gehoorzaal

De Stadskaravaan komt eraan!

De Stadsgehoorzaal ziet heel Vlaardingen als podium. Met het reizende festival de Stadskaravaan brengen wij - samen met onze cultuurcollega's - muziek, theater, kunst, dans, eten en drinken en veel meer naar de Vlaardingse wijken.

De Stadskaravaan begon in 2023 voor de viering van 750 jaar Stadsrechten in Vlaardingen. Hiermee is een droom van de Stadsgehoorzaal uitgekomen. Met het festival komt het theater naar het publiek toe in plaats van andersom.

De organisatie van de Stadskaravaan bestaat uit de Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek, Wij de Westwijk, KADE40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan, Minters en Stichting Antipesto.

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van alle partners en fondsen.

Waar & Wanneer

De Stadskaravaan rijdt door in 2024! Bekijk hieronder waar het reizende festival plaatsvindt en meld je aan om mee te denken over de invulling van jouw editie!

In september komt het reizende festival naar de Westwijk. Klik voor meer informatie over het programma.
Stadskaravaan Westwijk
Zaterdag 14 september - 13:00 tot 17:00 uur
Ook dit jaar sluiten we de Stadskaravaan af met een feestelijke finale in de Stadsgehoorzaal waar hoogtepunten nog één keer langskomen én er uiteraard nieuwe onderdelen zijn.
Stadskaravaan Finale 2024
Zondag 8 december - 13:00 tot 17:00 uur
Terugblik
Bekijk de hoogtepunten van de Stadskaravaan in 2023. Het feestjaar rondom 750 jaar Vlaardingen.
Op zaterdag 15 april vond het eerste Stadskaravaan festival plaats in winkelcentrum Holierhoek (Reigerlaan). Klik hieronder voor de foto's.
Zaterdag 15 april
Bekijk de foto's
Op zaterdag 6 mei werd het grasveld rondom Wijkcentrum West omgetoverd tot festivallocatie voor de Stadskaravaan in de Westwijk (Zuidbuurt). Bekijk hier de foto's.
Zaterdag 6 mei
Bekijk de foto's
Op zaterdag 10 juni straalde het Van Hogendorpkwartier met fantastische optredens, workshops, eten en drinken. Een dag vol hoogtepunten.
Zaterdag 10 juni
Bekijk de foto's
Op zaterdag 26 augustus was het één en al gezelligheid op het Mendelssohnplein in de VOP bij de vierde editie van de Stadskaravaan.
Zaterdag 26 augustus
Bekijk de foto's
Winkelcentrum De Loper was op zaterdag 16 september de gezelligste plek in Vlaardingen met een drukbezochte editie van het festival.
Zaterdag 16 september
Bekijk de foto's
De laatste editie van het Stadskaravaan festival (voor dit jaar) vond op zaterdag 14 oktober plaats op het Erasmusplein. Bekijk snel de foto's van deze feestelijke middag.
Zaterdag 14 oktober
Bekijk de foto's
Partners & Fondsen
De Stadskaravaan 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door medewerking en bijdragen van onze partners en fondsen.
De Kroepoekfabriek is het poppodium in Vlaardingen, voor liefhebbers van live muziek. Concerten, DJ's, hiphop, stand-up comedy en workshops. Landelijke artiesten én regionale helden!
De Kroepoekfabriek
KADE40 is hét knooppunt voor Kunst en Cultuur in Vlaardingen met hun brede aanbod aan workshops, cursussen, kunsteducatie, evenementen en veel meer. KADE40 is er voor iedereen. Voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Wat kom jij doen?
KADE40
In de dynamische, verstedelijkte Waterwegregio is Museum Vlaardingen een bruisend en ondernemend stadsmuseum, waar de historische, actuele en toekomstige ontwikkelingen van Vlaardingen centraal staan. In Museum Vlaardingen ontdek je waarom Vlaardingen veel meer is dan alleen een stand aan het water.
Museum Vlaardingen
De Bibliotheek de Plataan de plek is om jezelf te ontwikkelen. De Bibliotheek is een bruisende plek voor iedereen die zijn nieuwsgierigheid wil laten voeden of geprikkeld wil worden op het gebied van mediawijsheid, het stimuleren en bevorderen van leesplezier en de bestrijding van laaggeletterdheid.
De Bibliotheek de Plataan
Minters ondersteunt burgers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken zodat zij voor zichzelf kansen kunnen creëren om een gelukkiger en evenwichtiger leven te leiden. Zij kennen de stad als geen ander
Minters
UN1EK zorgt ervoor dat de bezoekers van de Stadskaravaan prachtig versierd worden met de leukste schmink.
UN1EK Onderwijs en Opvang
Wij de Westwijk zet zich in voor de Westwijk in Vlaardingen. Samen maken zij de wijk mooier door verbinding te zoeken, vragen te beantwoorden en in gesprek te gaan met bewoners. Hun aanpak behoort tot Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid.
Wij de Westwijk
Stichting Antipesto heeft er zin in om met de Stadskaravaan een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren in de stad.
Stichting Antipesto
Voor de Stadskaravaan werken wij nauw samen met Gemeente Vlaardingen.
Gemeente Vlaardingen
Logistiek dienstverlener DFDS Seaways, het grootste scheepvaartbedrijf van Noord-Europa met een terminal in Vlaardingen, werken met ons samen om theater(bezoek) mogelijk te maken voor iedereen.
DFDS
Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. steunt maatschappelijke projecten in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis van organisaties die de samenleving beter en mooier willen maken.
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.
Stichting Jan Anderson & Rita Boon steunt maatschappelijke initiatieven in Vlaardingen. Hierbij hebben ze altijd als centraal doel: geef Vlaardingen kleur.
Stichting Jan Anderson en Rita Boon
De ondernemers van winkelcentrum De Loper dragen de Stadskaravaan een warm hart toe en kijken uit naar verbinding in de stad.
Winkelcentrum De Loper
Van Mossel Dorzo helpt de Stadskaravaan graag om van A naar B te trekken en is daardoor een trotse sponsor.
Van Mossel Dorzo
Albert Heijn de Loper
Virati uitvaartverzorging