HOER

Voorstelling over Slutshaming

"Een voorstelling genaamd HOER. Pittig, he? Als dat er zo staat. Zo hard en in your face. Ik denk dat er weinig vrouwen bestaan die het nog nooit naar hun hoofd geslingerd hebben gekregen; slet, kech, kehba, puta, orospu, koetia, motjo. Allemaal dezelfde strekking. Slutshaming, dat is waar mijn voorstelling over gaat. Omdat het moet. We moeten onze jeugd leren over de impact ervan, meisjes leren over hun waarde (en hoe ze die niet door mannen/jongens moeten laten bepalen) en jongens leren over dat vrouwen ook een hartslag hebben, mensen zijn en kunnen voelen."

De voorstelling bestaat uit monologen uitgevoerd door en geschreven met alle spelers. Het verhaal van Nassima is de rode draad. Tussen de monologen van de andere spelers keert zij steeds terug op het toneel. HOER is een multidisciplinaire vertelling met dans, comedy, muziek en spoken word.

“Ik was 13 jaar, nog maar 13 jaar” (Hoor je?)
“ Ik was naïef, nog zo naïef”
“ Er riep iemand mij op straat na”
“ Ik draaide mijn hoofd, om vervolgens te horen”
“ Dat ze riepen met hun vieze tong; Puta, puta, puta, puta, puta”

Speelduur: ± 50 minuten (zonder pauze)

Deze bijzondere productie is mede tot stand gekomen dankzij de bijdragen van het Fonds voor Podiumkunsten, VSB Fonds, Fonds Schiedam- Vlaardingen e.o., Werktuig PPO, KADE40, Stadsgehoorzaal, Gemeente Vlaardingen, Gemeente Schiedam en het De Groot Fonds. Onze dank is groot!

Credits
Tekst: Siham Amghar & Nassima Elidrissi
Spelers: Sharif Abdoelhak, Amy Breen, Sachi Rihal, Sandra Zegarra-Patow & Nassima Elidrissi
Reggisseur: Nassima Elidrissi
Coach regie: Marjet Roerink
Coach: Renee Trijselaar
Dans begeleider: Therese Sahlin
Illustratie: Samira Imaankaf
Productie: Fleur Voogt
In samenwerking met de Stadsgehoorzaal Vlaardingen.