gehoorzaal

De Stadskaravaan komt eraan!

In 2023 viert Vlaardingen 750 jaar stadsrechten. Om heel de stad dit feest mee te laten vieren trekt de Stadskaravaan langs zes wijken in Vlaardingen met een reizend festival vol muziek, theater, kunst, dans, eten, drinken en veel meer. Bekijk hieronder waar & wanneer de Stadskaravaan bij jou langskomt!

De organisatie van de Stadskaravaan bestaat uit de Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek, Wij de Westwijk, KADE40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan, Minters en Stichting Antipesto.

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen, Stichting Samenwerking, UN1EK, DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds en het Oranje Fonds.

Waar & Wanneer
Alle datums op een rijtje voor in de agenda
De Stadskaravaan festivals vinden plaats op:
Op zaterdag 15 april vond het eerste Stadskaravaan festival plaats in winkelcentrum Holierhoek (Reigerlaan). Klik hieronder voor de foto's.
Zaterdag 15 april
Bekijk de foto's
Op zaterdag 6 mei werd het grasveld rondom Wijkcentrum West omgetoverd tot festivallocatie voor de Stadskaravaan in de Westwijk (Zuidbuurt). Bekijk hier de foto's.
Zaterdag 6 mei
Bekijk de foto's
Op zaterdag 10 juni straalde het Van Hogendorpkwartier met fantastische optredens, workshops, eten en drinken. Een dag vol hoogtepunten.
Zaterdag 10 juni
Bekijk de foto's
Op zaterdag 26 augustus was het één en al gezelligheid op het Mendelssohnplein in de VOP bij de vierde editie van de Stadskaravaan.
Zaterdag 26 augustus
Bekijk de foto's
Winkelcentrum De Loper was op zaterdag 16 september de gezelligste plek in Vlaardingen met een drukbezochte editie van het festival.
Zaterdag 16 september
Bekijk de foto's
De laatste editie van het Stadskaravaan festival (voor dit jaar) vond op zaterdag 14 oktober plaats op het Erasmusplein. Bekijk snel de foto's van deze feestelijke middag.
Zaterdag 14 oktober
Bekijk de foto's
Op deze zondagmiddag vieren we het eerste jaar van de Stadskaravaan met een speciale binnen-editie in de Stadsgehoorzaal. O.a. Numidia, TESSA., de Apennoten Sintshow en Musa zullen op het podium te zien zijn.
Zondag 3 december
13:00 tot 17:00 uur
Partners & Fondsen
De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door medewerking en bijdragen van onze partners en fondsen.
De Kroepoekfabriek is het poppodium in Vlaardingen, voor liefhebbers van live muziek. Concerten, DJ's, hiphop, stand-up comedy en workshops. Landelijke artiesten én regionale helden!
De Kroepoekfabriek
KADE40 is hét knooppunt voor Kunst en Cultuur in Vlaardingen met hun brede aanbod aan workshops, cursussen, kunsteducatie, evenementen en veel meer. KADE40 is er voor iedereen. Voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Wat kom jij doen?
KADE40
In de dynamische, verstedelijkte Waterwegregio is Museum Vlaardingen een bruisend en ondernemend stadsmuseum, waar de historische, actuele en toekomstige ontwikkelingen van Vlaardingen centraal staan. In Museum Vlaardingen ontdek je waarom Vlaardingen veel meer is dan alleen een stand aan het water.
Museum Vlaardingen
De Bibliotheek de Plataan de plek is om jezelf te ontwikkelen. De Bibliotheek is een bruisende plek voor iedereen die zijn nieuwsgierigheid wil laten voeden of geprikkeld wil worden op het gebied van mediawijsheid, het stimuleren en bevorderen van leesplezier en de bestrijding van laaggeletterdheid.
De Bibliotheek de Plataan
Minters ondersteunt burgers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zodat zij voor zichzelf kansen kunnen creëren om een gelukkiger en evenwichtiger leven te leiden. Zij kennen de stad als geen ander
Minters
Wij de Westwijk zet zich in voor de Westwijk in Vlaardingen. Samen maken zij de wijk mooier door verbinding te zoeken, vragen te beantwoorden en in gesprek te gaan met bewoners. Hun aanpak behoort tot Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid.
Wij de Westwijk
Stichting Antipesto heeft er zin in om met de Stadskaravaan een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren in de stad.
Stichting Antipesto
Vlaardingen 750 viert in 2023 750 jaar stadsrechten in Vlaardingen. Om het jubileum voor iedere Vlaardinger een mooie belevenis te maken organiseren en steunen zij diverse projecten, waaronder de Stadskaravaan.
Vlaardingen 750
Voor de Stadskaravaan werken wij nauw samen met Gemeente Vlaardingen.
Gemeente Vlaardingen
Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. steunt maatschappelijke projecten in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis van organisaties die de samenleving beter en mooier willen maken.
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.
Stichting Jan Anderson & Rita Boon steunt maatschappelijke initiatieven in Vlaardingen. Hierbij hebben ze altijd als centraal doel: geef Vlaardingen kleur.
Stichting Jan Anderson en Rita Boon
De ondernemers van winkelcentrum De Loper dragen de Stadskaravaan een warm hart toe en kijken uit naar verbinding in de stad.
Winkelcentrum De Loper
De ondernemers van GGO Vlaardingen Holy dragen de Stadskaravaan een warm hart toe en kijken uit naar verbinding in de stad.
GGO Vlaardingen Holy
Waterweg Wonen werkt met KOMPASSIE samen aan woongeluk in Vlaardingen en werkt mee aan buurten waar iedereen er mag zijn en mensen - met al hun verschillen – prettig samenleven.
Waterweg Wonen
Woningstichting Samenwerking gaat via de Stadskaravaan graag in gesprek met bewoners van de Vlaardingse wijken.
Woningstichting Samenwerking
UN1EK zorgt ervoor dat de bezoekers van de Stadskaravaan prachtig versierd worden met de leukste schmink.
UN1EK Onderwijs en Opvang
Het taalcentrum van VluchtelingenWerk Nederland besteed uitgebreide aandacht aan de Stadskaravaan. Dit project is de ideale manier om mensen met een grote diversiteit aan achtergronden bij elkaar te brengen.
Taalcentrum VluchtelingenWerk
Van Mossel Dorzo helpt de Stadskaravaan graag om van A naar B te trekken en is daardoor een trotse sponsor.
Van Mossel Dorzo
Logistiek dienstverlener DFDS Seaways, het grootste scheepvaartbedrijf van Noord-Europa met een terminal in Vlaardingen, werken met ons samen om theater(bezoek) mogelijk te maken voor iedereen.
DFDS
VSBfonds ondersteunt culturele organisaties die ervoor zorgen dat iedereen in Nederland kan, mag en wil meedoen aan kunst en cultuur.
VSB Fonds
De missie van het Fonds voor Cultuurparticipatie is om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Ze dragen bij aan gelijke kansen voor verschillende cultuurmakers, vormen van cultuur, manieren van maken en samenwerken. Zodat iedereen zich welkom voelt om mee te maken en te doen.
Fonds voor Cultuurparticipatie
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is het begon van iets moois. Als je mensen, dromen en werelden samenbrengt, komt cultuur tot leven.
Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Havenomgevingsfonds wordt gebruikt om projecten gericht op de verbetering van de leefomgevingskwaliteit te stimuleren.
Havenomgevingsfonds
Het Oranje Fonds is er om mensen die om welke reden dan ook (tijdelijk) niet mee kunnen doen in de samenleving en initiatieven die zich voor hen inzetten te versterken en verbinden.
Oranje Fonds