Niet alleen de theaters en poppodia missen in deze roerige tijd hun bezoekers en de reuring van evenementen en activiteiten, dit geldt natuurlijk net zo goed voor artiesten én bovendien voor de (amateur)verenigingen die zich normaal gesproken wekelijks in ons gebouw met hun grootste hobby en passie bezighouden. En hoewel we nu tijdelijk gesloten zijn als repetitieruimte, en voor publiek, blijven we voortdurend zoeken naar alternatieve vormen om kunst en cultuur een podium te bieden.  

Omdat wij als de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek uit zoveel verschillende hoeken hartverwarmende berichten en steun ontvangen, willen wij ook onze lokale podiumbeesten een hart onder de riem steken en een steuntje in de rug geven. Want mede dankzij hen kunnen wij doen wat we doen, en zijn wie wij willen zijn: een podium voor de stad! Van woensdag 30 december t/m dinsdag 12 januari zijn dan ook overal in Vlaardingen driehoeksborden te vinden waarop onze lokale podiumbeesten de hoofdrol spelen en zul je ze op onze social media tegenkomen. Grotendeels mogelijk gemaakt door het De Groot Fonds en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., die ons met een prachtige bijdrage steunen voor dit project.  

Hieronder lees je de uitgebreide verhalen, neem ook vooral eens een kijkje op hun website!  

We hopen samen met de verenigingen en (lokale) artiesten dat u, zodra het kan en mag, weer maximaal van kunst & cultuur komt genieten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten! 

On Steetsj

"Door de crisis waren we helaas genoodzaakt om de voorbereidingen van de kerstvoorstelling Scrooge - a Christmas Carol te stoppen. Een lastige keuze, maar niet iets om te lang bij stil te blijven staan. Doorgaan en vooruitkijken naar de toekomst! We staat te popelen om, zodra het weer kan en mag, terug het theater in te gaan om mooie en vrolijke voorstellingen te maken. In het theater waar wordt gezongen, gedanst, gespeeld en waar het publiek mee wordt genomen naar een plek waar tijdloos gedroomd kan worden vol fantasieën. Waar de theaterfamilie On Steetsj thuishoort.

Nog even volhouden! Achter de wolken schijnt de zon, en als die er weer is komen we vol in het licht om met veel creativiteit, ambitie, passie en samenwerking nieuwe onwijs toffe theateravonturen voor ons en het publiek te maken en beleven. Hopelijk tot snel bij On Steetsj!"

- Daniël-Lee Jongman (artistiek leider)

Meedoen met On Steetsj?

Op www.onsteetsj.nl en hun Facebookpagina vind je alle informatie die je wil weten over deze te gekke theaterfamilie, zoals aankomende audities en projecten waar zij jouw bijdrage zeker kunnen gebruiken!

Foto: Sebastiaan van den Berg

Popkoor Diamond

“Bij Popkoor Diamond (onderdeel van het Charles Vermeer Zanginstituut) zingen we vol passie een gevarieerd repertoire van de sixties tot nu: denk aan The Beatles, Michael Jackson, ABBA, maar ook Marco Borsato. Omdat iedereen welkom is, van 16 tot 90 jaar!, werkt dirigent Lex Hakker met het zogeheten vocalvizi-systeem. De verschillende stemmen zijn van tevoren al ingezongen en je kunt zelf al luisterend de partij instuderen. Kortom, je hoeft geen muzieknoten te kunnen lezen! Wanneer we bij elkaar komen heeft iedereen al voorwerk gedaan en klinkt het al meteen als een koor. Dit maakt het zingen voor iedereen toegankelijk! Helaas kunnen we op dit moment vanwege de maatregelen niet repeteren, maar zodra het weer kan gaan wij er natuurlijk weer vol tegenaan.

Zingen is gezond, iedereen kan het en het verhoogt je weerstand. Wij kijken uit naar weer heerlijk samen zingen, met iedereen erbij zonder afstand te hoeven houden, en het werken aan een geweldig optreden!” 

- Charles Vermeer (oprichter, zangpedagoog)

Nieuwsgierig naar zingen bij Popkoor Diamond?

Op www.popkoordiamond.nl vind je alle informatie over dit leuke popkoor, neem eens vrijblijvend een kijkje of kom de sfeer proeven! Je kunt ook direct een mail sturen naar  info@charlesvermeer.nl.  

Foto: Charles Vermeer

De Vlaerdingse Maatjes

“Wij zijn een enthousiaste groep mannen, vergezeld door een aantal meezingen vissersvrouwen, en worden ondersteund door vijf muzikanten. Ons Shantykoor vaart al 16 jaar op volle vaart en wij hopen daar nog vele jaren aan vast te kunnen knopen. Dat zingen zoveel plezier brengt zien wij terug in al die vele, zeer gewaardeerde optredens die wij de afgelopen jaren hebben mogen geven. 

Enthousiasme, saamhorigheid en het sociale contact staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Daarom vormen zorgcentra, festivals, braderieën en ook de bijzondere muzikale groet die wij aan de grote passagiersschepen brengen op de Cruiseterminal Rotterdam de rode draden in ons vocale bestaan.

