Word vrijwilliger
Kom bij de Stadscrew!
Hou je van theater? Heb je wat uurtjes over om 2x per maand te helpen bij een voorstelling?

Word dan vrijwilliger in de Stadsgehoorzaal!

‘De Stadsgehoorzaal is het theater van ons allemaal!’, dat is de boodschap die het Vlaardingse theater graag benadrukt. En dat geldt ook voor de Stadscrew, een grote groep gemotiveerde vrijwilligers die elk twee avonden of middagen in de maand achter de bar, bij de garderobe, in de foyer als gastheer-/vrouw, en in de zaal als publieksbegeleider te vinden is. En het leukste aan deze groep? De combinatie van leeftijden, karakters en culturen, wat elke crewdienst bijzonder maakt.

Kom voor meer informatie naar het info-uurtje!
Wij organiseren iedere derde donderdag van de maand (m.u.v. juni t/m augustus) om 18:30 uur een speciaal info-uurtje voor nieuwe vrijwilligers. Tijdens dit uurtje kan je vrijblijvend langskomen om, onder het genoet van een kopje koffie, al jouw vragen te stellen over het vrijwilligerswerk en alvast kennis te maken met het team. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn en als er interesse is, plannen we rustig een proefperiode in.

Meld je aan voor het info-uurtje van jouw keuze door op één van onderstaande data te klikken. De theaterdeuren staan voor je open!

De info-uurtjes voor nieuwe vrijwilligers zijn op*:

*Data onder voorbehoud van wijzigingen

Interesse om bij de Stadscrew te komen? Lees dan snel verder of klik hier voor het aanmeldformulier!


Aanmelden


* nog niet alle verplichte velden zijn ingevuld
 • Trainingen en cursussen

  Klinkt werken in een theater jou als muziek in de oren maar twijfel je of je geschikt bent of de ervaring hebt?

  Als vrijwilliger in de Stadsgehoorzaal vliegen de cursussen en trainingen je om de oren zodat je altijd zelfverzekerd en met veel plezier de functie kan uitoefenen. In de eerste week van september vindt bijvoorbeeld de CrewCampus plaats waar je door o.a. een taptraining, gastvrijheid training en een kassatraining de kneepjes van het vak leert. Daarnaast zijn er ook creatieve workshops en spelonderdelen waarbij samenwerking belangrijk is. Als afsluiter eten we gezellig met alle vrijwilligers en wie weet wordt er ook nog wel gedanst! Voor nieuwe vrijwilligers een perfecte manier om in één keer kennis te maken met het theater, collega's én om leuke dingen te leren.

 • Welke rol past het beste bij jou?

  Nog niet helemaal zeker waar jij je thuis voelt of welke functie het beste bij je past? Houd je bijvoorbeeld van kletsen met bezoekers en ervoor zorgen dat ze een topavond beleven? Of sta je liever achter de bar om het perfecte biertje te tappen? Hieronder lees je precies wat iedere functie inhoudt.

  Service: Bar en/of Garderobe
  Jij bent één bonk dienstverlening! Je zorgt dat bezoekers zich welkom voelen, neemt de jassen aan in de garderobe en helpt de bezoekers netjes en vlot aan een drankje. Als de voorstelling begint, wordt met elkaar alles strak getrokken voor de pauze, waar het flink doorstomen is om iedereen zo snel mogelijk van een drankje te voorzien! Een vriendelijke en verzorgde uitstraling is belangrijk.

  Receptie en Theaterkassa
  Jij bent het allereerste aanspreekpunt voor bezoekers in het gebouw. Je heet theaterliefhebbers welkom en zit klaar om hen te informeren over het programma en kaarten verkoopt voor de voorstellingen. Affiniteit met het programma is belangrijk, net als een verzorgde uitstraling en zin om mensen goed van dienst te zijn.

  Gastheer en -vrouw
  Jij
   bent tijdens een evenement het visitekaartje van het theater! Je heet de gasten welkom, neemt de kaarten in ontvangst en informeert de bezoekers over alles wat ze maar willen weten. Dit doe je zichtbaar met plezier; gastvrijheid is jou op het lijf geschreven.

  Publieksbegeleiders
  Jouw rol is om ervoor te zorgen dat bezoekers weten wat ze kunnen verwachten en waar ze zitten. Tijdens de voorstelling blijven twee tot zes publieksbegeleiders in de zaal, om te zorgen dat alles goed verloopt. De overige begeleiders helpen het serviceteam verder om de publieksruimtes weer op orde te krijgen voor de pauze en voor na de voorstelling.

