gehoorzaal

Word vrijwilliger
Kom bij de Stadscrew!
Hou je van theater? Ben je tussen de 15 en 75 jaar? En heb je wat uurtjes over om 2x per maand te helpen bij een voorstelling?

Word dan vrijwilliger in de Stadsgehoorzaal!

‘De Stadsgehoorzaal is het theater van ons allemaal!’, dat is de boodschap die het Vlaardingse theater graag benadrukt. En dat geldt ook voor de Stadscrew, een grote groep gemotiveerde vrijwilligers tussen de 15 en 75 jaar die per persoon twee avonden of middagen in de maand achter de bar, bij de garderobe, in de foyer als gastheer-/vrouw, en in de zaal als publieksbegeleider te vinden is. En het leukste aan deze groep? De combinatie van leeftijden, karakters en culturen, wat elke crewdienst bijzonder maakt.

Kom voor meer informatie naar het info-uurtje!
Wij organiseren iedere derde donderdag van de maand (m.u.v. maart t/m juli) om 18:30 uur een speciaal info-uurtje voor nieuwe vrijwilligers. Tijdens dit uurtje kan je vrijblijvend langskomen om, onder het genot van een kopje koffie, al jouw vragen te stellen over het vrijwilligerswerk en alvast kennis te maken met het team. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn en als er interesse is, plannen we rustig een proefperiode in.

Meld je aan voor het info-uurtje van jouw keuze door op één van onderstaande data te klikken. De theaterdeuren staan voor je open!

De info-uurtjes voor nieuwe vrijwilligers zijn op*:

*Data onder voorbehoud van wijzigingen

Interesse om bij de Stadscrew te komen? Lees dan snel verder of klik hier voor het aanmeldformulier!


Aanmelden
** Vanwege het grote enthousiasme over deze rol, zijn wij op dit moment voorzien van publieksbegeleiders. Zodra er weer ruimte is, is het weer mogelijk om je aan te melden als publieksbegeleider.

* nog niet alle verplichte velden zijn ingevuld
 • Wat bieden wij jou?

  Ons doel is dat jij met een grote glimlach jouuw dienst start en eindigt, zodat we met elkaar het publiek en de artiesten de avond van hun leven kunnen bezorgen! Wij zullen ons uiterste best doen om je te laten werken in een open organisatie, waar de omstandigheden goed zijn en de sfeer prettig is. Verder mag je rekenen op het volgende:

  • Er wordt ieder jaar een gezellig vrijwilligersfeest of -uitje georganiseerd.
  • Je ontvangt maandelijks een StadsCrewBon voor jouw gewerkte uren. Wil je naar een voorstelling? Dan kan je met deze bon de prijs van de voorstelling (gedeeltelijk) betalen. Zo kan je naar de leukste voorstellingen of jouw vrienden en familie trakteren op een avondje uit.
  • We zorgen voor een goede verzekering.
  • Om eenheid uit te stralen, stellen we (deels) werkkleding ter beschikking.
  • We organiseren een vrijwilligersbijeenkomst per kwartaal, met updates en een kleine borrel na afloop.
  • Via een leuke maandmail worden de vrijwilligers op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
 • Wat verwachten wij?

  Motivatie is het belangrijkste punt. Meehelpen doe jij omdat je het leuk vindt, omdat je mee wilt helpen aan het succes van de Stadsgehoorzaal en omdat je er wat van leert! Wij werken samen met de Stadscrew volgens de volgende afspraken:

  • Je bent tussen de 15 en 75 jaar*.
  • Je kunt minimaal 2 keer per maand een dienst draaien, afgestemd op jouw agenda;
  • Je past binnen de cultuur van de Stadsgehoorzaal, waar je met plezier werkt en respectvol met elkaar, de spullen en de gasten omgaat;
  • Je werkt op de plek waar jij het beste tot jouw recht komt;
  • Je hebt een verzorgde en vriendelijke uitstraling;
  • Je werkt in de werkkleding van de Stadsgehoorzaal. Deze stellen wij (deels) voor jou ter beschikking;
  • Je houd je aan de afspraken en je weet waarom dat nodig is (jíj bent namelijk belangrijk!).
    

  * We zien graag zoveel mogelijk verschillende mensen in ons team, want hoe gevarieerder ons programma en team, hoe diverser ons publiek. We willen graag de diversiteit van Vlaardingen terug laten komen in ons team, op het gebied van kennis en ervaring, culturele achtergrond en ook in leeftijd. Mede daarom hanteren we een minimale leeftijd van 15 jaar en een maximale leeftijd van 75 jaar. Jouw geweldige inzet loopt tot het einde van het theaterseizoen waarin je de prachtige leeftijd van 75 jaar bereikt.   

