bezoek

Kaartverkoop
 • Wat zijn de openingstijden van de kassa?

  De theaterkassa is (aan de deur en telefonisch via 010 434 05 00) bereikbaar op de volgende momenten: 

  • Maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:30 uur;
  • Zaterdag van 14:00 - 16:00 uur;
  • Tijdens evenementen, vanaf een uur voor aanvang.
 • Betaalmogelijkheden

  Via de website kunt u betalen via iDEAL, Creditcard, Podium Cadeaukaart, Nationale Kunst- en Cultuurkaart en tegoed/waardebon van de Stadsgehoorzaal (klik voor deze laatste optie in het bestelproces op 'Gebruik waardebon' en vul de waardeboncode in om het bedrag op te halen). Het is helaas niet mogelijk om cadeau- en tegoedbonnen achteraf in een reeds voltooide (betaalde) bestelling te verrekenen.


  Bij problemen/vragen omtrent het online verzilveren van cadeau- en tegoedbonnen vragen wij u contact met ons op te nemen via info@stadsgehoorzaal.nl of 010-4340500.


  Aan onze theaterkassa kunt u contant betalen, via pin, Creditcard, Podium Cadeaukaart, Nationale Kunst & Cultuurkaart, VVV-bon, tegoed/waardebonnen van de Stadsgehoorzaal. 

 • Aflevermogelijkheden

  E-tickets per mail

  In het bestelproces kunt u ervoor kiezen uw kaarten direct na betaling als e-tickets per mail te ontvangen. U kunt de e-tickets uitprinten of aan de deur op uw smartphone tonen. Hier zijn geen verdere kosten aan verbonden.

   

  Aan de deur

  Aan het kopen van kaarten aan de theaterkassa zitten geen extra kosten verbonden.

   

  Kaarten reserveren

  Het is mogelijk een reservering te plaatsen en de theaterkaarten op een later moment tijdens openingstijden af te halen. Hiervoor worden €3,00 administratiekosten per bestelling in rekening gebracht. Let op: reserveringen moeten 14 dagen voor aanvang van de voorstelling worden betaald anders vervalt de reservering.

   

  Per post

  In het bestelproces kunt u ervoor kiezen de kaarten per post te ontvangen, hiervoor worden €5,00 verzendkosten per bestelling in rekening gebracht. 

 • Kaarten annuleren

  Heeft u kaarten gekocht, maar bent u onverwacht verhinderd? Tot 48 uur voor de voorstelling kunnen theaterkaarten bij de theaterkassa omgeruild voor een andere voorstelling of een tegoedbon (vergeet de kaarten niet mee te nemen). Voor beide opties worden € 3,50 annuleringskosten per kaart gerekend. 

   

  U krijgt een tegoedbon voor het bedrag van de kaarten die worden geruild (minus € 3,50 annuleringskosten per kaart) of u kunt voor dit bedrag (minus de annuleringskosten) direct andere theaterkaarten uitzoeken (eventueel met bijbetaling) uit onze eigen programmering. Restitutie en achteraf inleveren van kaarten is niet mogelijk. De tegoedbon is geldig tot 1 jaar na uitgifte en kan zowel online, als aan de theaterkassa als betaalmiddel worden gebruikt.

 • Rolstoelplaatsen

  In zowel de Grote Zaal, als de Harmonie zijn rolstoelplaatsen beschikbaar, deze zijn enkel te gebruiken indien vooraf gereserveerd. Wegens de beperkte capaciteit (Grote Zaal: 6, Harmonie: 7) en technische redenen is het niet mogelijk om rolstoelplaatsen via internet te reserveren.


  U kunt hiervoor langskomen bij de theaterkassa of contact opnemen via info@stadsgehoorzaal.nl en 010 434 05 00.

 • Nationaal Theaterweekend

  Net als vorig jaar, vindt ook dit jaar bij ons het Nationaal Theaterweekend plaats waar je voor €10,00 (of minder) voorstellingen kan bezoeken of van de gratis foyer activiteiten kan genieten op vrijdag 24 t/m zondag 26 januari 2020!