  Licht- en Geluidstechniek
  Een voorstelling valt of staat met goed licht en geluid. Er zijn altijd professionele theatertechnici om de kar te trekken, maar jij bent onmisbaar voor de puntjes op de i. Samen bouwen jullie op en af, je helpt tijdens de voorstellingen en zorgt dat de apparatuur in orde blijft. Je zorgt met het team dat de artiesten en het technische team goed ontvangen worden. Deze functie is zeer geschikt voor stagiaires Theater-, Licht- of Geluidstechniek of zeer gemotiveerde en enigszins ervaren Vlaardingers die bereid zijn voor lange tijd mee te werken aan de Stadsgehoorzaal en een passende cursus te doen.

  Onderhoud
  Jij zorgt ervoor dat de prachtige gerenoveerde Stadsgehoorzaal met zijn monumentale hart er netjes bij staat en altijd klaar is om bezoekers te ontvangen. Wat kapot is, maak jij samen met anderen weer als nieuw. Je bent handig en opgeruimd, je hebt een timmermansoog en weet je weg met een schroevendraaier en WD40.

  Promotieteam
  Zonder promotie geen bezoekers. Het promotieteam heeft de belangrijke taak om de zalen vol te krijgen. Meedenken met leuke ludieke acties en posters en flyers verspreiden behoren tot jouw taken. Je kunt er samen met jouw team mede voor zorgen dat een artiest voor een volle zaal staat!

  Programmaraad
  Meedenken over de invulling van het programma van het theater van je eigen stad? Per genre adviseer jij de Stadsgehoorzaal bij het maken van de keuzes voor het komende seizoen. Je bent een echte theaterliefhebber met voorkeur voor toneel, musical, jeugdtheater of cabaret. Je kent jouw stad met haar bewoners door en door. Als lid van de Programmaraad heb jij een belangrijke ambassadeursfunctie en het is meer dan logisch dat je ook bij de door jou geadviseerde voorstelling aanwezig bent om te polsen hoe het publiek jouw keuze ervaart. Zo wordt het programma ieder jaar beter en beter.

  Kookteam
  Waar hard gewerkt wordt, moet gegeten worden. Niet alleen door de artiesten, maar ook door de vrijwilligers. Jij houdt van koken voor een groep mensen. Jij kunt creatief omgaan met specifieke dieetwensen en je kent de voedsel- en warenwet (of wilt deze leren kennen). Je zorgt van A tot Z voor een gezonde maaltijd, zodat de artiesten en het team vol energie hun klus kunnen klaren.

 • Wat bieden wij jou?

  Ons doel is dat jij met een grote glimlach jouuw dienst start en eindigt, zodat we met elkaar het publiek en de artiesten de avond van hun leven kunnen bezorgen! Wij zullen ons uiterste best doen om je te laten werken in een open organisatie, waar de omstandigheden goed zijn en de sfeer prettig is. Verder mag je rekenen op het volgende:

  • Er wordt ieder jaar een gezellig vrijwilligersfeest of -uitje georganiseerd.
  • Je ontvangt maandelijks een StadsCrewBon voor jouw gewerkte uren. Wil je naar een voorstelling? Dan kan je met deze bon de prijs van de voorstelling (gedeeltelijk) betalen. Zo kan je naar de leukste voorstellingen of jouw vrienden en familie trakteren op een avondje uit.
  • We zorgen voor een goede verzekering.
  • Om eenheid uit te stralen, stellen we (deels) werkkleding ter beschikking.
  • We organiseren een vrijwilligersbijeenkomst per kwartaal, met updates en een kleine borrel na afloop.
  • Via een leuke maandmail worden de vrijwilligers op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
 • Wat verwachten wij?

  Motivatie is het belangrijkste punt. Meehelpen doe jij omdat je het leuk vindt, omdat je mee wilt helpen aan het succes van de Stadsgehoorzaal en omdat je er wat van leert! Wij werken samen met de Stadscrew volgens de volgende afspraken:

  • Je kunt minimaal 2 keer per maand een dienst draaien, afgestemd op jouw agenda.
  • Je past binnen de cultuur van de Stadsgehoorzaal, waar je met plezier werkt en respectvol met elkaar, de spullen en de gasten omgaat.
  • Je werkt op de plek waar jij het beste tot jouw recht komt.
  • Je hebt een verzorgde en vriendelijke uitstraling.
  • Je werkt in de werkkleding van de Stadsgehoorzaal. Deze stellen wij (deels) voor jou ter beschikking.
  • Je houd je aan de afspraken en je weet waarom dat nodig is (jíj bent namelijk belangrijk!).