 • Welke rol past het beste bij jou?

  Nog niet helemaal zeker waar jij je thuis voelt of welke functie het beste bij je past? Houd je bijvoorbeeld van kletsen met bezoekers en ervoor zorgen dat ze een topavond beleven? Of sta je liever achter de bar om het perfecte biertje te tappen? Hieronder lees je precies wat iedere functie inhoudt.

  Theaterkassa (18+)
  Jij bent tijdens werkdagen of bij evenementen het allereerste aanspreekpunt voor bezoekers in het gebouw en bellers. Je heet theaterliefhebbers en zakelijke relaties welkom en zit klaar om hen te informeren over het programma en kaarten te verkopen voor de voorstellingen. Affiniteit met het programma is belangrijk, net als een verzorgde uitstraling en zin om mensen goed van dienst te zijn.

  Ontvangst: Garderobe en/of Ticketscan
  Jij bent één bonk dienstverlening met een prachtige glimlach! Je zorgt dat bezoekers zich welkom voelen, neemt de jassen aan in de garderobe of scant de theaterkaartjes bij binnenkomst. Door jouw ontvangst begint het theaterbezoek meteen goed. Een vriendelijke en verzorgde uitstraling is belangrijk.

  Bar
  Jij houdt er van om lekker bezig te blijven! Achter de bar help jij de bezoekers netjes en vlot aan een drankje. Als de voorstelling begint, wordt met elkaar alles strak getrokken voor de pauze, waar het flink doorstomen is om iedereen zo snel mogelijk van een drankje te voorzien! Een vriendelijke en verzorgde uitstraling is belangrijk.

  Klusteam (dinsdagen)
  Jij zorgt ervoor dat de prachtige gerenoveerde Stadsgehoorzaal met zijn monumentale hart er netjes bij staat en altijd klaar is om bezoekers te ontvangen. Wat kapot is, maak jij samen met anderen weer als nieuw. Je bent handig en opgeruimd, je hebt een timmermansoog en weet je weg met een schroevendraaier en WD40. Het klusteam is wekelijks aanwezig op de dinsdagen.

  Programmaraad
  Meedenken over de invulling van het programma van het theater van je eigen stad? Per genre adviseer jij de Stadsgehoorzaal bij het maken van de keuzes voor het komende seizoen. Je bent een echte theaterliefhebber met voorkeur voor toneel, musical, jeugdtheater of cabaret. Je kent jouw stad met haar bewoners door en door. Als lid van de Programmaraad heb jij een belangrijke ambassadeursfunctie en het is meer dan logisch dat je ook bij de door jou geadviseerde voorstelling aanwezig bent om te polsen hoe het publiek jouw keuze ervaart. Zo wordt het programma ieder jaar beter en beter.

  Kookteam
  Waar hard gewerkt wordt, moet gegeten worden. Niet alleen door de artiesten, maar ook door de crew. Jij houdt van koken voor een groep mensen. Jij kunt creatief omgaan met specifieke dieetwensen en je kent de voedsel- en warenwet (of wilt deze leren kennen). Je zorgt van A tot Z voor een gezonde maaltijd, zodat de artiesten en het team vol energie hun klus kunnen klaren.

  Publieksbegeleiders* 
  Jouw rol is om ervoor te zorgen dat bezoekers weten wat ze kunnen verwachten en waar ze zitten. Tijdens de voorstelling blijven twee tot zes publieksbegeleiders in de zaal, om te zorgen dat alles goed verloopt. De overige begeleiders helpen de rest van de crew verder om de publieksruimtes weer op orde te krijgen voor de pauze en voor na de voorstelling.

  *Vanwege het grote enthousiasme over deze rol, zijn wij op dit moment voorzien van publieksbegeleiders. Zodra er weer ruimte is, is het weer mogelijk om je aan te melden als publieksbegeleider. 

 • Trainingen en cursussen

  Klinkt werken in een theater jou als muziek in de oren maar twijfel je of je geschikt bent of de ervaring hebt?

  Als vrijwilliger in de Stadsgehoorzaal vliegen de cursussen en trainingen je om de oren zodat je altijd zelfverzekerd en met veel plezier de functie kan uitoefenen. In de eerste week van september vindt bijvoorbeeld de CrewCampus plaats waar je door o.a. een taptraining, gastvrijheid training en een kassatraining de kneepjes van het vak leert. Daarnaast zijn er ook creatieve workshops en spelonderdelen waarbij samenwerking belangrijk is. Als afsluiter eten we gezellig met alle vrijwilligers en wie weet wordt er ook nog wel gedanst! Voor nieuwe vrijwilligers een perfecte manier om in één keer kennis te maken met het theater, collega's én om leuke dingen te leren.