Kom vooral eens meevaren tijdens een repetitie, want er is altijd plek voor nieuwe bemanning!”

- Shantykoor De Vlaerdingse Maatjes

Aanmonsteren bij De Vlaerdingse Maatjes? 

Deze bemanning kan altijd versterking gebruiken, zowel op het gebied van zang als muzikale krachten! Kijk snel op www.devlaerdingsemaatjes.nl  voor alle informatie of stuur direct een email naar c.eijkenbroek@kpnplanet.nl.

JB DANCE

“Bij JB DANCE staat één ding vast: dansen is onze passie! Je even helemaal geen zorgen hoeven maken, gewoon even nergens aan hoeven denken, alleen maar dansen op te gekke, vrolijke muziek! We staan te springen om, als we straks weer mogen, onze energieke en strakke streetdance moves aan iedereen te laten zien!”

-    Jessica Borsboom (danslerares)

Altijd al willen streetdancen?

Via de Facebookpagina van JB DANCE kun je je aanmelden om een keer een proefles te komen doen! Hopelijk zien we je snel!   

Foto: Ton Delfos 
 

De Vlaardingse Smarties

"De Smarties staan te springen om weer voor u te gaan zingen. Wij missen de vrolijkheid, de muziek, elkaar en ons publiek. Wij hopen, net als iedereen, dat de situatie weer gauw “normaal” wordt. Onze voorzitter Anneke de Vaal probeert met heel veel lieve telefoontjes het onderlinge contact te onderhouden, waarvoor veel lof van alle Smarties! Maar bovenal kijken we uit naar het moment dat de muziek weer klinkt, wij elkaar weer kunnen ontmoeten en lekker kunnen zingen. In de tussentijd moeten wij er ons doorheen slaan en gezond blijven, en het vooral zonnig bekijken. Ons motto, waar we vrolijk van worden, luidt als volgt:

Alle ziekenhuizen raken leeg,
Alle mensen komen weer op dreef,
O, wat is het leven fijn, als de zon schijnt,
De wereld krijgt een nieuwe kleur, overal een zoete geur,
O, wat is het leven fijn, als de zon schijnt"
 
(vrij naar André van Duin)

- de leden van De Vlaardingse Smarties

Lid worden van De Vlaardingse Smarties?

Op www.devlaardingsesmarties.nl staat alle informatie over de agenda, de repetities en de manier van aanmelden. Kijk ook eens op hun Facebookpagina voor nieuwtjes!
 

Vlaardings Musical Gezelschap

Het Vlaardings Musical Gezelschap is een groep enthousiaste mensen die er met elkaar naar streeft ieder anderhalf jaar één of meerdere zelfgemaakte musicals op te voeren. Helaas is er door de corona pandemie van dit streven niets terecht gekomen. We hebben het afgelopen jaar de repetities en optredens erg gemist  en hopen vurig in 2021 onze hobby weer op te kunnen pakken. Natuurlijk gaat dat niet zomaar en we kunnen dat zeker niet alleen. Wij prijzen ons dan ook gelukkig dat we kunnen beschikken over een artistiek team bestaande uit een muzikaal leider, regisseur en choreograaf, die alle drie de kunst verstaan om op een vooral gezellige, prettige (en soms pittige) manier het allerbeste uit ons te halen op het gebied van zang, spel en dans.

Wij kijken ontzettend uit naar de mogelijkheid om weer met de hele groep te kunnen zingen, dansen, acteren en om weer te kunnen stralen in een volle Stadsgehoorzaal. Tot gauw in de Stads!"  

- de leden van het Vlaardings Musical Gezelschap

Meespelen met het VMG?

Lijkt het je leuk te zingen, dansen en acteren en je aan te sluiten bij een echte musicalvereniging? Op www.vmg.nl vind je alles wat je moet weten om een musicalster bij dit gezelschap te worden! Kijk ook eens op hun Facebookpagina voor nieuwtjes!

Foto: Hans den Boer

Toneelgroep ONI

"Wij zien het Vlaardingse publiek graag in goede gezondheid terug in 2021. Uw aanwezigheid bij de voorstellingen is onze drive om weer enthousiast van start te gaan!"  

- de leden van Toneelgroep ONI

Meer weten over Toneelgroep ONI?

Op www.toneelgroeponi.nl/ en hun Facebookpagina vind je alle informatie over deze Vlaardingse toneelvereniging.

Villa Voice

Van zingen word je blij! En als je vier jaar bent, kun je daar al prima mee beginnen. Wij – Villa Voice – werken op speelse wijze aan het leren van liedjes en het bewegen op muziek. Hiermee wordt muzikaliteit aangewakkerd en het vermogen zich te uiten gestimuleerd, allemaal in een veilige en inspirerende omgeving waarin je zoon of dochter zichzelf kan zijn!

– Villa Voice

Wil jij ook schitteren bij Villa Voice?

Op www.villavoice.nl vind je het uitgebreide aanbod aan zang- en muzieklessen en kun je je direct aanmelden voor een proefles. Kijk ook eens op hun Facebookpagina voor filmpjes van te gekke optredens!