gehoorzaal

Word vrijwilliger
Kom bij de Stadscrew!

Wilt u nieuwe mensen ontmoeten? Heeft u wat uurtjes over naast uw reguliere baan voor 2 avonden per maand? Bent u een liefhebber van cultuur?

Word dan vrijwilliger in de Stadsgehoorzaal!

 

‘De Stadsgehoorzaal is het theater van ons allemaal!’, dat is de boodschap die het Vlaardingse theater graag benadrukt. En dat geldt ook voor de Stadscrew, een grote groep gemotiveerde vrijwilligers die elk twee avonden in de maand achter de bar, bij de garderobe, in de foyer als gastheer-/vrouw, en in de zaal als technicus of publieksbegeleider te vinden is. En het leukste aan deze groep? De combinatie van leeftijden en culturen, wat elke crewdienst bijzonder maakt.

 

Kom voor meer informatie naar het info-uurtje!
Iedere derde donderdag van de maand bent u om 18.30u welkom bij het speciale Crew-Info-Uurtje, om in de Stadsgehoorzaal al uw vragen te stellen over het vrijwilligerswerk, kennis te maken met het team en gezellig een drankje te drinken. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn en als er interesse is, plannen we rustig een proefperiode in.

 

Meld u aan voor het info-uurtje door een mail te sturen naar publiciteit@stadsgehoorzaal.nl, maar spontaan binnenlopen is absoluut geen probleem. De theaterdeuren staan voor u open!

 

De volgende Crew-Info-Uurtjes zijn op:

 • Donderdag 16 april om 18:30 uur
 • Donderdag 21 mei om 18:30 uur

 

Interesse om bij de Stadscrew te komen? Lees dan snel verder of klik hier voor het aanmeldformulier!


Aanmelden


* nog niet alle verplichte velden zijn ingevuld
 • Trainingen en cursussen

  Klinkt werken in een theater u als muziek in de oren maar twijfelt u of u geschikt bent of de ervaring heeft?


  Als vrijwilliger in de Stadsgehoorzaal vliegen de cursussen en trainingen u om de oren zodat u altijd zelfverzekerd en met veel plezier de functie kan uitoefenen. In de eerste week van september vindt bijvoorbeeld de Crew Campus plaats waar u door o.a. een taptraining, gastvrijheid training en een kassatraining de kneepjes van het vak leert met als afsluiter een gezellige barbecue!

 • Welke rol past het beste bij u?

  Nog niet helemaal zeker waar u zich thuis voelt of welke functie het beste bij u past? Houdt u bijvoorbeeld van kletsen met bezoekers en ervoor zorgen dat ze een topavond beleven? Of staat u liever achter de bar om het perfecte biertje te tappen? Hieronder leest u precies wat iedere functie inhoudt.


  Service: Bar en/of Garderobe

  U bent één bonk dienstverlening! U zorgt dat bezoekers zich welkom voelen, neemt de jassen aan in de garderobe en helpt de bezoekers netjes en vlot aan een drankje. Als de voorstelling begint, wordt met elkaar alles strak getrokken voor de pauze, waar het flink doorstomen is om iedereen zo snel mogelijk van een drankje te voorzien! Een vriendelijke en verzorgde uitstraling is belangrijk.


  Receptie

  U bent het allereerste aanspreekpunt voor bezoekers in het gebouw. U heet theaterliefhebbers welkom en zit klaar om hen te informeren over het programma en kaarten verkoopt voor de voorstellingen. Affiniteit met het programma is belangrijk, net als een verzorgde uitstraling en zin om mensen goed van dienst te zijn.


  Gastheer en -vrouw

  U bent tijdens een evenement het visitekaartje van het theater! U heet de gasten welkom, neemt de kaarten in ontvangst en informeert de bezoekers over alles wat ze maar willen weten. Dit doet u zichtbaar met plezier; gastvrijheid is u op het lijf geschreven.


  Publieksbegeleiders

  Uw rol is om ervoor te zorgen dat bezoekers weten wat ze kunnen verwachten en waar ze zitten. Tijdens de voorstelling blijven twee tot zes Publieksbegeleiders in de zaal, om te zorgen dat alles goed verloopt. De overige begeleiders helpen het Serviceteam verder om de publieksruimtes weer op orde te krijgen voor de pauze en voor na de voorstelling.


