nieuws

Onderwijs en theater versterken elkaar

Theater verwelkomt SIKO met open armen!

Dit najaar is de Stadsgehoorzaal het tweede huis van de regionale onderwijsgroep voor primair onderwijs SIKO. De twee maatschappelijke partners zitten samen vol plannen over wat het theater voor het onderwijs kan betekenen en andersom.

Zo wordt er nagedacht hoe de klassen door het jaar heen meer gebruik kunnen maken van de magie en de techniek van het toneel en komen de leerkrachten en directies dikwijls in levende lijve, op 1,5 meter afstand, bij elkaar in het theater om de onderwijskoers goed te laten verlopen. Denk aan de eindmusicals, vieringen, vergaderingen en kennisdeling. Op dit moment staan er al 28 bijeenkomsten op de planning.

Bestuurder van SIKO Annet Dries dacht aan het theater na de diverse oproepen van het theater om gebruik te maken van de grote ruimtes en daarmee de Stadsgehoorzaal door zwaar weer te helpen. Het team van het theater is erg blij met deze samenwerking. Niet alleen om de financiële steun, maar ook omdat vanaf het eerste moment de samenwerking dieper gaat en we echt samen zoeken hoe het onderwijs en cultuur elkaar kunnen versterken, ook inhoudelijk. Dries: “Samen kijken we uit naar al het moois dat hieruit kan komen!”