Benefietavond aardbevingsslachtoffers Hatay

Uit het oog, maar zeker niet uit het hart

Natuurrampen. Voor velen van ons een ver van mijn bed show waar wij alleen mee te maken krijgen wanneer wij de kranten openslaan, tv aanzetten of door onze social media scrollen. Daar houdt het voor velen van ons ook weer op. We kunnen de kranten omslaan naar de volgende pagina, zappen naar een andere kanaal, scrollen naar het volgende grappig filmpje wat op ons timeline verschijnt en we kunnen weer over op de orde van de dag. Maar iedere keer blijkt weer dat de pijn en leed veroorzaakt door de natuurrampen ons niet ongeroerd laat. Saamhorigheid voert iedere keer de boventoon. Na de aardbevingen in Turkije blijkt dit weer. Inzamelingsacties voor hulpgoederen, landelijke en lokale acties zijn met medeleven tot stand gekomen.

'Benefietavond voor Hatay’ is een van deze acties.

Vlaardingers hebben de handen ineen geslagen. Door eerdere projecten zijn containerwoningen gefinancierd. Vrijwilligers Safiye Saraç, Selma Ünalar, Özlem Gülseren en Zahide Gelmez willen met de steun van Gemeente Vlaardingen de ‘benefietavond voor Hatay’ een waardevolle bijdrage realiseren voor de inwoners van Hatay Bektasli door meer containerwoningen te realiseren.

Een enerverende avondvullend programma voor Hatay. Waar de emoties worden verwoord in woorden door Kmr, zang en rap vanuit het hart door Ammar, Elieve en ICE, begeleid door de violen van Çisem Özkurt en Beste Sevindik plus de anatolische klanken van Semih Arıkan en Batuhan en belichaamd door Beau & Chandra Dancing.

Hussel de letters van Hatay en je krijgt het woord Hayat, wat in het Turks leven betekent. Na een periode van rouw is het tijd om Hatay een nieuw leven in te blazen.