De Stadskaravaan komt eraan

Kom bij de wijkcrew voor jouw eigen festival

In 2023 zal de Stadskaravaan als reizend festival door verschillende Vlaardingse wijken trekken. De organisatie, bestaande uit de Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek, KADE40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan, Minters en individuele kunstenaars, viert samen met de stad 750 jaar stadsrechten. Vanaf januari vinden de Kick-offs plaats waarbij de wijkbewoners worden uitgenodigd om aan te haken bij de Wijkcrew en mee te denken over het programma, de promotie en de horeca tijdens hun festival. Vanaf april gaat de karavaan rijden en wordt er iedere maand (met uitzondering van juli) een festival in een wijk georganiseerd. 

Klik hier voor meer informatie en meld je aan voor de wijkcrew

De Stadskaravaan zal in 2023 zes wijken bezoeken: Holierhoek, Westwijk (Zuidbuurt & Hoogkamer), Hoofdstedenbuurt, Babberspolder en VOP. Per wijk wordt een uniek festival georganiseerd in nauwe samenwerking met de wijkbewoners. Tijdens de Kick-off bijeenkomsten op zondag 15 januari (Holierhoek en Westwijk), Zondag 13 februari (Babberspolder en VOP) en zondag 19 maart (Hoofdstedenbuurt en Westwijk) vormen buurtbewoners samen de wijkcrew. Met elkaar en samen met de professionele instellingen bepalen zij de invulling van het festival in hun wijk.

Vanaf april zal iedere maand (met uitzondering van juli) één buurt hun festival organiseren. Het programma zal bestaan uit een combinatie van professioneel podiumprogramma, talenten uit de wijk, workshops, verhalen, kunst, eten, drinken en meer. De precieze invulling wordt volledig op de wensen uit de wijk aangepast. Tijdens de Kick-offs kunnen wijkbewoners deze wensen delen en vervolgens helpen bij de totstandkoming van het programma, de promotie of de horeca tijdens hun editie van het Stadskaravaan festival. Aanmelden voor de Kick-offs kan via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan

Bedenk de jingle van de Stadskaravaan
Om de herkenbaarheid van de Stadskaravaan te verhogen is de organisatie op zoek naar Vlaardingse makers die het leuk vinden om een jingle te bedenken die met de karavaan mee zal reizen. Er wordt gezocht naar een herkenbare melodie die iedereen spontaan vrolijk maakt, net zoals de ijscoman iedereen uit hun huizen kan tringelen. De jingle reist mee met de karavaan door een omroepwagen, op de website, op de radio, via social media en natuurlijk op het festival zelf. Vlaardingse creatievelingen kunnen hun jingle, met een korte toelichting, uiterlijk 15 januari insturen via info@stadsgehoorzaal.nl. De maker van de gekozen jingle ontvangt €350,- vergoeding en alle credits voor het werk en zal diens creatie een jaar lang door heel de stad kunnen horen.

Alle informatie over de Stadskaravaan, aanmeldopties voor de Kick-offs en de richtlijnen voor het maken van een jingle is te vinden op www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., VSB Fonds, Stichting Jan Anderson en Rita Boon, en het GGO Ondernemersfonds.