De Weg naar Succes
Door Women Connected

Locatie: Grote Zaal
Tijd: 16:30 tot 17:05 uur

De komende periode gaat Women Connected aan de slag met het thema SUCCESAls een karavaan trekt zij met haar vrouwen door Rotterdam en omstreken op zoek naar antwoorden omtrent de betekenis en interpretatie van succes. Wanneer vind jij dat je een succesvol leven leidt? Waar valt of staat dat mee? Je opleiding? Je huidskleur? Je achternaam? Het hebben van geld? De steun van je ouders? Een huwelijk? Het krijgen van kinderen? Brengt succes vanzelfsprekend geluk met zich mee?

Over de voorstelling
De hardwerkende Chahrazad heeft genoeg van om altijd maar vrijwilliger te zijn in een buurthuis. Ze besluit haar droom te volgen, leent hier en daar geld, stroopt haar mouwen op en begint haar eigen restaurant: “Chahrazad 1000 en 1 gerechten”. Ze kookt met passie gerechten van over de hele wereld, van Heri Heri, stamppot met ui tot de couscous van haar moeder. Tot een klant net iets te ver gaat…

Maar… met één hand kan je niet klappen. Succes kent soms een onverwachte interpretatie!

Reacties van het publiek

  • “Het Succes van Chahrazad is een indringend verhaal. Terugrijdend naar huis bleef de voorstelling bij in luchtigheid en tegelijk het waargebeurde verhaal. Hoe belangrijk vriendschap dan ook is, met grenzen aangeven en eroverheen gaan, en meer thema’s die erin zaten.”
  • “De connectie van alle dames in deze voorstelling en aan de gesprekstafels was fantastisch!”
  • “Een hele mooie voorstelling, zo mooi om te zien dat zoveel verschillende culturen samen met elkaar iets moois neerzetten.”
  • “Anderen kunnen jou succesvol vinden, maar als je het zelf niet voelt, wat is het dan?”

Over het project SUCCES
Het Succes van Chahrazad is een solovoorstelling ondersteund door vele vrouwen uit het netwerk van Women Connected. Dit is de kick-off van het project SUCCES. Hierin onderzoeken zij de betekenis en de vele gezichten omtrent succes. Met kleine en grote voorstellingen werken zij toe naar een stadsbreed programma waar de meest uiteenlopende interpretaties van het succes van Rotterdamse vrouwen samen op het toneel staan.

Lees meer over Women Connected