Topjaar voor Stadsgehoorzaal

Vlaardings theater viert jaar vol hoogtepunten en nieuwe ontmoetingen!

Aan het begin van dit nieuwe jaar kijkt de Stadsgehoorzaal met veel plezier, trots en dankbaarheid terug op 2023. Een recordaantal bezoekers, meer dan 25 uitverkochte shows, duizenden mensen die een bezoekje brachten aan het reizende festival De Stadskaravaan en prachtig gerestylede theater foyers is slechts een greep uit de hoogtepunten van afgelopen jaar. Het moge duidelijk zijn: 2023 was voor het Vlaardingse theater een jaar voor in de boeken!

Vliegende kaartverkoop
Nooit eerder kochten zoveel bezoekers sinds de start in 2015 een kaart voor een professionele of amateurvoorstelling in de Stadsgehoorzaal. Daarbij kwamen ook nog het aantal bezoekers van de vele andere festivals, evenementen, bijeenkomsten en activiteiten wat samen maakt dat er in 2023 een recordaantal mensen de Stadsgehoorzaal (in het gebouw of op locatie) hebben bezocht. De theatervoorstellingen die in het kader van de 750e verjaardag van onze prachtige stad Vlaardingen voor slechts € 7,50 per kaart worden aangeboden vinden gretig aftrek en kunnen rekenen op volle zalen. “We vinden het enorm belangrijk om als theater aantrekkelijk en toegankelijk te zijn voor iedereen. Maar we merken ook dat alles duurder wordt. Daarom hebben we de 750e verjaardag van Vlaardingen aangegrepen om zoveel mogelijk mensen te bereiken door middel van een lagere toegangsprijs voor 12 voorstellingen”, aldus directeur Renske Verbeek. “Niet alleen merken we dat de zaalbezetting hoog is, we zien ook dat een groot deel van deze bezoekers voor het eerst ons theater bezoekt. Dat is ontzettend waardevol, het werpt echt zijn vruchten af. We zijn daarom aan het kijken of we deze lijn in de toekomst voort kunnen zetten en ieder seizoen een aantal voorstellingen voor een lagere toegangsprijs aan kunnen bieden.”

Heel Vlaardingen als podium
2023 was voor de Stadsgehoorzaal, naast vele prachtige voorstellingen in de zalen, hét jaar van veel ‘buitenspelen’ tijdens de verschillende festiviteiten rondom 750 jaar Vlaardingen. Samen met De Kroepoekfabriek, KADE40, Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan, Stichting Antipesto en Minters streek het theater 6 keer in een andere Vlaardingse wijk neer om de buurt te trakteren op gratis kunst en cultuur met het festival de Stadskaravaan. Voorafgaand is nauw samengewerkt met de wijkbewoners om te zorgen dat het festival inhoudelijk goed aansloot op de wensen en interesses van de mensen uit de wijk. Zo ontstond voor iedere wijk een eigen op maat gemaakt festival vol muziek, theater, kunst, eten, drinken, nieuwe ontmoetingen en gezelligheid. Tijdens een spetterende finale in het theater op zondag 3 december kwam alles en iedereen samen en werden vele mooie zaadjes geplant om de Stadskaravaan ook in 2024 weer te laten rijden!

Naast de Stadskaravaan heeft de Stadsgehoorzaal ook een steentje bijdragen aan het Theatraal Stadsspektakel, de spectaculaire openluchtvoorstelling waarbij met ruim drieduizend bezoekers de 750e verjaardag van onze prachtige stad Vlaardingen werd gevierd. En niet te vergeten natuurlijk het straattheater tijdens Koningsdag en de zomerse opening van het nieuwe theaterseizoen tijdens het drukbezochte UITterras in het Oranjepark!

Restyle theater foyers
Tijdens de zomermaanden heeft het team van de Stadsgehoorzaal ook nog eens met man en macht gewerkt aan het onderhoud en een restyle van de foyers in het theater. Na 16 jaar was het tijd voor een verfrissing, waarbij een groot deel van de meubels zijn vervangen en de looks wat meer naar deze tijd zijn gebracht. Duurzaamheid en hergebruik stond hierbij hoog in het vaandel. Ruim 22 Vlaardingers hebben samen 1400 uur vrijwillig geklust en 19 Vlaardingse bedrijven hebben veel gesponsord en werk geleverd wat niet in eigen beheer kon worden uitgevoerd. En hoe! Het resultaat is een prachtig theatergebouw met een warme, toegankelijke, gezellige uitstraling die maar wát uitnodigt om na afloop van een voorstelling te blijven voor een drankje. Met de ludieke StadsgehoorSale is tevens het oude, nostalgische theatermeubilair verkocht aan liefhebbers, waarbij de opbrengsten volledig ten goede kwamen aan de restyle.

Op naar een sprankelend 2024!
Na een onvergetelijk 2023 staat het team van de Stadsgehoorzaal samen met haar ruim 160 onmisbare vrijwilligers en bijna 200 sponsors en fondsen vol energie klaar om van 2024 een net zo gedenkwaardig jaar te maken. Met prachtige voorstellingen, evenementen, repetitieavonden, bijeenkomsten en festivals binnen én buiten het gebouw hoopt het Vlaardingse theater zo veel mogelijk inwoners van onze mooie stad te verblijden. Het volledige programma is te vinden via www.stadsgehoorzaal.nl.

Noot voor redactie 
Voor meer informatie kunt u terecht op www.stadsgehoorzaal.nl of contact opnemen met Sharon den Breems (Coördinator Marketing en Communicatie Stadsgehoorzaal) via sharon@stadsgehoorzaal.nl en 010 434 05 00.