gewone en ongewone werelden.
 • Alex Roeka

  Nachtcafé

  Treed binnen, vrienden, in het nachtcafé, Waar Roeka achter de bar staat en u laat proeven van exquise dranken, die onverwachte landschappen en verrassende vergezichten aan uw geestesoog voorbij doen glijden.
 • Fleetwood Mac - The Incredible Story

  The Cosmic Carnival

  The Cosmic Carnival neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis in het wondere universum van de legendarische band Fleetwood Mac.
 • Belle Perez

  Diferente

  Belle Perez heeft slechts een paar noten nodig, gecombineerd met haar unieke stemgeluid om haar publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. In haar nieuwe theatertournee brengt ze niet alleen haar grootste hits, maar hoor je voor het eerst ook enkele liedjes uit haar deelname aan ‘Beste Zangers’.
 • Buddy Vedder & A Perfect Combination

  The Legends we’ve lost

  Buddy Vedder & A Perfect Combination nemen je mee op een reis terug naar de jaren ‘70 en ’80 en eren de helden die door hun muziek onsterfelijk zijn geworden. Van Hotel California tot Purple Rain en van Boogie Wonderland tot Beat It. Met live band onder leiding van Danny Sahupala wordt stilzitten onmogelijk.
 • Rust en Vreugd

  De opvolger van Hendrik Groen

  Emma (Doris Baaten) besluit na de dood van haar man een tuinhuisje te onderhouden. Een tenenkrommend grappige muzikale voorstelling van de schrijver van Hendrik Groen, waarbij maatschappelijke kwesties op humoristische wijze worden belicht.