  De gehele programmering is bekend!
  Bekijk het volledige programma via stadsgehoorzaal.nl/nationaal-theaterweekend-2020

 • Wachtrij uitverkochte voorstellingen

  Wanneer een voorstelling uitverkocht is, kunt u zich online via de bestelpagina van deze voorstelling op de wachtlijst plaatsen. Zodra er kaarten beschikbaar komen, worden deze in chronologische volgorde aan de klanten op de wachtlijst toegewezen.

 • Geef theater cadeau!

  Een theaterkaartje is een perfect cadeau, voor welke gelegenheid dan ook. Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen en bovendien binnen 5 minuten besteld. U hoeft nooit met lege handen op een feestje aan te komen!


  Lastig kiezen met zo veel voorstellingen? Geef een cadeaubon (te verkrijgen voor elk gewenst bedrag) en laat de gelukkige ontvanger zelf een voorstelling kiezen! De cadeaubon is te bestellen via de theaterkassa of telefonisch via 010 434 05 00. Uw cadeaubon staat vervolgens voor u klaar bij de theaterkassa of is eventueel te versturen per post (á €5,00).

 • Zaalplattegrond

  Bekijk snel wat voor u de beste stoelen zijn! Beide zalen zijn zo opgebouwd dat er geen plekken zijn met slechte zichtlijnen.

  Plattegrond Grote Zaal

  Plattegrond Harmonie (Kleine Zaal)

 • Weet waar u koopt!

  Door te kopen bij het theater of de artiest zelf bent u verzekerd van veilige verkoop van de kaarten. Wij staan enkel garant voor kaarten die gereserveerd zijn via onze eigen kanalen of de Nationale Theaterkassa. Wij staan niet garant voor kaarten die u via andere kanalen heeft gereserveerd zoals TopTicketShop. Deze kanalen verkopen kaarten doorgaans voor een hogere prijs dan de originele prijs.


  Meer informatie over veilige kaartverkoop kunt vinden op www.weetwaarjekoopt.nl 

Bereikbaarheid
 • Parkeren

  In de nabije omgeving van het theater zijn meerdere parkeerplaatsen te vinden, hier geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 19:00 uur. Betalen kan met munten en pinpas. Fietsen of lopen is natuurlijk altijd handiger. Aan de overkant van het theater staan fietsenrekken.

 • Openbaar vervoer

  Schuin tegenover het theater bevindt zich een bushalte (halte Stadsgehoorzaal), hier stoppen de bussen van Lijn 56 (Vlaardingen West – Holy-Noord v.v.) en Lijn 126 (Maassluis – Schiedam Centrum v.v.).


  Plan uw reis door hier te klikken.

 • Mindervaliden

  Bent u mindervalide en wilt u graag ons theater bezoeken? Neem via 010 434 05 00 of info@stadsgehoorzaal.nl contact met ons op zodat we de mogelijkheden (en rolstoelplaatsen) kunnen bespreken.


  Slecht ter been

  De dichtstbijzijnde invalidenparkeerplaats bevindt zich op de Ida Maria de Raathstraat, recht tegenover het theater. De hoofdingang van het theater is te bereiken via de rolstoelhelling links van de trap.


  De benedenzaal van de Grote Zaal is tot en met rij 16 gelijkvloers met een lichte helling, de rolstoelplaatsen (van tevoren reserveren verplicht) bevinden zich op rij 14. Naast de rijen 17 t/m 22 bevinden zich traptreden. Langs de gehele wand van de zaal zijn armleuningen te vinden.


  De bovenfoyer van het theater is met de lift te bereiken, hier bevinden zich de zaalingangen voor de rijen 17 t/m 22 (let op: hiervoor moet u een paar trapjes af). Het balkon is enkel per trap bereikbaar, wij raden u aan geen balkonplekken te reserveren wanneer u slecht ter been bent.


  De tribune van de Harmonie is vanuit de zaal te bereiken via traptreden, hier bevinden zich handleuningen. De rolstoelplaatsen (rij 1) zijn bereikbaar via de zaalingangen op de begane grond.


