Vlaardingse artiesten op coronavrije podia

Niet alleen theaters en poppodia missen op dit moment hun publiek en de reuring van evenementen. Ook artiesten, waaronder de lokale namen, kunnen niet wachten om weer op de planken te kunnen staan. De Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal hebben Vlaardingse artiesten een tijdelijk coronaproof podium kunnen bieden. De komende weken worden diverse lokale artiesten en verenigingen uitgelicht langs de weg, via livestream optredens vanuit de binnenstad én via de online kanalen van de Vlaardingse podia.

De Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek zijn normaal gesproken dag-in-dag-uit bezig om artiesten een goed podium te bieden en te koppelen aan enthousiast publiek. “Hierdoor maken we Vlaardingen steeds een stukje mooier, geven we kleur en plezier” vertelt directeur Renske Verbeek. “Nu we door het coronavirus zo worden uitgedaagd, hebben we weer een nieuwe vorm gevonden om artiesten een podium te bieden en de stad wat leuker te maken!” zegt ze trots. Namelijk door lokale artiesten op levensgrote posters te presenteren, online vanuit de binnenstad op te laten treden en via de social media bestaand en nieuw publiek te bereiken.

Op de posters van De Kroepoekfabriek worden lokale artiesten Corvin Silvester, Let’s Be Gypsies, Viero, DWO en Michaël Gabriël uitgelicht. De Stadsgehoorzaal zet daarnaast Stichting On Steetsj, Popkoor Diamond, De Vlaardingse Smarties, Villa Voice, JB Dance, Toneelgroep ONI, het Vlaardings Musical Gezelschap en De Vlaerdingse Maatjes in het spotlicht. Op de social mediakanalen en de websites van de podia wordt iedere lokale artiest ook individueel uitgelicht met een uitgebreid verhaal en manieren om in contact te komen.

Daarnaast zal De Kroepoekfabriek ook een aantal lokale namen een digitaal podium bieden met live uitzendingen. In de laatste week van het jaar kan online gekeken en geluisterd worden naar Alliance (zondag 27 december, 20:30 uur), Corvin Silvester (maandag 28 december, 20:00 uur), DWO & Michaël Gabriël (dinsdag 29 december, 20:00 uur) en Let’s be Gypsies (zondag 3 januari, 20:00 uur). Ook nachtburgemeester Leo IJdo zal in deze streams aan het woord komen om het belang van een levendige binnenstad te benadrukken.

Dit project is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van het De Groot Fonds en Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Mede door hun steun kunnen de Stadspodia, ook nu de deuren helaas gesloten moeten blijven, de lokale namen een podium bieden in de stad.

Lees de verhalen van de deelnemers op kroepoekfabriek.nl/lokaal en stadsgehoorzaal.nl/lokaal. De Stadspodia hopen samen met de verenigingen en artiesten dat de inwoners van Vlaardingen, zodra het weer kan en mag, weer maximaal van kunst en cultuur komen genieten.