Dilana Smith

Legendary Women of Rock

Stadsgehoorzaal viert 750 jaar Vlaardingen
Dit theaterseizoen bieden we twaalf voorstellingen aan, waarbij een kaartje slechts €7,50* kost. Zo hopen wij de 750e verjaardag van Vlaardingen met zoveel mogelijk bezoekers te kunnen vieren!

Haar gestalte mag petit zijn, maar zodra zangsensatie Dilana Smith (Zuid-Afrika) in de huid kruipt van rocklegendes als Tina Turner, de zusjes Wilson van Heart, Janis Joplin, Cyndi Lauper, Joan Jett, Blondie, Skin, Alanis Morissette of Adele, is ze ‘larger than life’.

Tussen de nummers door vertelt Dilana in een aandoenlijke mengelmoes van Nederlands, Engels en Zuid-Afrikaans over opmerkelijke paralellen tussen haar roerige leven en dat van haar bezongen heldinnen. Welk lied ze ook zingt, ze gaat los met alles wat ze heeft: een krachtige soul- en rockstem en een atletisch, expressief lichaam. Ze wordt bijgestaan door een band met topmuzikanten die haar feilloos aanvoelen.

Dilana ontroert, verleidt en schudt wakker. Ze is een magneet: aan het einde van de avond houdt iedereen van haar. In seizoen 2022-2023 oogstte Dilana Smith staande ovaties als special guest in het theaterconcert Motel Westcoast van Syb van der Ploeg en muzikanten.

Over Dilana Smith
Dilana Smith (1972, Johannesburg, Zuid-Afrika) heeft haar eerste nummer één-hit Dancing in the Moonlight als ze zestien is. Haar band WOZANI brengt haar in 1996 in Nederland waar ze haar eerste soloalbum Wonderfool uitbrengt. In 2001 verhuist ze naar Amerika. Ze gooit hoge ogen in het programma Rock Star Supernova, waarin ex-leden van Mötley Crüe, Metallica en Guns N’ Roses een leadzanger zoeken voor hun nieuwe band. In 2009 verschijnt haar tweede album Inside out en in 2013 haar derde Beautiful Monster

Als ze in 2016 een reggae-versie van Roxanne in The Voice of Holland zingt, draaien vier stoelen om. Helaas haalt een ziekte haar voortijdig uit de race. Gelukkig is ze nu weer topfit. In 2017 vestigt ze zich definitief in Nederland.

Speelduur
Nog niet bekend

Foyerprogramma
Voor en na de voorstelling zal Francis Joy muziek verzorgen om de avond compleet te maken. Ook interesse om in ons foyerprogramma te staan? Klik hier voor meer informatie.

Credits
Foto: Helene Wiesenhaas

*Actievoorwaarden
 Er kunnen max. 4 kaarten voor € 7,50 worden besteld
-  Meer kaarten kunnen tegen het reguliere tarief worden aangeschaft