programma

Wat wil je zien?

Genres
Datum

Je hebt gezocht op: Theatercollege

Blader door de Theateragenda

Vol trots presenteren wij de 120 voorstellingen die wij in seizoen 24/25 voor jou in petto hebben. Blader door de kersverse (digitale) theaterbrochure of vraag er één aan en vul jouw theateragenda!
 • Ray Klaassens

  Groeipijn

  Voormalig officier binnen de Nederlandse Special Forces Ray Klaassens deelt in dit inspirerende en prikkelende theatercollege alle ins & outs van het traject en de lange weg die hij zelf heeft afgelegd. Een verhaal over moeite doen, resultaten boeken en zelfreflectie. Een verhaal voor iedereen, want ‘Als ik het kan, kun jij het zeker!’, aldus Ray.
 • Veldheren Live

  Peter van Uhm en Mart de Kruif

  In navolging van de succesvolle podcast Veldheren presenteren Nederlands belangrijkste generaals buiten dienst Peter van Uhm en Mart de Kruif, samen met journalist Jos de Groot, het allereerste militaire theatercollege. Dichterbij de frontlinie kom je niet!
 • Richard de Leth

  OERsterk theatertOER

  Hoe komt het dat we de handleiding van onze mobiele telefoon beter kennen dan die van ons eigen lichaam? Hierdoor wordt de moderne mens steeds dikker, zieker en zwakker. Drs. Richard de Leth verruilt zijn witte jas voor de microfoon en deelt zijn gezondheidskennis in de OERsterk theaterTOER.
 • Lale Gül

  Ik ben vrij

  Drie jaar na haar veelbesproken debuutroman Ik ga leven, over haar jeugd in een strenggelovig moslimgezin blikt schrijver en columnist Lale Gül tijdens het theatercollege Ik ben vrij terug op de eerste jaren van haar nieuwe leven. Naast succes, prijzen, steun, nieuwe ontmoetingen en vooral vrijheid bracht dit nieuwe leven ook bedreigingen en afkeer met zich mee. Was die hoge prijs het waard?
 • Arnout Van den Bossche

  Coach

  Iedereen heeft het er maar druk mee: werken aan jezelf. Ieder aspect van onze identiteit heeft speciale aandacht nodig. Sommigen reizen hiervoor af naar Azië, anderen schakelen een zelfverklaarde coach in óf nemen deze rol zelf aan. Met al die coaches zie je door de bomen het bos niet meer. Er is behoefte aan een coach die ons de weg wijst in de wildgroei van coaches. Dit is de cue voor Arnout.
 • Bakker & Bakker

  Ben je bezopen?

  Een doseerprobleem, een slecht rempedaal, een gelegenheidsgebruiker, een feestbeest: verzachtende termen voor verslaving zijn er genoeg. Bram en Fimme Bakker verkennen verslaving in al haar gedaanten. Open en eerlijk, zonder franje. Liever een harde maar rake grap, dan een ritueel dansje om de hete brei. Dát hebben vader en zoon lang genoeg gedaan.