Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek toegelaten tot belangrijke Podiumregeling

De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek, samen stichting Stadspodia, ontvingen onlangs het goede nieuws dat zij vanuit Fonds Podiumkunsten toegelaten zijn tot de landelijke Podiumregeling. “Dit is een welkome erkenning van buitenaf voor wat wij in Vlaardingen doen, gedaan hebben en van plan zijn op cultureel gebied. Het biedt ons in deze cultureel pittige tijden de kans om toch een aantrekkelijk en avontuurlijk programma met nieuw én gevestigd talent neer te zetten!”, aldus Renske Verbeek, directeur van zowel het theater als het poppodium.

Met deze belangrijke Podiumregeling ondersteunt Fonds Podiumkunsten enkele Nederlandse podia bij het samenstellen van een professioneel, kwalitatief en uitgebreid programma-aanbod van Nederlands podiumtalent door het financieel risico dat hiermee gemoeid is te verminderen. “Wij vinden het belangrijk om zowel regionale, landelijke als internationale artiesten in Vlaardingen een podium te bieden en het publiek daarmee een goed en uitdagend programma te presenteren” vertelt Verbeek, “met deze toekenning blijft het voor ons mogelijk om dit te waarborgen en nieuwe artiesten een plek te bieden op onze podia, maar ook om gevestigde namen naar onze zalen te kunnen halen.” Ook Lianne van Kalken, wethouder van o.a. cultuur, is blij met de bijdrage voor het culturele aanbod in Vlaardingen. “Deze bijdrage helpt de Vlaardingse stadspodia om breed te kunnen blijven programmeren en in te zetten op talentontwikkeling. Een mooie waardering voor de culturele visie en de aanpak van de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek en daarmee een mooie bijdrage aan een goed cultureel aanbod voor de inwoners van onze stad!”

Culturele broedplaats
Het team van de podia ziet het als compliment en kans voor Vlaardingen als broedplaats voor nieuwe makers en muzikanten. "Toegelaten worden tot de Podiumregeling was een pittige klus en hebben we met het hele team kunnen klaren”, ligt Verbeek trots toe. Met de steun kunnen zij ook meer investeren in talentontwikkeling in de stad en ruimte bieden aan programma dat voortkomt uit lokale initiatieven. Het team van het theater en het poppodium gelooft namelijk sterk dat deze stimulans ook een extra motivatie kan vormen voor het ontstaan van nieuw Vlaardings talent, dat nu de stap nog niet durft te wagen. De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek kijken er dan ook naar uit om de komende jaren nieuwe kansen aan te grijpen en podiumkunsten verder te stimuleren in de stad en zo een divers en uitdagend programma te bieden aan Vlaardingen en omstreken!