Tanya Schaap

Heimatliebe

Muziek

Een aantal jaar geleden ontving Tanya Schaap (o.a. Musica Extrema) de stimuleringsprijs van het Lothar Pfifferling Institut te Wuppertal. Deze prijs ging gepaard met een speciale opdracht: ‘Zet de rijke Duitse muziekcultuur wereldwijd vol in de schijnwerpers en dan met name - om te beginnen - in Nederland’.

Tanya zette haar tanden toen vol in deze opdracht, verhuisde naar een piepklein dorpje in de bergen van Duitsland en begon met schrijven en boetseren aan deze uitdagende taak. Het resultaat: een hilarische en muzikaal hoogstaande voorstelling waarin Tanya in achttien verschillende personages kruipt en ze muzikaal alle kanten op gaat: van Bach naar Peter Maffay en van Marlène Dietrich naar het Palast Orchester. En terug.

In de voorstelling wordt Tanya (viool, zang, teksten) bijgestaan door drie gerenommeerde Duitse musici: Marc Bisschof (piano en zang), Nils Fischer (slagwerk en zang) en Marijn van der Ven (contrabas en zang). Samen zorgen zij ervoor dat ieders blik op de Duitse muziekcultuur voorgoed zal veranderen.

Speelduur:
Nog niet bekend