programma

Nieuwsoverzicht

 • Start kaartverkoop 120 nieuwe shows en brochure vers van de pers!

  Op donderdag 25 april om stipt 10:00 uur start (zowel online, als telefonisch en bij de Theaterkassa) de kaartverkoop van de ruim 120 theatervoorstellingen die seizoen 24/25 rijk gaat zijn. Natuurlijk hoort hier ook de lancering van een prachtige, kleurrijke brochure bij, om lekker doorheen te bladeren en om favorieten in aan te vinken!
 • De Stadskaravaan genomineerd voor Nationale Evenementenprijzen

  Het reizende festival de Stadskaravaan is genomineerd voor de Nationale Evenementenprijzen in de categorie Event Impact Award. In 2023 deed het festival, georganiseerd door de Stadsgehoorzaal en haar cultuurcollega’s, zes wijken in Vlaardingen aan om 750 jaar stadsrechten te vieren. Iedere editie werd in nauw overleg met de wijk samengesteld, met als resultaat zes unieke Vlaardingse feesten. De Stadsgehoorzaal is vereerd met de erkenning door deze nominatie.
 • Stadsgehoorzaal programmeert in het kader van de Geuzenmaand

  In maart staat Vlaardingen traditiegetrouw stil bij het verzet van de Geuzen tijdens WOII. Rondom de uitreiking van de Geuzenpenning worden door cultuurspelers uit de stad activiteiten georganiseerd die de betekenis ervan versterken. In de Stadsgehoorzaal zijn dit Sonny Boy (vr. 1 maart) en Zelensky hier (vr. 22 maart).
 • Stadsgehoorzaal doneert theaterlampen aan andere makers

  Eind februari maakt de Stadsgehoorzaal een grote stap op het gebied van duurzaamheid. Alle theaterlampen van de Harmonie worden volledig vervangen voor ledverlichting. Omdat het theater weggooien zonde vindt, bieden ze de oude lampen graag gratis aan aan Vlaardingse verenigingen, makers, podia, scholen of maatschappelijke organisaties.
 • De Stadskaravaan rijdt door in 2024

  Voor de Stadsgehoorzaal was dit festival een langgekoesterde droom die uitkwam, omdat het theater nu naar het publiek toe kwam in plaats van andersom. Deze droom is nog niet voorbij, want de Stadskaravaan komt terug in 2024.
 • Te koop: unieke theaterstoelen

  Haal een stukje theatergeschiedenis in huis! Na jarenlang trouwe dienst bij honderden theatervoorstellingen is het voor twee iconische setjes van drie gele theaterstoelen tijd voor een welverdiend pensioen. Ben jij de perfecte nieuwe eigenaar? Of heb je eerst nog wat vragen? Laat het ons per mail weten!