Spreekuren voor de Coronacheck-app

in Bibliotheek de Plataan (Waalstraat 100)

Vanaf zaterdag 25 september is het voor een aantal locaties nodig om een coronabewijs te laten zien. Dit kan via een app op je telefoon. Maar niet iedereen begrijpt meteen hoe deze app werkt. Zowel bij de gemeente als bij instellingen als de Stadsgehoorzaal komen daar signalen over binnen. Daarom organiseren gemeente Vlaardingen en Bibliotheek de Plataan spreekuren om mensen hierbij te helpen. Ook voor het aanvragen van een DigiD kan je bij de Bibliotheek terecht.

Vanaf dinsdag 28 september kan je terecht bij de Bibliotheek de Plataan, Waalstraat 100. Je kunt een coronabewijs maken met CoronaCheck als:

  • Je gevaccineerd bent
  • Uit een test blijkt dat je geen Corona hebt
  • Uit een test blijkt dat je Corona hebt gehad en bent hersteld.

Wanneer?

Op de volgende dagen kan je terecht in de medialounge van de Bibliotheek:

  • Dinsdagochtend 10.00-12.00 uur
  • Woensdagmiddag 13.00-15.00 uur
  • Donderdagmiddag 13.00-15.00 uur
  • Vrijdagmiddag 15.00-17.00 uur

Wat moet je meenemen naar het inloopspreekuur?

Om de app op je telefoon te zetten heb je je DigiD nodig. Neem jouw DigiD gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) mee, je mobiele telefoon, vaccinatiepapieren van de GGD en je legitimatiebewijs.

Heb je nog geen DigiD?

Kom dan langs op het spreekuur op dinsdagochtend en ze helpen met het aanvragen daarvan. 

Heb je zelf geen DigiD, smartphone of computer met printer? 

Dan kun je in sommige gevallen een coronabewijs op papier thuisgestuurd krijgen. Bel hiervoor naar de CoronaCheck helpdesk op 0800-1421 (gratis). Of als je vanuit het buitenland belt: +31 70 750 37 20.  Bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur en vraag naar de mogelijkheden.