programma

Wat wil je zien?

Genres
Datum

Je hebt gezocht op: Toneel

Vind je het lastig om te kiezen? Krijg hier persoonlijk theateradvies!

Het programma van theaterseizoen 24/25 bestaat uit maar liefst 120 fantastische, uiteenlopende voorstellingen. Heb jij al lekker door onze theaterbrochure gebladerd of door het programma op onze website zitten scrollen, maar kun je maar níet kiezen tussen al die te gekke shows? Wij helpen je graag een handje door de voorstellingen die perfect bij jou passen op een rijtje te zetten!
 • Waterlanders

  Een modern polderdrama (try-out)

  Waterlanders, met in de hoofdrollen topacteurs Randy Fokke, Paul R. Kooij en Jip Smit, is een messcherp polderdrama dat kijkt als een spannende serie. De toneelvoorstelling toont op herkenbare wijze hoe verschillende generaties binnen een familie omgaan met een wereld waarin het water oprukt.
 • Good Boy

  Jürgen Theuns & Valentijn Banga

  Een hedendaags en autobiografisch coming of age verhaal, gespeeld door acteurs Jürgen Theuns en Valentijn Banga, rondom gender, seksuele voorkeur en identiteit. De voorstelling maakt invoelbaar hoe het is om ‘anders’ te zijn, is tegelijkertijd een hart onder de riem voor hen die dat zijn én een steun in de rug voor hen die voor deze mensen op willen komen.
 • Een Flinke Linkse Vrouw

  Geschreven door Aaf Brandt Corstius

  Dit komische toneelstuk zit vol geestige dialogen tussen twee eigenzinnige en totaal verschillende karakters. Margje (Linda Møller) haalt een uitdagend project in huis: Jan (Casper van Bohemen). Maar is deze straatkrantverkoper wel zo oprecht en is gutmensch Margje wel zo onbaatzuchtig als zij zich voordoet?
 • Agatha Christie's Murder on the Nile

  De ultieme whodunit!

  Stap aan boord van een romantische cruise over de schilderachtige Nijl, die verandert in een nachtmerrie. In het holst van de nacht klinkt een schot, gevolgd door de vondst van een levenloos lichaam. Alle passagiers staan op scherp en vanaf dat moment is niemand meer onschuldig in dit moordmysterie georkestreerd door de Grand Dame of Suspense.
 • Toneelgroep ONI

  Een rondje balkon voor meneer

  Met deze klucht staat Toneelgroep ONI wederom garant voor een hilarische avond. Laat je meevoeren naar een hotel waar van alles gebeurt tijdens deze bijna klassiek geschreven avond vol grappen en verwarrende situaties.
 • Fred Delfgaauw

  Broos

  Een liefdevol eerbetoon aan hen die onvermoeibaar en vaak ondergewaardeerd zorg bieden aan oudere mensen. Broos toont de breekbaarheid van zorg in de verhalen van kleurrijke personages die tot leven gewekt worden door meesterverteller Fred Delfgaauw. Hij sprak hiervoor met bewoners van zorginstellingen, zorgpersoneel, vrijwilligers en mantelzorgers.
 • De Aanslag

  Met o.a. Leendert de Ridder en Henriëtte Tol

  De toneelbewerking van Harry Mulisch' bestseller De Aanslag is én blijft een absolute must-see, ook 80 jaar na de bevrijding. Een indringend en spannend verhaal over schuld, verantwoordelijkheid en de impact van oorlogsherinneringen. Het verhaal heeft niets aan zeggingskracht verloren, de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en is ook anno nu niet vanzelfsprekend.
 • Nieuwe Buren

  Naar de literaire thriller van Saskia Noort

  Na een zware periode betrekken Eva en Peter – zonder al te veel enthousiasme – hun pas opgeleverde villa in een nieuwbouwwijk. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef en Rebecca. De echtparen lijken het perfecte leven en een gelukkig huwelijk te hebben, of dat ook daadwerkelijk het geval is…