Broos

Anne Zwaga & Cajan Witmer

Muziek

Een uniek jazz & poetry theaterconcert dat voelt alsof er een gedichtje in je hart kruipt. Met uitsluitend eigen muziek en beeldende teksten brengen Cajan en Anne de luisteraar in de sfeer van de muziek. In lyrische melodieën lijken de saxofoon en piano met elkaar samen te smelten met uitgebreide ruimte om te fantaseren, door te denken en te lachen.

Cajan Witmer
Een pianist van de ‘klare lijn’ in de muziek: hoe fantasievol zijn improvisaties ook kunnen zijn, ze zijn altijd helder en duidelijk te volgen voor de luisteraar. Hij studeerde aan het Conservatorium van Rotterdam. Sinds 2005 is hij docent aan het Conservatorium in Groningen. In het verleden speelde hij met saxofoon coryfee Hans Dulfer, de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira en de Colombiaanse Salsa formatie Rumbata en talrijke ander Jazz en Latin formaties in binnen- en buitenland. Daarnaast ontwikkelde hij zich als arrangeur en componist. Cajan werkte mee aan vele CD’s als instrumentalist en muzikaal leider.

Anne Zwaga
Saxofonist en artistiek leider van Blau Hynder, waarmee hij muziektheatervoorstellingen produceert. De wortels van Anne liggen in de jazz- en popmuziek. In 2000 stond Saxion Five, een jazzcollectief die een belangrijke plaats in het Nederlandse jazzcircuit verworven heeft, in de finale van de Dutch Jazz Competition op het North Sea Jazz Festival. Anne heeft zich in de loop van de tijd verbreed binnen de lichte muziek en een voor hem nieuwe muzikale taal ontwikkeld, door zich te verdiepen in geprogrammeerde grooves in combinatie met akoestische instrumenten en elektronische apparatuur. Anne Zwaga is afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium.

Speelduur:
Nog niet bekend