Rik Hoogendoorn

Donkerblauw Hotel

Met het verschijnen van Donkerblauw Hotel als langspeelplaat komt voor Rik Hoogendoorn een jongensdroom uit. Al vanaf de dag dat hij op zijn vijftiende verjaardag een gitaar kreeg en liedjes begon te schrijven droomde hij al van een eigen lp. Maar op het moment dat zijn eerste echte album samengesteld was, werden er bijna geen platen meer gemaakt.

Nu, ruim dertig jaar later, is de cd zo goed als verdwenen en is muziek grotendeels digitaal, maar is ook de lp weer een populair muziekmedium. Eindelijk kan Rik zijn droom in vervulling laten gaan en wordt zijn nieuwe album Donkerblauw Hotel op lp (en via streamingsdiensten) uitgebracht, met op de buitenhoes een schilderij en fotocompilatie en op de binnenhoes de liedteksten. Precies zoals Rik daar als vjftienjarige jongen al van droomde.

In dit gratis concert speelt hij, begeleid door multi-instrumentaliste Anke Piersma en toetsenist Serge Dusault, de nummers van de plaat vol prachtige luisterliedjes live in intieme setting. Ieder nummer vertelt zijn eigen verhaal en is (op één tekst na) geschreven door Rik zelf.

Speelduur:
1 uur en 40 minuten (inclusief pauze)

Credits:
Foto: Iris Hulst