  Slechthorenden

  Bij alle voorstellingen in zowel de Harmonie, als de Grote zaal is een ringleiding verkrijgbaar bij de garderobe van het theater. De ringleiding biedt extra geluidsondersteuning voor mensen met een gehoorapparaat. 


  Blindengeleidehonden en hulphonden

  Blindengeleidehonden en/of hulphonden zijn welkom in het theater. 

Vooraf een hapje eten?
 • Speciale theaterdiners

  Maak uw avond compleet en boek aanvullend op uw theaterkaart(en) een theaterdiner! Bij veel voorstellingen biedt de Stadsgehoorzaal, in samenwerking met de vier Vlaardingse restaurants De Hofnar, Bier- en Eetlokaal Antonius, Tapasbar El Loco en De Watertoren, een speciaal theaterdiner à €27,50* p.p. aan. Het bedienend personeel is op de hoogte en zorgt ervoor dat u op tijd klaar bent om rustig aan richting het theater te gaan.

   

  Het diner bestaat uit twee gangen en koffie, onderstaand vindt u een link naar de websites van de restaurants en de betreffende menu’s. Voor allergieën en dieetwensen kunt u telefonisch contact opnemen met de restaurants.

   

  Restaurant De Hofnar
  De Hofnar is ongedwongen genieten! Een gezellig restaurant met lekker eten en drinken op circa 300 meter van het theater.

   

  Bekijk hier het theatermenu.

   

  Bier- en eetlokaal Antonius
  Hét Vlaardingse trefpunt voor liefhebbers van speciaal bieren en een verse maaltijd op circa 600 meter van het theater.

   

  Bekijk hier het theatermenu

   

  Restaurant & Tapasbar El Loco
  Het hele jaar door genieten van de Spaanse cuisine! Een Spaans tapasrestaurant op circa 350m van het theater.

   

  Bekijk hier het theatermenu

   

  Restaurant De Watertoren (t/m 18 mei)
  Dineren op een unieke en historische locatie aan de rand van het Oranjepark, op circa 750m van het theater.

   

  Bekijk hier het theatermenu

  *Van de € 27,50 doneren de restaurants een bedrag in de Stadskas om meer culturele evenementen in de Stadsgehoorzaal te ontwikkelen, de theatermenu's vertegenwoordigen een waarde van €22,50. Let op: Het theaterdiner is een aanvullend arrangement en is excl. de theaterkaart.

 • Andere restaurants in de buurt

  In de buurt van het theater zitten een aantal restaurants, allemaal binnen een straal van 100 meter tot 1,6 km tot het theater, die we u met plezier aanbevelen. Als u reserveert en aangeeft dat u vanaf +/- 19:30 uur in de Stadsgehoorzaal wordt ontvangen, zullen ze daar rekening mee houden.


  Café de Waal
  Midden in het centrum, authentiek kroeggevoel en knus.


  Grand Café Alba’s
  Op de hoek van de Westhavenkade, direct tegenover de Visbank, is Grand Café Alba’s gevestigd.


  Delta Hotel / Grand Café Nautique
  Prachtig gelegen aan de Waterweg, vindt u het Delta Hotel met Grand Café Nautique. Een plek waar je ontbijt in de ochtendlucht, uitgebreid luncht, een goed glas drinkt, of lekker dineert terwijl de schepen voorbij glijden. Zonder gesteven tafellakens, mét zonnig terras waar je even heerlijk bijkomt.


  Van Dalen Gastrobar
  Een goed glas met lekkere gerechtjes en/of bites. Start met een lekker glas bubbels, wijn, bier of een cocktail. Vervolgens is er de mogelijkheid barfood of andere kleinere gerechtjes te bestellen die in het midden van de bar of tafel geserveerd worden.


  Ibis Hotel
  Direct na de afslag van de rijksweg, reserveren kan hier.

Veelgestelde vragen
 • Wat is de Stadsgehoorzaal?

