Kruimeltje de Familiemusical (6+)

Het straatschoffie uit de boeken van Chris van Abkoude

Kruimeltje, het populaire oer-Hollandse kinderverhaal van Chris van Abkoude, is omgetoverd tot een hartverwarmende familiemusical vol leuke liedjes, ondeugende streken en avontuur. Samen met zijn vriendinnetje Keesie gaat het straatschoffie Kruimeltje op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld.

Door de besneeuwde straten ergens in Nederland zwerft Kruimeltje; een vrolijke en ondeugende straatjongen van 10 jaar. Helemaal alleen, op zoek naar zijn vader en moeder. Het enige dat Kruimeltje van zijn ouders heeft is een medaillon, met hun portretjes erin. Ondanks alles blijft hij positief en loopt hij zingend en fluitend de straten door. Dan ontmoet hij Keesie, een stoer meisje dat maar al te graag mee op avontuur gaat. Bij kruidenier Wilkes vindt Kruimeltje, samen met zijn vriend Noor de straathond, eindelijk een echt thuis. Wat schetst zijn verbazing? Zijn vader en Wilkes blijken oude jeugdvrienden te zijn geweest! Zou Wilkes kunnen helpen bij het vinden van zijn vader? Zou hij dan eindelijk niet meer op straat hoeven te leven? Als het eens zo simpel zou kunnen zijn...

Laat je verwonderen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen.

Meet & Greet
Na afloop van de voorstelling komt een deel van de cast naar de Foyer voor een praatje, foto of handtekening! 

Speelduur
Nog niet bekend

Audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden
Bij deze voorstelling is een blindentolk van Stichting Komt het Zien! aanwezig, zodat ook blinde en slechtziende mensen de voorstelling via een speciale koptelefoon kunnen beleven.

Hoe werkt het?
Een blindentolk beschrijft wat er allemaal op het toneel gebeurt. De tolk doet live verslag, net zoals een sportjournalist op de radio. De blinde of slechtziende bezoeker zit gewoon in de zaal en kan via een draadloze koptelefoon de extra info van de tolk horen.

Daarnaast is er vooraf een speciale inleiding met ‘meet & feel’. Hier worden de kostuums en het decor beschreven, kunnen rekwisieten van dichtbij bekeken en aangeraakt worden en kan worden kennisgemaakt met de stemmen van de acteurs.

Reserveren
Wij hebben speciale plaatsen geblokkeerd, deze kunnen telefonisch worden gereserveerd via 010 434 05 00. Maar kaarten kunnen ook zelf op elke gewenste plek worden geboekt via onze website, kies bij het boeken dan voor prijstype 'met blindentolk koptelefoon'. Uiteraard zijn ook blindengeleidehonden welkom.

Syb de Stadsleeuw
Bij deze voorstelling verwachten wij een bezoekje van onze mascotte Syb de Stadsleeuw. Syb (vernoemd naar de architect van ons theater Sybold van Ravesteyn) zal door de foyer rondlopen voor knuffels, high-fives, foto’s of gewoon even zwaaien. Syb kan niet wachten om het publiek te ontmoeten!