gehoorzaal

Welkom op de speciale pagina voor het Moestuin Festival!

De volgende editie van het Moestuin Festival vindt plaats over

KOOP HIER JE FESTIVALKAARTJE

Op zaterdag 18 juni is het tijd voor de derde editie van dit wereldse festival vol muziek, theater, eten, drinken en ontmoetingen in alle hoeken van het gebouw. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het festivalprogramma, kan je jouw eigen netwerk uitnodigen om te komen met de uitnodigingsvideo’s in veel verschillende talen en vind je de meest recente informatie over de coronamaatregelen.

Wij vullen deze pagina regelmatig aan met nieuw materiaal, zoals foto's, video's, interviews of recepten zodat je eigenlijk het hele jaar door hier terecht kan voor een stukje Moestuin. Heb je leuke ideeën voor extra materiaal op deze pagina? Stuur ons dan een mail door hier te klikken.

Het Moestuin Festival wordt mede mogelijk gemaakt door De Club van 200, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Gemeente Vlaardingen en de Van der Mandele Stichting .

Programma
Ga ook mee op reis!

Hieronder staan alle programmaonderdelen van het Moestuin Festival op een rijtje. Klik op het blokje voor een korte introductie en een button naar de pagina met meer informatie over het onderdeel.

Het festilvalprogramma is vol liefde voor jou samengesteld door een enthousiaste groep mensen met verschillende culturele achtergronden. Nieuwsgierig geworden? Koop snel een kaartje en wees erbij!

 

Stand-up comedian Murth Mossel zal de wereld met scherpe en persoonlijke grappen op z’n kop zetten. Hij is scherp, genadeloos, ontwapenend en vooral: hilarisch!
Murth Mossel - Comedy
Grote Zaal - 18:15 uur
Ga mee in deze unieke theaterbeleving over een kapper, Phillip, die gelooft dat liefde, ondanks alle obstakels en zware uitdagingen in het leven, altijd overwint.
Haar & Hem - Toneel
Grote Zaal - 19:45 uur
Door muziek uit het Midden-Oosten te vermengen met funky popmuziek wordt door de 14-koppige band Étoiles Électriques een culturele en muzikale explosie gecreëerd waarbij stilstaan onmogelijk is.
Étoiles Électriques - Muziek
De Harmonie - 21:15 uur
Studenten van de opleiding Wereldmuziek nemen alle festivalbezoekers mee op reis tijdens vier verschillende optredens. Kom ook op bezoek en geniet van Tango, Latin, Hiphop, Jazz en nog veel meer.
Wereldmuziek door Codarts
De Harmonie (kleine zaal) - 16:30, 17:30, 18:30 , 19:30 uur
Stap letterlijk binnen in de huiskamer van twee families: het dagelijkse leven in de Oekraïne en Suriname. Landen waar Vlaardingen sterke banden mee heeft, maar waar we eigenlijk niet zo veel van af weten.
Op visite in de huiskamer bij…
De Huiskamer - Ieder uur van 16:00 tot 20:00 uur
Promotiemateriaal
Nodig anderen uit om ook mee te gaan!

Ben je enthousiast geworden over het Moestuin Festival en wil jij ook jouw eigen netwerk uitnodigen om te komen? Wat leuk! Hieronder vind je verschillende manieren om mensen uit te nodigen.Uiteraard ben je ook van harte welkom om flyers of posters op te komen halen bij de Stadsgehoorzaal. Ben je op zoek naar grote aantallen? Neem dan contact met ons op via info@stadsgehoorzaal.nl of 010 434 05 00. Dan gaan we kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Nodig vrienden, familie, collega’s of kennissen uit voor het Moestuin Festival door een flyer mee te geven. Op de flyer staat alle informatie over het festival, het programma en hoe ze aan een kaartje kunnen komen.
Flyer (A5)
Makkelijk om uit te delen
Deze kleurrijke poster is een feestje in het keukenraam of op het prikbord en laat aan voorbijgangers en gasten weten dat het Moestuin Festival er aan komt.
Poster (A3)
Printen, plakken, promoten!
Speciaal voor het Moestuin Festival hebben onze ambassadeurs bijzondere videoboodschappen opgenomen in verschillende talen. Deel deze video’s met jouw netwerk en nodig iedereen uit om ook langs te komen!
Video's
Oók in jouw taal beschikbaar!
Corona FAQ

Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over jouw theaterbezoek gedurende de coronavirus periode. Heb je een vraag die niet hier beantwoord wordt? Stel deze dan aan ons via de mail (info@stadsgehoorzaal.nl) of telefonisch via 010 434 05 00. Wij helpen je graag!

 • Welke maatregelen gelden er op dit moment bij jullie?