  Licht- en Geluidstechniek

  Een voorstelling valt of staat met goed licht en geluid. Er zijn altijd professionele theatertechnici om de kar te trekken, maar u bent onmisbaar. Samen bouwt u op en af, u helpt tijdens de voorstellingen en zorgt dat de apparatuur in orde blijft. U zorgt met het team dat de artiesten en technisch team goed ontvangen worden. Deze functie is zeer geschikt voor stagiaires Theater-, Licht- of Geluidstechniek of zeer gemotiveerde en enigszins ervaren Vlaardingers die bereid zijn voor lange tijd mee te werken aan de Stadsgehoorzaal en een passende cursus te doen.


  Onderhoud

  U zorgt ervoor dat de prachtige gerenoveerde Stadsgehoorzaal met zijn monumentale hart er netjes bij staat en altijd klaar is om bezoekers te ontvangen. Wat kapot is, maakt u weer als nieuw. U bent handig en opgeruimd, u heeft een timmermansoog en weet uw weg met een schroevendraaier en WD40.


  Promotieteam

  Zonder promotie geen bezoekers. Het promotieteam heeft de belangrijke taak om de zalen vol te krijgen. Meedenken met leuke ludieke acties en posters en flyers verspreiden horen tot uw taken. U kunt er samen met uw team mede voor zorgen dat een artiest voor een volle zaal staat!


  Programmaraad

  Meedenken over de invulling van het programma van het theater van je eigen stad? Per genre adviseert u de Stadsgehoorzaal bij het maken van de keuzes voor het komende seizoen. U bent een echte theaterliefhebber met voorkeur voor toneel, musical, jeugdtheater of cabaret. U kent uw stad met haar bewoners door en door. Als lid van de Programmaraad heeft u een belangrijke ambassadeursfunctie en het is meer dan logisch dat u ook bij de door u geadviseerde voorstelling aanwezig bent om te polsen hoe het publiek uw keuze ervaart. Zo wordt het programma ieder jaar beter en beter.


  Kookteam

  Waar hard gewerkt wordt, moet gegeten worden. Niet alleen door de artiesten, maar ook door de vrijwilligers. U houdt van koken voor een groep mensen. U kunt creatief omgaan met specifieke dieetwensen en u kent de voedsel- en warenwet (of wilt deze leren kennen). U zorgt van A tot Z voor een gezonde maaltijd, zodat de artiesten en het team vol energie hun klus kunnen klaren.

 • Wat bieden wij u?

  Ons doel is dat u met een grote glimlach uw dienst start en eindigt, zodat we met elkaar het publiek en de artiesten de avond van hun leven kunnen bezorgen! Wij zullen ons uiterste best doen om u te laten werken in een open organisatie, waar de omstandigheden goed zijn en de sfeer prettig is. Verder mag u rekenen op het volgende:

  • Er wordt ieder jaar een gezellig vrijwilligersfeest of -uitje georganiseerd.
  • U ontvangt een crewpas: per gewerkt uur spaart u punten die op deze pas komen te staan. Wilt u naar een voorstelling? Dan kunt u met deze punten de prijs van de voorstelling betalen. Zo kunt u naar de leukste voorstellingen of uw vrienden en familie trakteren op een avondje uit.
  • Waar mogelijk wordt gekeken naar opleidingstrajecten, het opdoen van extra werkervaring of doorgroeimogelijkheden.
  • We zorgen voor een goede verzekering.
  • Om eenheid uit te stralen, stellen we (deels) werkkleding ter beschikking.
  • We organiseren een vrijwilligersbijeenkomst per kwartaal, met updates en een kleine borrel na afloop.
  • Via een leuke maandmail worden de vrijwilligers op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
 • Wat verwachten wij?

  Motivatie is het belangrijkste punt. Meehelpen doet u omdat u het leuk vindt, omdat u mee wilt helpen aan het succes van de Stadsgehoorzaal en omdat u er wat van leert! Wij werken samen met de Stadscrew volgens de volgende afspraken:

  • U kunt minimaal 2 keer per maand een dienst draaien, afgestemd op uw agenda.
  • U past binnen de cultuur van de Stadsgehoorzaal, waar u met plezier werkt en respectvol met elkaar, de spullen en de gasten omgaat.
  • U werkt op de plek waar u het beste tot uw recht komt.
  • U heeft een verzorgde en vriendelijke uitstraling.
  • U werkt in de werkkleding van de Stadsgehoorzaal.
  • U houdt zich aan de afspraken en u weet waarom dat nodig is (ú bent namelijk belangrijk!).