  De Stadsgehoorzaal is het theater van Vlaardingen, een podium voor én door de stad. Een levendig stadspodium met professionele voorstellingen én veel ruimte voor lokale initiatieven en evenementen. We zien het als een belangrijke taak om de creatieve kracht en behoeftes van de stad een plek te geven in het theater. Of dat nu als theaterbezoeker, als artiest of als organisator is. De ideeën en wensen helpen vormgeven, zowel praktisch, inhoudelijk als financieel is een doelstelling waar wij naar streven. Het prachtige gebouw en een gedreven team staat klaar voor de stad!

 • Wat gebeurt er met mijn gegevens?

  De Stadsgehoorzaal neemt uw privacy serieus en behandelt uw persoonsgegevens met uiterste zorgvuldigheid. In onze privacyverklaring leest u welke gegevens wij verwerken, hoe wij met de gegevens omgaan en wat uw rechten zijn in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Mocht u vragen hebben rondom ons gegevensgebruik kunt u contact opnemen via info@stadsgehoorzaal.nl 

 • Ik ben te laat, kan ik de zaal nog in?

  Mocht u te laat in het theater arriveren, dan wordt er een geschikt moment afgewacht om de zaal te betreden. Het kan voorkomen dat laatkomers moeten wachten tot de pauze, of ( indien er geen pauze is) helemaal geen toegang meer krijgen. Wij volgen hierin te allen tijde de wens van de uitvoerende artiest.

 • Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de garderobe?

  Het gebruik van de garderobe is gratis. Wegens de brandveiligheid is het ophangen van uw jas in de garderobe verplicht. 

 • Mag mijn kind bij mij op schoot?

  Natuurlijk bent u vrij om uw kind tijdens de voorstelling op schoot te nemen. In verband met de veiligheidsvoorschriften van de brandweer, dient u echter wel een toegangsbewijs voor uw kind te hebben. Om ervoor te zorgen dat uw kind niks van het spektakel op het toneel mist, kunt u bij de ingang van de zaal een stoelverhoger lenen. Het gebruik van deze stoelverhogers is gratis.

 • Kan ik bijdragen aan de toekomst van de Stadsgehoorzaal?

  Dat kan zeker! Onze Stadskas biedt voor iedereen met een ambitieus, innovatief of bijzonder idee voor de Stadsgehoorzaal de mogelijkheid deze in te dienen en wellicht te realiseren! Iedere donatie die we ontvangen komt ten goede van de Stadskas. Klik hier voor meer informatie. 

 • Wat is de capaciteit van de Stadsgehoorzaal?

  De Stadsgehoorzaal is geschikt voor groepen van 2 tot 1000 personen. De Grote Zaal biedt plaats aan 650 personen, de Harmonie heeft 155 plaatsen. Daarnaast zijn er ook kleinere ruimtes met verschillende capaciteit, die te gebruiken zijn voor vergaderingen, repetities of evenementen.


  Klik hier voor meer informatie over de ruimtes en mogelijkheden of neem direct contact op met Renske Verbeek via 010 434 03 99 of renske@stadsgehoorzaal.nl.

 • Met wie werken jullie samen?

  De Stadsgehoorzaal zet zich in voor meer, nieuw en beter cultuuraanbod in Vlaardingen door goed, hard en slim samen te werken! Wij omarmen dit motto gezamenlijk met de culturele instellingen van Vlaardingen: De Kroepoekfabriek, KADE40, Zomerterras & Museum Vlaardingen. Daarnaast staan we altijd open om met andere organisaties in gesprek of een verbinding aan te gaan.

  Zo werken wij bijvoorbeeld regelmatig samen met Stickerwinkel voor bijzondere communicatievormen. Onder andere de diverse grote stickers op onze ramen en in het pand zijn door hen geproduceerd. Op deze manier komt ons publiek op een bijzondere manier in contact met ons theaterprogramma.

 • Ik heb interesse in het vrijwilligerswerk. Hoe werkt dit?

  Wat leuk, wij staan met open armen voor u klaar! U kunt op ieder moment bij de Stadscrew komen. Klik hier voor meer informatie!