  Tijdens de persconferentie van dinsdag 25 januari is tot onze vreugde bekend gemaakt dat de coronamaatregelen versoepeld worden. Voor de Stadsgehoorzaal betekenen deze maatregelen dat onze theaterdeuren vanaf woensdag 26 januari weer open mogen, onder de volgende voorwaarden:

  • bij alle voorstellingen is een coronatoegangsbewijs verplicht, meer informatie over het (aanmaken van het) coronatoegangsbewijs vind je hier;
  • vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje tijdens het lopen verplicht, deze mag af wanneer je zit;
  • tussen bezoekers dient 1,5 meter afstand gehouden te worden, m.u.v. bezoekers die samen tot een huishouden behoren;
  • een vaste zitplaats is verplicht. In tegenstelling tot wat op de theaterkaarten staat vermeld, maken wij geen gebruik meer van rij- en stoelnummers maar enkel van het betreffende kleurvak. Bezoekers krijgen in volgorde van binnenkomst in het theater een plek toegewezen in hun kleurvak;
  • er geldt een sluitingstijd van 22:00 uur.
 • Werken jullie met een coronatoegangsbewijs?

  Voorlopig alleen toegang met coronatoegangsbewijs
  Bij alle voorstellingen in de Stadsgehoorzaal een coronatoegangsbewijs verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar.

  De landelijke maatregel in een notendop

  • Wie dit najaar een concert, theatervoorstelling, sportwedstrijd, congres of ander evenement wil bezoeken, moet een coronatoegangsbewijs laten zien.
  • Op de website www.coronacheck.nl lees je hoe je van jouw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.
  • Via de corona-check-app kun je laten zien dat je óf hersteld bent óf getest bent óf een vaccinatie hebt.
   • Vaccinatiebewijs: Als je gevaccineerd bent kun je een bewijs van vaccinatie via CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl maken en heb je een geldig coronatoegangsbewijs.
    • Let op: een bewijs van de huisarts of het gele boekje is geen geldig coronatoegangsbewijs.
   • Herstelbewijs: Datzelfde geldt als je het virus niet langer dan een half jaar geleden hebt gehad, met het herstelbewijs.
   • Testbewijs: Ben je niet gevaccineerd en heb je het virus niet gehad in het laatste half jaar, dan kun je je laten testen. Dat kan gratis via www.testenvoortoegang.org, maar vanzelf ook bij de GGD.
    • Let op: het testresultaat zelf geldt niet als toegangsbewijs, maar je kunt het gebruiken in de CoronaCheck-app of uploaden en uitprinten via www.coronacheck.nl.
    • Let op: een andere test, inclusief de zelf-test, is niet voldoende.
  • Heb je geen smartphone? Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.
  • Kinderen onder de 13 jaar hoeven niet getest te worden.
  • Voor de deur van het theater wordt de CoronaCheck app of print gescand en bij groen licht mag je verder naar binnen. Vervolgens wordt ook jouw entreekaartje gescand.
  • Hou er ajb rekening mee dat de inloop tijdelijk iets langer duurt. Mocht er regen verwacht worden, dan is het misschien raadzaam om een paraplu mee te nemen.
  • Houd voor de vlotte doorstroom in de rij alvast jouw ID en app gereed.
  • Wij zijn verplicht mensen die geen coronatoegangsbewijs of identiteitsbewijs bij zich hebben, de toegang te weigeren.  
  • Wanneer je op basis van deze landelijke maatregel jouw kaartjes in deze periode wil annuleren, dan hebben we daar begrip voor en kun je dat via info@stadsgehoorzaal.nl aan ons doorgeven.

  Uiteraard kijken we uit naar jouw komst en hopen we dat dit niet het geval is.

  We kunnen natuurlijk niet wachten op de dag dat we met zijn allen weer onbezorgd van theater en alle andere uitjes kunnen genieten!

  Hopelijk geeft dit je voldoende duidelijkheid. Mocht het nog vragen oproepen, neem dan gerust contact met ons op.

 • Hoe kom ik aan mijn coronatoegangsbewijs?

  Om toegang te krijgen tot theatervoorstellingen tot in ieder geval 12 november a.s. dienen bezoekers vanaf 13 jaar in het bezit te zijn van een geldig corona toegangsbewijs. Dit is een door de overheid ingesteld en daarmee publiek instrument.

  Het toegangsbewijs is een persoonlijk QR code (een soort barcode) die je kunt laten scannen bij de ingang van het theater. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs (de voorletters van de voor- en achternaam en de geboortedatum). Je kan de QR code maken en tonen met behulp van de CoronaCheck app. Heb je geen smartphone? Dan kan je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

  Het coronatoegangsbewijs kun je op drie manieren verkrijgen:

  1.     Een vaccinatiebewijs
  Met de CoronaCheck app en website kan je van jouw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat je volledig gevaccineerd bent (2 vaccinaties m.u.v. het Jansen vaccin). Zodra jouw volledige vaccinatie geregistreerd is kan je in de app of op de pagina inloggen met jouw DigiD. Vanaf 10 juli kan je 14 dagen nadat je volledig gevaccineerd bent een vaccinatiebewijs aanvragen. Als je er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden jouw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt, kan je jouw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app.

