Stadskaravaan Van Hogendorpkwartier vol stralende hoogtepunten

Ruim 1300 bezoekers op de derde editie

Afgelopen zaterdag 10 juni vond de derde editie van de Stadskaravaan plaats op het Van Hogendorpkwartier. Ondanks de hoge temperaturen wisten ruim 1300 bezoekers de weg naar het festivalterrein te vinden, waardoor het de drukstbezochte editie tot nu toe was. In de schaduw van diverse tenten of lekker in de zon vierde men 750 jaar Vlaardingen en genoot iedereen van de optredens van o.a. lokaal talent, Fien & Teun en afsluiter Slagerij van Kampen. De Stadsgehoorzaal kijkt, samen met de partners, terug op een zeer geslaagde dag.

In de al heerlijk warme ochtendzon verrees het festivalterrein op het winkelcentrum. De eerste vroege winkelaars zagen hoe de podia en diverse tenten opgebouwd werden door het team van de Stadskaravaan. Om 13:00 uur was het al gezellig druk op het terrein en werd het programma officieel geopend door presentator Sjaak Bral samen met wethouder Bart Bikkers en optredens van Jingle componist Ellis Piek, Demi Point en Theater Jelicious. Samen zorgden zij voor een visueel en muzikaal spektakel, wat meteen de energieke toon zette voor de rest van de dag.

Het eerste programmaonderdeel was de workshop Ierse dans door Celtic Swing. Ondanks de warmte durfden een aantal bezoekers het toch aan om ook zelf met de voeten van de vloer te gaan en zich voor heel even in Ierland te wanen. Vervolgens reisden de festivalgangers binnen een minuut van Ierland naar Turkije met het optreden van de Turkse band Çağdaş. Zij deelden de klanken van de traditionele instrumenten en muziekstukken met de grote hoeveelheid publiek.

Na hun optreden werd de winnaar van de KleurKroon wedstrijd bekendgemaakt door wethouder Bart Bikkers en zijn zoon. De winnende kroon werd gemaakt door Jake (7) van IKC Ambacht. Hij mag binnenkort samen met heel zijn klas naar een voorstelling in de Stadsgehoorzaal. Aansluitend op deze feestelijke uitreiking verzamelden veel kinderen én volwassenen zich bij het kleine podium voor een feestelijk optreden van Fien & Teun. Dit vrolijke boertje en boerinnetje gaven een mini-show én namen de tijd om met iedereen op de foto te gaan. Er werd enthousiast meegezongen én gedanst.

Na dit feest ging het programma verder met optredens op het Talent Stage van De Kroepoekfabriek. Hier lieten Celtic Swing, Riceau en Demi Point zien wat ze in huis hadden en zorgden voor veel enthousiasme bij het publiek. Vervolgens toonden ook de jongste bezoekers hun eigen talent met de zangworkshop door Villa Voice. Samen zongen zij de Stadskaravaan Jingle, om alvast te oefenen voor de afsluiting van de dag.

Gedurende heel de dag was het druk in de tenten van de Bibliotheek de Plataan, waar een grootmeester schaken aanwezig was, en Museum Vlaardingen, waar bij een echte praatpaal historische Vlaardingse verhalen werden verteld en verzameld door Camie Bonger. Ook werd er op het terrein enthousiast geschminkt door UN1EK, gegamed bij Minters, geproefd op de wijkproeverij en gefotografeerd bij de Photobooth.

De slotact van de dag was Slagerij van Kampen. Vele bezoekers verzamelden zich in de schaduw van de tent om het muzikale talent van de slagwerkers te aanschouwen. Met hoge energie bliezen de percussionisten het festivalterrein omver. Hun drumklanken waren dan ook tot in het centrum van Vlaardingen te horen. Na afloop van hun optreden klonk er een daverend applaus over het Van Hogendorpkwartier.

Na dankwoorden van presentator Sjaak Bral en het zingen van de Stadskaravaan Jingle werd het festival officieel afgesloten. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde en wederom zonovergoten derde editie van het festival en dank alle partners, artiesten, bezoekers en bovenal vrijwilligers uit de wijk voor een onvergetelijke dag.

Over de Stadskaravaan
De Stadskaravaan is een project van de Stadsgehoorzaal in opdracht van Stichting Vlaardingen 750 en in samenwerking met De Kroepoekfabriek, KADE40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan en Minters. Samen worden zes festivals georganiseerd verspreid over de stad, waarbij steeds een andere wijk de hoofdrol speelt. De laatste drie festivals vinden plaats op:

Zaterdag 26 augustus:         In de VOP op het Mendelssohnplein
Zaterdag 16 september:      Holy (Hoofdstedenbuurt) op De Loper
Zaterdag 14 oktober:            Westwijk tussen de Albert Heijn en de Dirk

Alle informatie over de Stadskaravaan, de festivaldata en het programma is te vinden via stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Gemeente Vlaardingen, Van Hogendorpkwartier, Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen, DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds, ondernemersfonds GGO Vlaardingen Holy en het Oranje Fonds.