  Op de website www.coronacheck.nl lees je hoe je van jouw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

  2.   Een negatieve testuitslag
  Je hebt via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via de testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR code. Deze code scannen wij in het theater. Let op: je kan de afspraak voor een coronatest pas twee weken voor de datum van het evenement inboeken. Uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd.

  3.    Een herstelbewijs
  Heb je corona gehad en kan je dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kan je ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

  Heb je nog vragen omtrent jouw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier zijn alle antwoorden te vinden op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de meest gestelde vragen.

 • Kan ik mijn kaarten annuleren als ik geen coronatoegangsbewijs wil gebruiken?

  We kijken uit naar jouw komst en hopen je natuurlijk snel te mogen verwelkomen! Maar wanneer je op basis van de landelijke maatregel rondom het coronatoegangsbewijs jouw kaartjes in deze periode wilt annuleren, dan hebben we daar begrip voor en kun je dat via info@stadsgehoorzaal.nl aan ons doorgeven. Wij zullen je verzoek dan zo snel mogelijk verwerken, maar vanwege mogelijke drukte kan dit maximaal 2 weken duren.

  Let op: de maatregel geldt officieel nu tot 14 januari, voorstellingen na deze periode vallen onder de reguliere annuleringsvoorwaarden, waarbij er €3,50 annuleringskosten per kaart worden gerekend en voor het overgebleven bedrag een tegoedbon wordt uitgegeven. 

 • Hoe werkt mijn bezoek aan de Grote Zaal met kleurvakken (bij 1,5 meter afstand)?

  In de Grote Zaal kunnen volledig coronaproof voorstellingen gegeven worden voor 150 theaterbezoekers. De zaal is onderverdeeld in vier kleurvakken: Rood en Paars in de benedenzaal, Geel onder het balkon en Blauw op het balkon. Binnen de vakken is het niet mogelijk om een stoel te reserveren, bezoekers worden op volgorde van binnenkomst in het theater naar stoelen begeleid. Alle bezoekers (van alle kleurvakken) worden bij de hoofdingang (Schiedamseweg 51) welkom gezeten door onze QR-scannende collega's. 

  Na binnenkomst (waarbij het dragen van een mondkapje verplicht is wanneer je loopt, op jouw zitplek mag deze af) kun je je jas ophangen in de garderobe. Hierna scheiden de wegen van de kleurvakken zich:

  • Rood & Paars
   Je kunt bij de bar in de Beneden Foyer een drankje halen, deze mag mee de zaal in. In de zaal wijzen onze publieksbegeleiders je de precieze zitplaatsen aan. Je kunt jouw drankjes kwijt op de borreplankjes die over de stoelen heen liggen.
    
  • Geel
   Je kunt bij de bar in de Boven Foyer een drankje halen, deze mag mee de zaal in. Bij de ingang van de zaal wijzen onze publieksbegeleiders je de precieze zitplaatsen aan. Je kunt jouw drankjes kwijt op de borreplankjes die over de stoelen heen liggen.
    
  • Blauw (balkon)
   Je kunt bij de bar in de Boven Foyer een drankje halen, deze mag mee de zaal in. Via de trap in de Boven Foyer ga je naar het balkon, hier wijzen onze publieksbegeleiders je de precieze zitplaatsen aan. Je kunt jouw drankjes kwijt op de borreplankjes die over de stoelen heen liggen.
 • Jullie werken in de Grote Zaal met kleurvakken? Kan ik dan wel bij mijn familie, vrienden en kinderen zitten?

  Uiteraard! Binnen de kleurvakken worden de rijen van voor naar achter gevuld op volgorde van aankomst. Kies als volwassenen voor hetzelfde kleurvak, kom tegelijkertijd aan bij het theater en wij begeleiden jullie met elkaar naar een plek in de zaal. Als je niet uit hetzelfde huishouden komt, plaatsen we een gezellig borrelplankje over de vrij te houden stoelen, waar je je drankje op kan zetten.

  Kindervoorstellingen

  Bij kindervoorstellingen geldt de regel dat kinderen t/m 12 jaar onderling en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. Zij kunnen daarmee plaatsnemen op de normaal gesproken leeg te laten stoelen. Bij het bestellen van een kaartje bij kindervoorstellingen wordt dan ook onderscheid gemaakt in volwassenen- en kinderkaarten. De kaarten voor volwassenen zijn in de Grote Zaal onderverdeeld in vier kleurvakken. Kinderkaarten zijn hier niet aan gebonden. De kinderen kunnen hierdoor altijd bij de volwassenen zitten.

 • Ik heb kaarten voor een voorstelling maar ik heb verkoudheidsklachten. Wat gebeurt er nu?

  Allereerst: wat vervelend voor je! Hopelijk voel je je snel weer beter. Wij doen ons best het theater voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. Daarom verzoeken wij onze bezoekers het te melden wanneer zij verkoudheidsklachten hebben voorafgaand aan of op de dag van de voorstelling. Dit kan per mail (info@stadsgehoorzaal.nl) of telefonisch (tijdens openingstijden of vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling) via 010 434 05 00.

  Wij zullen jouw kaarten, en wanneer gewenst die van jouw gezelschap, dan uiteraard kosteloos annuleren en je ontvangt de aanschafprijs terug op jouw rekening.

  Wij wensen je veel beterschap en zien je hopelijk snel weer in het theater!

 • Wat voor luchtafvoer heeft het theater?

  De lucht in ons theatergebouw wordt niet gerecirculeerd, wat betekent dat de lucht niet wordt hergebruikt. Vuile lucht wordt afgezogen en er komt enkel verse lucht weer naar binnen.

 • Hoe verzilver ik mijn tegoedbon?

  Wanneer je hebt gekozen een tegoedbon te ontvangen na de verplaatsing of annulering van de voorstelling waar je kaarten voor had ontvang je deze per mail.

  De tegoedbon is één jaar geldig en kan telefonisch en aan de deur worden verzilverd, maar ook via onze website. Wanneer je online kaarten koopt, klik je in stap 2 van het bestelproces (‘Betaling & Afleverwijze’) op de blauwe button ‘Gebruik tegoedbon Stadsgehoorzaal’ en vult de vouchercode in (deze is te vinden op de tegoedbon).

  Wanneer je aan de kassa of telefonisch reserveert, geef je aan dat je (deels) wilt betalen met de ontvangen tegoedbon. De medewerker heeft dan de Vouchercode nodig die op jouw tegoedbon staat. Deze vouchercode kunnen onze medewerkers ook opzoeken aan de hand van het ordernummer.

  De waarde van de tegoedbon wordt vervolgens verrekend met het totaalbedrag van jouw bestelling. Is het totaalbedrag van de boeking lager dan de waarde van jouw tegoedbon, dan blijft het restbedrag staan.

 • Hoe kan ik de Stadsgehoorzaal steunen?

  Deze vraag hebben we ontzettend veel gekregen. En dat doet ons ongelofelijk goed! Gelukkig komt er veel steun onze kant op in de vorm van donaties, het huren van de ruimtes én het aanbod om vrijwillig af en toe bij te springen door wat jongere mensen.

  Op deze pagina vind je alle vormen van steun op een rijtje. Maar, vooral lekker vaak komen en iedereen meenemen die je kent is al een enorme steun. Bekijk hier het volledige theaterprogramma.

 • Wat gebeurt er nu in de Stadsgehoorzaal?

  We denken in mogelijkheden!
  Er kan op dit moment veel niet, maar er kan ook veel wél. Het team is keihard aan het werk en het wemelt van ideeën om muziek, theater en evenementen te blijven brengen, al dan niet in nieuwe vormen. In de middag bijvoorbeeld. Een deel van het team houdt nauw contact met alle kaartkopers en met de artiesten. Het is een wederom een flinke puzzel, die met het hele land gelegd moet worden. We merken in de reacties van onze bezoekers veel begrip, dat geeft vertrouwen!

  Een andere groep collega’s is bezig met zoveel mogelijk onderhoud, er worden bergen aan werk verzet en we denken veel met elkaar na over de mogelijkheden. We zijn druk aan het rekenen op verschillende toekomstscenario’s, inmiddels hebben we goed in zicht wat de schade per week is. Die is groot. Na iedere persconferentie van de minister-president stellen we onze verschillende scenario’s bij. We moeten in stappen denken zodat we ons zo goed als mogelijk kunnen voorbereiden op de toekomst.

  Evenementen zoeken die geld opleveren, als steun voor het theaterprogramma
  We maken volop plannen voor projecten en evenementen die bij de stad en bij ons passen, binnen de mogelijkheden. Ook gaan we extra inzetten op de promotie van andere evenementen, zoals vergaderingen, familiegebeurtenissen, groepslessen, bijeenkomsten, congressen e.d. Dus mocht je, zodra de maatregelen weer soepeler worden, een ruimte zoeken om voor een groep iets te doen, neem dan contact met ons op via renske@stadsgehoorzaal.nl. Je helpt ons daar enorm mee!

  Ben je benieuwd hoe de Stadspodia (Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek) als organisatie omgaan met de maatregelen, lees dan hier ons uitgebreide verhaal. 

  Bekijk ook onderstaande video met een overzicht van wat wij allemaal gedaan hebben sinds maart 2020.